Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Deadpool & Wolve...
Deadpool & Wolverine billede

Jagtsæson 2 - I ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Lykke. Sæson 1.

2. november 2011 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Lykke. Sæson 1. billede

Velskrevet Dansk komedie der tager pulsen på vores lykkelige lille land, hvor store medicinalfirmaer er med til at sætte dagsordnen, og hvor lykken ofte kommer i pilleform.

Lykke er skrevet til Tv, af Stig Thorsboe og Hanna Lundblad der har en lang række spændende Tv-serier bag sig.
Den blev vist på Dansk TV i 2011 og lagde gaderne øde 10 søndage i træk. I skrivende stund er der ved, at blive indspillet en sæson 2, hvilke der er høje forventninger til.

Lykke (Mille Lehfeldt) er en ung karriere kvinde, der når det kommer til arbejde er fremadstræbende og målrettet. Men når det kommer til hendes privatliv, er der knap så meget målrettethed. Hun har en nærmest panisk berøringsangst overfor det andet køn, og selvom hendes spejlbillede ofte giver hende råd med på vejen, vil det ikke lykkedes med kærligheden. Hendes Tvillingebror Thomas (Laus Høybye) har det heller ikke nemt. Han render til psykolog i tide og utide, og lever af antidepressive piller der skulle kunne bringe lykke i hans liv. Lykke får nyt arbejde hos medicinalfirmaet SanaFortis, hvor hun gør alt for at kæmpe sig til en toppost. Direktøren ved SanaFortis Johannes Dam (Søren Pilmark) er en bestemt herre, der driver stedet med en jernhånd, indtil den dag han falder og slår hovedet, og derved skifter personlighed. Fra det ene øjeblik til det andet forvandler han sig til en alternativ tænkende forretningsmand, der ser healing og naturmedicin som et alternativ til SanaFortis lykkepiller. I kulissen lurer psykiateren Anders Assing (David Dencik) der truer med at sætte en kæp i hjulet på SanaFortis lumske planer. Lykkes broder Thomas går til behandling hos Assing, og Lykke bliver mere og mere tiltrukket af den provokerende psykiater, for hver gang hun møder ham. Bedre bliver det ikke, da de ved et tilfælde bliver naboer. Lykke må nu virkelig kæmpe en kamp for ikke at vise sine følelser, og lade kærligheden sejre. Ikke noget man bliver specielt lykkelig af.

Historiemæssigt er Lykke lidt af en genistreg. Fortællingen vrimler med fantastiske bipersoner hvis veje krydses serien igennem. Karaktererne er så kulørte og karikerede, at man ikke kan undgå at holde af dem. Selvom det er Lykke og Thomas der er i centrum sammen med Anders Assing, så får man serveret et hav af sidehistorier, der alle handler om det at være lykkelig. For hvad vil det egentligt sige at være lykkelig? Direktøren på SanaFortis bliver først rigtig lykkelig, da han slår hovedet og derved ser verden på en ny måde. Lykkes Veninde Maja (Mathilde Norholt) jager lykken i form af den perfekte kæreste, der måske er lige for næsen af hende i form af Lykkes bror Thomas. Lykkes Souschef Charlotte (Ann Eleonora Jørgensen) er ulykkelig, fordi hendes revisormand Claus (Rasmus Botoft) stikker af til Sverige med deres Au-Pair pige Ada (Julie Christansen). Hendes lykke vender dog en anelse da Claus gør Ada gravid, og selv kommer i fængsel for smugling. Alle i serien er på jagt efter lykken i dens mange forskellige former lige fra den syntetiske til den ægte vare.

Lykke. Sæson 1 tager pulsen på tidens mentalitet omkring det, at lykken kan komme til en i form af dyre piller. Den er velskrevet og satirisk og sarkastisk på en og samme tid. Firmaet SanaFortis kunne lige så godt være et af de ægte Medicinal firmaer, der har til huse i landet, og de to manuskriptforfatterne langer rundhåndet ud efter Danskernes overforbrug af piller, og deres måde at se dem selv på.

Skuespillerne gør det godt, og selvom serien byder på mange "falden på halen agtige" optrin så formår skuespillerne altid at holde deres karakterer, og deres absurde troværdighed bliver endnu mere morsom at være vidne til. En lang perlerække af både nye og gamle Danske skuespillere gør deres til, at Lykke ender med at blive så vellykket som den gør.

Lykke. Sæson 1 byder med andre ord på over 9 timers fantastisk underholdning, som man ikke kan andet end, bliver en lille smule mere lykkelig af at se.

Lykke bliver præsenteret i dens oprindelige format, og lyden er Dolby Digital 5.1. Alle 10 afsnit kan ses med Danske og Svenske undertekster, og er fordelt på 4 DVD’er i denne fine box.

Der er ikke noget ekstramateriale at på denne udgivelse.

Lykke. Sæson 1 er venligst stillet til rådighed af DR.

Titel: Lykke. Sæson 1.
Original Titel: Lykke. Sæson 1.
Premieredato: 11. oktober 2011
Instruktør: Kasper Gaardsøe.
Skuespillere: Mille Lehfeldt, Laus Høybye, David Dencik, Søren Pilmark, Lars Brygmann, Rasmus Botoft, Ann Eleonora Jørgensen, Mathilde Norholt, Timm Vladimir, Louise Mieritz, Rasmus Botoft, Julie Christansen.
Spilletid: 570 min.
Selskab: 2010.DR.
Genre: Humor
Mille Lehfeldt i titelrollen som Lykke.
Mille Lehfeldt i titelrollen som Lykke.
Hele person-galleriet fra serien.
Hele person-galleriet fra serien.
Bestyrelsen på medicinalgiganten SanaFortis.
Bestyrelsen på medicinalgiganten SanaFortis.


banner
Overskrift Højre Block
Deadpool & Wolve...
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens endeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...