Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Retfærdighedens ...
Retfærdighedens Ryttere billede

The High Note
Promosing Young ...
Minari
Sjæl
Chaos Walking
Spiral: From The...
Lille Sommerfugl
I Krig Med Morfar


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Lucy

7. februar 2015 af Daniel Hartvig Nielsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Lucy billede

’Lucy’ er 90 % stil, 10 % handling – men det gør ikke så meget, når det er lavet af Luc Besson

Lucy (Scarlett Johansson) narres af sin svindlerkæreste Richard (danske Pilou Asbæk) til at aflevere en mappe til den taiwanske mafiaboss Mr. Jang (Choi Min-Skin). Her tages hun til fange og får indopereret et syntetisk stof, CPH4, som hun skal smule ind i Europa. Men pakken lækker og siver ud i Lucys blod, og hun opnår pludselig overmenneskelige evner.

Det syntetiske stof, CPH4, viser sig nemlig at udvide menneskets normale hjernekapacitet fra 10 % til at udnytte det fulde potentiale på 100 %. Lucy står nu med en uopnåelig viden, som hun mener, hun bør dele med hjerneforskeren Dr. Norman (Morgan Freeman), men samtidig må hun holde sine tidligere kidnappere på afstand.

Sådan lyder udgangspunktet for Luc Bessons nyeste sci-fi actionthriller, hvor instruktøren vender tilbage til sin mere excessive stil, der kendetegner franskmandens 90’er film som eksempelvis 'Léon: The Professional' (1994) eller ’Det Femte Element’ (1998).

Handlingen i ’Lucy’ er forudsigelig og skåret ind til det yderste af benet – og for Besson virker det mere til at være et udgangspunkt for velfungerende action, imponerende (og til tider overdrevne) CGI-effekter og lommefilosofi.

Men i hænderne på Morgan Freeman lyder de filosofiske banaliteter om hjernens formåen troværdige, og man har derfor som seer ikke de store overvejelser om at acceptere filmens afsæt. Men selvom ’Lucy’ muligvis bikser med mere dybdeborende videnskabelige problemstillinger om vores eksistens, så er og bliver det en overfladisk affære, som mest af alt skal brødføde Bessons stilistiske behov.

Disse tilfredsstilles heldigvis også på fornemmeste vis af heftige slowmotion actionsekvenser akkompagneret af operamusik og imponerende CGI-effekter, der understreger processerne i Lucys krop og sind.

’Lucy’ er langt fra en hjernevridende sci-fi thriller, derimod er underholdningsværdien i top. Derfor kan man med god samvittighed læne sig tilbage i sofaen og nyde, at ’Lucy’ langt fra udfordrer de 10 % vores hjerne kan kapere, men leverer popcornsunderholdning til næsten 100.

Ekstramateriale

Blu ray’en indeholder en obligatorisk bag-om-film, hvor instruktør Luc Besson fortæller om arbejdet med filmen, og hovedrolleindehaveren Scarlett Johansson beretter om sin rolle. I featuretten ’Cerebral Capacity: The True Sience of Lucy’, be- og afkræfter forskere, Morgan Freeman og Luc Besson filmens videnskabelige udgangspunkt. Samlet giver dette en 3/6 score.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: Lucy
Original Titel: Lucy
Premieredato: 30. januar 2015
Instruktør: Luc Besson
Skuespillere: Min-sik Choi, Julian Rhind-tutt, Morgan Freeman, Scarlett Johansson, Amr Waked, Analeigh Tipton, Pilou Asbæk, Nicolas Phongpheth
Spilletid: 89 min.
Selskab: Universal Pictures, 2014
Genre: Action , Sci-Fi


banner
Overskrift Højre Block
Chaos Walking
Promising Young ...
Den Anden Side
Minari
Once Were Brothe...
Sound of Metal
Two Weeks to Liv...
Sjæl
The Secrets We K...
Things Heard & S...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...