Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Map To The Stars.

15. august 2015 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Map To The Stars. billede

David Cronenberg der har lavet mesterværker som Videodrome, Scanners og The Brood, står bag Map To The Stars der bestemt er et kig værd, men aldrig når de højder den kontroversielle instruktør havde i sine yngre dage. Men det til trods har Map To The Stars en sær dragende fornemmelse over sig, og selvom tempoet er langsomt, er man som tilskuer med hele vejen igennem Hollywoods overfladiske og iskolde film miljø.

Familien Weiss lever det søde liv i Hollywood. I hvert fald på overfladen skinner det hele som guld. Men tager man et kig bag facaderne, stinker det hele som et kadaver, der langsomt rådner i solen. Faren (John Cusack) skriver bøger om selvhjælp og udfører krops terapi for alle de kendte, der alle har lig i lasten på den ene eller anden måde. Moderen er agent for deres søn, der allerede som 9 årig blev alkoholiker, og som netop nu er blevet fri fra af vending, og skal til at indspille en ny serie. Desværre er han stadig lidt på stoffer, og hans tidlige berømmelse har gjort ham til en iskold skid, der er ligeglad med sine medmennesker. Familiens datter er sindssyg og netop blevet udskrevet, og snart begynder hun at opsøge familien, da hun får job i byen som personlig assistent for den modne Havana Segrand (Julianna Moore). Havana har sine egne spøgelser at tumle med, og vil gøre alt for at få en rolle, og gerne i en kommende film om hendes afdøde mor. Hun hjemsøges imidlertid af sin mors spøgelse, der i tide og utide konfrontere hende med fortiden, og derfor er hun i terapi hos Doktor Weiss. Alle skæbner krydses i et drama der ender med død og ødelæggelse.

David Cronenberg formår at skabe en historie der er svær at se bort fra. Man drages ind i det iskolde spind der bliver vævet, og man både tiltrækkes og frastødes af de mange karakterer historien indeholder. Her er ingen helte eller skurke, kun rigtige mennesker som må bukke under for de omstændigheder, hvori de lever deres skrøbelige liv. Det er tydeligt at Cronenberg er gammel horror instruktør, og selvom Map To The Stars ikke på nogen måde er en gyser, indeholder den elementer af både horror og brutal vold. David Cronenberg er en kompromisløs instruktør og ligger aldrig fingre imellem, når det kommer til at fortælle og vise det historien kræver.

Skuespillet er flot og intenst, og nye som gamle ansigter spiller som om de havde en pistol imod tændingen. Det er virkelig flot, og det kræver en erfaren instruktør som David Cronenberg at få det frem. Julianne Moore vandt for bedste kvindelige hovedrolle til Cannes, og filmen har høstet rosende ord verden rundt.

Map To The Stars er bestemt et kig værd, og er man fan af David Cronenberg er man nød til at se den, og heldigvis bliver man ikke skuffet. Men det ville nu være en dejlig ting, at se den gamle mester vende tilbage til Boby Horror genren en sidste gang.

Der er ikke noget ekstramateriale at finde på denne Blu Ray udgivelse.

Filmen kan ses med Danske, Finske, Norske og Svenske undertekster. Billet står flot og lyden kan nydes i Dolby Digital og DTS.

Map To The Stars er venligst stillet til rådighed af Mislabel.

Titel: Map To The Stars.
Original Titel: Map To The Stars.
Premieredato: 15. august 2015
Instruktør: David Cronenberg
Skuespillere: Julianne Moore, Mia Wasikowska, John Cusack, Robert Pattinson, Olivia Williams, Evan Bird, Sarah Gadon.
Spilletid: 111 min.
Selskab: 2014
Genre: Dramabanner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...