Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Mennesker Bliver Spist

10. august 2015 af Ronnie Bisgaard Mortensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Mennesker Bliver Spist billede

Socialrealistisk Alzheimers komedie

Den lille mand i det store samfund og den store verden. Det er ofte temaet i Erik Clausens film, og er det også i hans nyeste film Mennesker Bliver Spist. Clausen har altid været garant for fortællinger omhandlende de forholdsvis almindelige problemer for den midaldrende mand i et bestemt samfundslag ofte krydret med god portion humor og samfundsrelevant satire.

Herluf (Erik Clausen) har mildt sagt et lorteliv. Konen Ingelise (Bodil Jørgensen) er utro med en yngre medarbejder. Hun synes Herluf er blevet kedelig og lugter er mug. Herluf føler heller ikke, at datteren Gitte (Lærke Winther Andersen) elsker ham og for at gøre alt værre, er Herluf begyndt at glemme ting. I starten blot små ting som navne og sangtekster, men da han en dag godkender bremserne på en bil på sit mekaniker job går det for alvor galt. I en blanding af panik og glemsel forsvinder Herluf pludselig og familien sætter alt ind på at finde Herluf igen.

Det er som så mange gange før Clausen selv, der både instruerer og spiller rollen som Herluf. Selvom Clausen sjældent fejler, så er det dog Bodil Jørgensen, der kommer til at fremstå som filmens store stjerne. Jørgensen fremfører ofte sine replikker totalt underspillet, der frembringer en undervurderet form for komik i dansk film. Rundt om Clausen og Jørgensen er nogle af dansk films dygtigste skuespillere, som giver filmen et udtryk af godt håndværk.

At bruge Alzheimers som katalysatoren i en film er set før i film som fx Still Alice (2014) eller Rise of the Planet of the Apes (2011), men hvor de to nævnte film havde dramaet og sci-fi som genrer, så tyer Clausen i stedet til humoren, uden dog at negliere et sart emne. Alzheimers bliver af Clausen behandlet på en værdig og subtil måde. Som den ræverøde socialdemokrat Clausen jo er, bliver der selvfølgelig langet et par politiske kommentarer over disken i løbet af filmen. Fx da Bodil Jørgensens karakter Ingelise fortæller naboen Holger (Nicholas Bro) at hun en gang kom til at kysse med Herlufs bror. Holger bliver ikke forarget over utroskaben, men af at broren var fra Dansk Folkeparti. Det er humor som dette der præger Mennesker Bliver Spist, samtidig med at Clausen også får kommenteret på dansk/polske arbejdsforhold og andre samfundsrelevante emner.

Det kan godt være, at Erik Clausen ofte anvender den samme opskrift i sine film, men der er ingen tvivl om, at manden kan sit håndværk, og selvom Mennesker Bliver Spist højst sandsynlig både stiler efter og rammer en lidt ældre målgruppe, så kan filmen sagtens ses af de fleste generationer, både fordi den formår at behandle et emne som de fleste af os på et eller andet tidspunkt i livet støder på og fordi de satiriske samfundskommentarer er et kig værd. Mennesker Bliver Spist er solid dansk underholdning.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Mennesker Bliver Spist
Original Titel: Mennesker Bliver Spist
Premieredato: 2. juli 2015
Instruktør: Erik Clausen
Skuespillere: Erik Clausen, Bodil Jørgensen, Lærke Winther Andersen, Jens Andersen, Rasmus Botoft, Nicholas Bro, Charlotte Fich, Oliver Methling Søndergaard
Spilletid: 104 min.
Selskab: Clausen Film, Nordisk Film, 2015
Genre: Drama , Humor


banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...