Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Mission: Impossible III

27. oktober 2006 af Kristian Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar

Mission: Impossible III  billede

Tom Cruise folder sig igen ud i rollen som den ukuelige topspion Ethan Hunt, og resultatet er fremragende.

Selvom Tom Cruise det seneste stykke tid er blevet stemplet af diverse medier, som værende både mærkelig og sær, så ændrer det ikke på, at manden stadig kan levere varen, når det kommer til neglebidende action.
I tredje del af Mission: Impossible serien har Ethan Hunt (Tom Cruise) slået sig ned med sin forlovede Julia (Michelle Monaghan), komplet med villa, Volvo og vovse. Alt er fryd og gammen, indtil Hunt bliver bedt om at deltage i en redningsaktion. En af Hunts tidligere elever, Lindsey Farris (Keri Russell), er under en opgave blevet fanget af våbenhandleren Owen Davian (Philip Seymour Hoffman), og holdes nu som gidsel i Berlin. Redningsaktionen går i vasken og agent Farris omkommer. Ethan Hunt står tilbage med ansvaret, og hans chef, Theodore Brassel (Lawrence Fishburne) er ikke ligefrem begejstret for Hunts håndtering af situationen.
Hunt og hans team, der i blandt Luther Stickell (Ving Rhames) kendt fra de foregående 2 film, finder ud af, at Owen Davian har i sinde, at stjæle dommedagsvåbnet ”Kaninpoten” og sælge det videre til den højestbydende. Det bliver ikke bedre af, at Davian har kidnappet Hunts kone, og truer med at dræbe hende hvis ikke Hunt makker ret. Ethan Hunts umulige mission er klar: Han skal finde Davian og ”Kaninpoten” inden det er for sent.

Mission: Impossible 3 er instrueret af J.J. Abrams, der nok bedst er kendt som manden bag tv-serier som ”Alias”, ”LOST” og ”Felicity”, men med Mission: Impossible 3 får han sin debut på det store lærred – og hvilken debut!!!
J.J. Abrams sans for action og timing er eminent god, og han formår at bringe film-serien videre, men samtidig bibeholde de små ting som kendetegnede de to foregående film. Mission: Impossible 3 er stadig fyldt med masser af teknologisk gejl, våben, biler og eksplosioner, der kan få enhver drengerøv til at savle uhæmmet. Men samtidig tager filmen en ny drejning i forhold til de to foregående film. J.J. Abrams version af Mission: Impossible er langt mere mørk og dyster, end hvad man tidligere har set, og der er op til flere scener i filmen som er ganske ubehagelige at være vidne til.

Den dystre tone i Mission: Impossible 3 forstærkes endvidere af Phillip Seymour Hoffmans dæmoniske portræt af superskurken Owen Davian. Den Oscarvindende skuespiller redefinerer den klassiske filmskurk, og resultatet ikke mindre end fantastisk og dybt foruroligende.
Tom Cruise er blevet bedre med årene i rollen som Ethan Hunt. Cruise har udviklet sig fra en kæk drengerøv i Brian De Palmas version af filmene fra 1996, til en troværdig og velspillet actionman i J.J. Abrams Mission: Impossible.
På birollelisten finder man blandt andre Michelle Monaghan i rollen som Hunts forlovede Julia. Monaghan, kendt fra film som ”Kiss Kiss Bang Bang” (2005) og ” Mr. & Mrs. Smith” (2005), spiller flot op til superstjernen Cruise, i rollen som den intetanende kæreste der pludselig befinder sig i en yderst penibel situation, da hun kidnappes af de iskolde forbrydere.
Blandt birollerne er der også blevet plads til en af undertegnedes personlige darlings, den britiske skuespiller Simon Pegg, der slog igennem i kult-hittet ”Shaun of the Dead” (2004). Simon Pegg spiller teknogeniet Benji Dunn, der udstyrer Hunt og hans team, med diverse teknologiske anordninger og dingenoter.

Mission: Impossible 3 er uden tvivl den bedste af de tre spillefilm. J.J. Abrams og co. leverer førsteklasses actionunderholdning som kun Hollywood kan lave det. Filmen kan på det varmeste anbefales, hvis man trænger til lidt rendyrket action.

Læs i øvrigt Toke Nielsens biografanmeldelse af Mission: Impossible 3 her på siden.

Ekstramateriale

Dobbelt dvd udgaven af Mission: Impossible 3 er spækket med ekstramateriale. Det skal lige indskydes af filmen samtidig fås i en enkelt disk udgave, uden så meget ekstramateriale.

På disk 1 finder man følgende udover filmen:

- Kommentatorspor af Tom Cruise og J.J. Abrams
- Tilblivelse af filmen
- Fraklip
- Cruise-Generationen

Der er ikke så meget interessant materiale at finde på disk 1, udover et glimrende kommentatorspor med de to herre Cruise og Abrams, hvor filmens tilblivelse bliver kommenteret. Derudover finder man de sædvanlige slettede scener, i dette tilfælde 5 stykker, der egentlige ikke tilfører filmens historie noget nyt. Man finder endvidere en ca. 30 minutter lang bag-om-kameraet film, hvor produktionen af Mission: Impossible 3 bliver gennemgået. Jeg vil nu anbefale at man lytter til kommentatorsporet i stedet, da dette er langt mere spændende.
Cruise-Generationen er en lille hyldestfilm til Tom Cruise efterhånden lange karriere i filmbranchen. Filmen blev oprindeligt vist til MTV Movie Awards i 2005, og består af masser af klip fra Cruises filmrepertoire.

På disk 2 finder man følgende:

- Inside the IMF (ca. 21 min)
Denne del af ekstramaterialet giver en detaljeret gennemgang af IMF-teamet, lige fra Ethan Hunt til Benji Dunn.

- Mission: Action – inside the action unit. (ca.25 min)
En detaljeret gennemgang af de forskellige halsbrækkende stunts i Mission: Impossible 3.

- Visualizing the mission (ca. 10 min.)
Her gennemgår man de forskellige effekt-sekvenser i filmen. Ved hjælp af computergenerede sekvenser, følger man en scene fra tegnebrættet til virkelighed.

- Mission: Metamorphosis (ca. 8 min)
En finurlig lille film, hvor man følger tilblivelsen af ”maske-maskinen” som bliver brugt i filmen. Sekvenserne hvor skuespillerne behændigt flår de detaljerede latex-masker af, og derved afslører deres sande identitet, er efterhånden blevet et varetegn for Mission: Impossible, og det er sjovt at se, hvordan produktionsholdet fandt på ideen med en maskine, som kan fabrikerer disse masker.

- Scoring the mission (ca. 5 min.)
Komponisten Michael Giacchino gennemgår musikken til filmen. Ikke mindst Lalo Schifrins udødelige tema, som mange af fansene kender ned til mindste detalje.

- Moviefone unscripted: Tom Cruise/J.J. Abrams (ca. 8 min.)
Tom Cruise og J.J. Abrams besvarer spørgsmål fra seerne til tv-programmet ”Unscripted”.

- Launching the mission.
Fem forskellige klip fra de forskellige premierer i henholdsvis: New York, Rom, London, Paris og Japan.

Udover det førnævnte, finder man også diverse trailers og tv-spots for Mission: Impossible 3.
Disk 2 indeholder også et omfangsrigt fotogalleri, med billeder fra filmen. Samtidig finder man på denne disk, endnu en hyldest til Tom Cruise. Filmen er ligeledes fra 2005. Anledningen er denne gang Tom Cruises modtagelse af BAFTA instituttets Stanley Kubrick Britannia award for excellence in film.

Billedformatet er i 2.35:1 anamorphic widescreen.
Lyden er i 5.1 Dolby Digital og Dolby Surround.
Filmen er tekstet på følgende sprog: dansk, engelsk, svensk, norsk, finsk, hollandsk og engelsk for hørehæmmede.

Både lyd og billede er, som forventet for en så stor produktion, helt i top, og har man et godt lydanlæg, er der mulighed for at blive blæst helt tilbage i sofaen – glimrende!

Ekstramaterialet til Mission: Impossible 3 er et overflødighedshorn af informationer om filmen. Der er masser af underholdning, og er man fan af Missionen, så er dobbelt dvd udgaven et absolut must.
Endnu et plus er, at alt materialet er tekstet på dansk, så alle har en mulighed for at følge med.

5 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: M:I:III
Original Titel: M:I:III
Premieredato: 31. oktober 2006
Instruktør: J.J, Abrams
Skuespillere: Tom Cruise, Ving Rhames, Phillip Seymour Hoffman, Lawrence Fishburne, Michelle Monaghan, Keri Russel, Simon Pegg
Spilletid: 126 min.
Selskab: Paramount Pictures 2006/ Paramount Home Entertainment (Denmark) I/S 2006
Genre: Action
Link: http://www.uip.dk/uipweb/feature/mi3/index.html

banner
Overskrift Højre Block
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært År
HUNGER GAMES: TH...
MIRAKLET I GULLS...
FORSVUNDET I NATTENKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...