Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Majorens Oppasser

22. september 2004 af Morten Eriksen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Majorens Oppasser billede

Soldaterfarce med Dirch Passer der som forsvarsminister går undercover som soldat.

Edisonfamilien var nogle ihærdige opfindere, og vi får et indblik i deres forsøg på at skabe en flyvende maskine. Det ender i et forsøg på at lave en rumraket hvor Edison selv skal teste maskinen. Forsøget ender galt, og Edison omkommer.

Vi springer frem i tiden, og Edisons søn Thomas Edison Hansen (Dirch Passer) er blevet landets forsvarsminister og hans mission er, at gøre noget ved faderens manglende anerkendelse i Forsvarsministeriet. Han har selv bygget et raket efter faderens forskrifter, men han har ligeså lidt flair for det som hans far havde. Han har nu som forsvarsminister lavet om på reglerne, så alle - uanset størrelse eller evner - skal kunne komme i militæret. Han indkalder derfor til ekstra session og bliver selv indkaldt! Da der ingen krav er, har han nemt ved at klare testen!

Han hopper i tøjet og bliver dermed til menig 613 Hansen. Hans klodsethed og evne til at destruere ting i stedet for at reparere dem gør, at majoren (Ove Sprogøe) sætter ham til at polere oberstens (Karl Steggers) bil, velvidende at det vil gå galt. Meningen er, at Edison skal hjemsendes. I stedet for at blive hjemsendt, hævner obersten sig, ved at udnævne 613 til Majorens nye oppasser i stedet for kineseren 21, Sørensen (Paul Hagen). Det huer ikke Majoren, der gerne vil forfremmes til Oberst løjtenant. 613 har dog et es i ærmet, da han allierer sig med Majorens datter Lise (Judy Gringer) og de finder sammen ud af, at 21, Hansen måske er spion.

Dette er en af Dirchs falden-på-halen komedier, hvor underholdningen primært ligger i hans vittigheder og fysiske anstrengelser. Han er selv den centrale person og det er hans opgave at bære filmen. Det er langt fra al crazykomikken der virker, og det meste af den tynde handling er helt ude i tovene. Et ellers udemærket lille sangnummer med Dirch i slutningen af filmen hæver ikke niveauet, og sangen virker på dette tidspunkt mere akavet end passende. Personerne er dog elskelige og Paul Hagens rolle som kineser er et særsyn (se billedet). Ebbe Langberg ses i en lille rolle som psykolog og Ghita Nørby spiller Edisons enke.

Instruktøren Sven Methling hører til de garvede inden for dansk folkekomedie. Han har været med fra starten af fyrrene og har haft en meget produktiv karriere der bl.a. omfatter soldaterkammerater-filmene samt mange andre Dirch Passer film. I nyere tid har det været Bertram-filmene og serien om Krummerne.

DVD specifikationer:

Menuerne i denne serie har et lidt primitivt design, dog er der underlægningsmusik fra filmen, bevægelse i hovedmenuen samt i siden for scenevalg. Filmen er præsenteret i dens originale format letterbox 1.66:1. Billedkvaliteten er meget tilfredsstillende, dog er der enkelte gange hvor farverne blinker. Lyden er i dual channel mono. Filmen er tekstet på norsk, svensk og dansk for hørehæmmede.

Ekstra materiale:

Den originale biograftrailer + Andre film med Dirch
Billedgalleri
Skuespillerbiografier
”Tre-et-halvt minut”

En original trailer fra ”Majorens Oppasser” findes på skiven sammen med ”Andre film med Dirch” som er en række trailers fra de øvrige Dirch Passer film i der er udgivet i denne omgang. Det drejer sig om ”Den Store Gavtyv” (1956), ”Sømand I Knibe” (1960), ”Sømænd Og Svigermødre” (1962),”Mig Og Min Lillebror” (1967) og ”Pigen Fra Egborg” (1969).

Billedgalleriet består af 20 stills fra filmen. Alle i sort/hvid.

Der er biografier for Drich Passer, Ove Sprogøe, Paul Hagen, Judy Gringer, Ghita Nørby og Karl Stegger. Det er informationerne om Dirch der er mest udførlige, men i teksten om Judy Gringer kan man læse at hun som 17-årig havde en 5-årig affære med den dengang næsten dobbelt så gamle Dirch Passer. Forholdet gik i stykker og de to kunne derefter ikke begge spille med i samme film!

Man kan synge sit eget nostalgiske karaokenummer hjemme i stuen. Det meget i ørefaldende tema ”Tre-et-halvt minut” er tekstet, og enten kan man vælge at læse teksten i menuen eller også kan man vælge scenen fra filmen og vælge undertekster.

Det at lave flere versioner af filmplakaten er tilsyneladende ikke et fænomen af nyere dato. Jeg er i besiddelse af en flyer fra dengang filmen havde premiere i de danske biografer, og sammenlignes dvd’ens cover med den originale biografplakat, så er der foretaget nogle ændringer i tegningen. På dvd coveret ser man en raket sætte sig fast i en tallerken hvorpå Ove Sprogøe og Karl Stegger sidder. Ove Sprogøes højre arm svæver i luften - som om den hviler på et eller andet! Det gjorde den oprindeligt også. På den originale plakat hviler den på en stak tallerkner og der er ikke nogen raket. Der mangler derudover en sukkerskål. Se billedet nederst.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Scanbox

Titel: Majorens Oppasser
Original Titel: Majorens Oppasser
Premieredato: 20. september 2004
Instruktør: Sven Methling
Skuespillere: Dirch Passer, Paul Hagen, Ove Sprogøe, Karl Stegger, Judy Gringer, Ghita Nørby, Sigrid Horne-Rasmussen, Hanne Borchsenius, Ebbe Langberg
Spilletid: 93 min.
Selskab: Merry Film 1964, Scanbox Entertainment 2004
Genre: Familie
Paul Hagen som kineser
Paul Hagen som kineser
Dirch synger sangen ”Tre-et-halvt minut”
Dirch synger sangen ”Tre-et-halvt minut”
Ser man det: En stak tallerkner og en sukkerskål...
Ser man det: En stak tallerkner og en sukkerskål...


banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...