Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Minisekterne - På Nye Eventyr

7. marts 2019 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Minisekterne - På Nye Eventyr  billede

“Minisekterne på nye eventyr” er en sød og charmerende fortælling igennem vores små venner.

I 2014 udkom den franske animationsfilm ”Minisekterne”, der overraskede os alle med dets simple fortællerstil og smukke visuelle billeder. Nu vender de små insekter tilbage med en ny fortælling, og dette er blevet et meget sødt og fornuftigt resultat.

Tilbage til Minisekterne
Ved en fejl falder en lille mariehøne ned i en pakke, der skal sendes hele vejen til Guadeloupe. Derfor må Minisekterne forlade deres trygge omgivelser i dalen, og bevæge sig ud for at få mariehønen med hjem. På Guadeloupe hersker der lige pludselig andre insekter, og derfor bliver redningsaktionen ikke hel nem.

Betagende billeder
Ligesom i den første film, son blev optaget i Mercantour Nationalparken i Frankring, har filmholdet bevæget sig ud på nye opdagelse. Det er blevet til utrolig skønne optagelser fra det tropiske Guadeloupe, hvor de små insekter skal forsøge at omstille sig. Filmens bedste kvalitet er stadig dens lydløse stunder. Der er intet dialog i filmen og ingen navne, men dette er filmens styrke. Dette gør fortællerstillen ligetil og enkelt. Plus det også giver anledning til mange grin og humor, da insekterne laver deres egne lyde i deres egne små kroppe.

Små væsner, store temaer
Selvom vi følger en gruppe insekter, så er man ikke i tvivl om, hvad de laver, føler eller tænker. Der er meget originalitet forbundet med denne måde at fortælle historier på, dels fordi man drager publikum med ind i en verden, der stadig har samme tematik, som vi ellers kender den fra live action. I den første film var det store tema selvstændighed og lederskab, hvorpå i denne film handler mere om forældrerollen – og hvad vil man gøre for at beskytte sit barn? Indtil man opdager at de måske ikke behøver den hjælp alligevel. Samtidig bliver der også tildelt en indirekte lussing til menneskeheden og dens svinske tilgang til naturen. Selvom budskabet ikke er særlig originalt længere, så bliver man aldrig træt af det.

”Minisekterne – På nye eventyr” er en sød, sjov og charmende fortsættelse. Den har sjove momenter, men har også hjertet med, og vi føler os trygge iblandt de små kryb.

Titel: Minisekterne - På Nye Eventyr
Original Titel: Minuscule - Les Mandibules du Bout du Monde
Premieredato: 7. marts 2019
Instruktør: Thomas Szabo, Hélène Giraud
Skuespillere:
Spilletid: 92 min.
Selskab: Futurikon , UIP, 2019
Genre: Familie , Tegne- og animationsfilm








banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...