Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Mellem Fjender.

16. september 2006 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Mellem Fjender. billede

Instruktøren Olivier Marshal levere en tæt og intens politi film der bliver båret af to af Frankrigs største skuespillere Daniel Auteuil og Gérard Depardieu. Der er dømt solid underholdning.

Paris. I nogle måneder har en ekstremt voldelig bande plaget byen. De har gjort det til deres speciale at røve pengetransporterer. Politiet søger desperat efter spor, men anden er godt organiseret og sporene ender formålsløst. Chefen for politistyrken Robert Mancini (Andre Dussollier) Har imidlertid en plan. Han udfordrer de to mænd, der rangerer lige under ham, Leo Vrinks (Daniel Auteuil) og Denis Klein (Gerard Depardieu). Den af de to der fanger banden vil blive hans efterfølger og dermed Chef for det Parisiske politi på politihovedkvarteret. En skånselsløs og grænseoverskridende jagt går ind for de to mænd. De var engang så gode venner, men den tid er for længst over og nu ikke længere så meget som taler sammen. De har hver deres metoder, hver deres teams og hver deres forhold til én kvinde Camille Vrinks (Valeria Golino.). Jagten på gadebanden går ikke stille for sig, og Leo og Denis må hver i sær bruge alt hvad de har for at sætte en stopper for den notoriske gangsterbande.

Instruktøren Olivier Marchal er selv uddannet politibetjent har brugt ideer fra sin egen karriere til at skabe en troværdig og medrivende kriminalfilm som de kun kan lave det i Frankrig.

To af fransk films største stjerner støder sammen i Mellem fjender.
Den franske megastjerne Daniel Auteuil og filmlegenden Gérard Depardieu er de to betjente, der er oppe imod hinanden og en hårdkogt forbryderbande.
Daniel Auteuil er herhjemme kendt for film som Kilden i Provence og Manon og Kilden, hvor også Gerard Depardieu medvirker i en stører rolle. Sidste år fik Auteuil stor opmærksomhed i Michael Haneke’s Skjult, hvor han som altid leverede en gribende og intens hovedrolle. Auteuil har også medvirket i Dronning Margot, Pigen på broen for at nævne lidt for hans store bagkatalog af skuespillerpræstationer.

Gérard Depardieu er en anden af Fransk films helt store navne. Og Depardieu har det bestemt ikke kun i næsen. Han fik et stort internationalt gennembrud ved siden af Robert De Niro i 1900, hvorefter de fleste begyndte at bide mærke i Depardieus store talent. De fleste husker ham nok for hans roller i Cyrano de Bergerac ( selvskrevet til rollen på grund af han allerede store næse ), Green Card, jeg er Dina, Viducq, Alle morgner på jorden, 1942: Conquest for Paradise, og for hans rolle som Obelix i de 2 filmatiseringer af Asterix og Obelix.

I Mellem fjender slår skuespillet imellem Daniel Auteuil og Gérard Depardieu gnister. Der spillet med en intensitet der leder tankerne hen på spillet imellem Robert de Niro og Al Pacino i Michal Mann’s Heat. Stilen i Mellem fjender er mørk og dyster som den kriminalitet de er oppe imod, og ikke mindst som det forhold der er imellem de to hovedpersoner. De mange flotte action set ups er fint suppleret med menneskelige føelser, og en historiefortælling der aldrig løber af sporet.

Mellem fjender er kort og godt en god geden krimi/thriller der ikke fører noget nyt til genren, men bestemt holder den i live ved at puste nyt liv og frisk vitalitet i den. Absolut en af de bedre film i den genre, der er set i lang tid.

Ekstramateriale:

Trailer til: Mellem fjender.

Våben.

Bag kameraet på Mellem fjender.

Trailershow til andre DVD udgivelser.

Ekstramaterialet er ikke så dybdegående som man måske kunne forstille sig. Der er et fint lille afsnit om filmens brug af våben. Desuden er der filmens trailer, og et making of program med interview med både skuespillere og instruktør.

2 Stjerner ud af 6 mulige.

Mellem fjender er flot gengivet på DVD i 16:9 Anamophic Widescreen. 2.35:1 Letterbox.

Lyden er DTS. 5.1 og sproget er Fransk.

Filmen er venligst udlånt af Nordisk Film.

Titel: Mellem fjender
Original Titel: 36 Quai Des Orfevres.
Premieredato: 12. september 2006
Instruktør: Olivier Marchal.
Skuespillere: Daniel Auteuil, Gérard Depardieu, André Dussollier, Valeria Golino, Daniel Duval, Francis Renaud, Catherine Marchal, Guy Lecluyse, Alain Figlarz.
Spilletid: 106 min.
Selskab: Goumont. 2004.
Genre: Krimi
Det danske cover til Mellem fjender.
Det danske cover til Mellem fjender.


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...