Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Morgan's Ferry (VHS)

20. januar 2003 af Louise Freja Josephine

2 stjerner Skriv en kommentar

Morgan's Ferry (VHS) billede

Tre dømte fanger flygter fra lovens lange arm. De bryder ind i et hus, for at få fat i nyt tøj og mad, men havde ikke ventet at kvinden i huset ikke lader sig kommanderer med.

Sam (Billy Zane), Monroe (Henry Rollins) og Darcy (Johnny Galecki) er tre flygtninge, der prøver at slippe af med mere end fangedragten. De finder et faldefærdigt hus, der er ejet af Vonnie (Kelly McGillis), en kvinde som de lokale har erklæret småtosset. Mens de gennemsøger huset for mad, tøj og penge, går det op for dem, at hun overhovedet ikke frygter dem. Hendes stålsatte og stilfærdige styrke gør den lettere psykotiske Monroe rasende, men fanger Sam. Vonnies usædvanlige reaktion overfor de tre forbrydere, samt deres desperate plan om at komme over på den anden side af floden med Morgans Ferry, vil forandre dem alle for altid.

Mogans Ferry er en film om 3 fanger på flugt og de tre fangers indbyrdes konflikter undervejs. Hvordan de bryder ind hos Vonnie og bliver opdraget på. Vonnie er en sær eneboer, der ikke får mange besøgende. De eneste der ugentligt kommer forbi, er Vonnies søster og hendes familie, den lokale præst og en gammel blind mand, der bringer varer ud. Da Vonnie får uventet besøg af de tre fanger, lader hun sig ikke mærke med deres påtrængende tilstedeværelse, men oplever en ubevidst glæde overfor de fremmedes besøg. De behandler hende som de ville behandle et hvilket som helst andet menneske – ikke særligt venligt, men for Vonnie betyder det noget, at hun ikke er en tosse i deres øjne og hun vil ikke jages ud af sit eget hus, som hun på egen hånd har holdt i mange år. Haven og huset skal holdes ved lige, så de får ikke jaget hende ud.
Monroe er den barske og ubehøvlede, der mener at have de bedste planer for deres videre flugt, Darcy den unge, forkælede med dårlige minder fra sin barndom med en religiøs far. Sam er den attraktive mand med andre tanker end at fortsætte forbrydertilværelsen. Han tager Vonnies fornuftens ord til efterretning og forelsker sig langsomt i hende.
Filmen er et drama om tre fangers uforenelige personligheder og 2 personers blomstrende kærlighed. Dette er historien om en kvinde, der ikke længere har lyst til at være alene og en mand der ikke længere har lyst til at være på flugt.

Vonnie spilles af Kelly McGillis, som de flest nok vil huske som den forførende og frække blondine i Top Gun, hvor hun spillede overfor Tom Cruise. Senere har Kelly McGillis medvirket i adskillige TV produktioner og en sum film, der ikke har ramt søgelyset i Danmark. Kelly McGillis spiller udmærket, men der er problemer med Vonnies karakter, som ikke rigtig er interessant nok.

Straffefangen Sam med det gode hjerte spilles af Billy Zane, der spillede den lede rolle som Curtis Zampf i den kontroversielle film ”The Believer”. I ”The Believer” leverer han varen suverænt som den uhyggelige højreekstremist, men i ”Morgans Ferry” som den blødsødne, forelskede mister Billy Zane sin troværdighed og bliver for uholdbar som både straffefange og godheden selv.

Monroe spilles af Henri Rollins. Forsanger i bandet ”Rollins band”. Han spiller rollen troværdigt, som psykopaten uden anger og har også selv udtalt: ”You can get away with a lot of shit if it looks like it's all you know how to do".

Henry Rollins er poet, sanger og har optrådt i adskillige roller som bad guy i Hollywood produktioner, blandt andet ”Bad Boys ”, der udkommer i 2003. Han optræder desuden i den halsbrækkende ”Jackass : The Movie” fra 2002.

Filmen halter på grund af birollerne, som ikke bliver fyldige nok. Det er et meget smalt univers, da man kun oplever scener ved floden, i huset, i haven og i huset igen. Sceneriet er mere eller mindre opstillet som et kammerspil, så på grund af den manglende spænding og fyldighed, bliver filmen lidt langtrukken.
Der er en lækker sløv guitarmusik i baggrunden igennem hele filmen, så man får fornemmelsen for det stilfærdige miljø de alle lever i.

Titel: Morgan's Ferry
Original Titel: Morgan's Ferry
Premieredato: 20. januar 2003
Instruktør: Sam Pillsbury
Skuespillere: Kelly McGillis, Billy Zane, Henry Rollins, Johnny Galecki, Roscoe Lee Browne, Muse Watson, Rebecca Koon, Joe Inscoe, Bill Roberson, Christopher Berry, Ed Grady, Chrissy Mullins, Zach Fentres
Spilletid: 91 min.
Selskab: Platform Enertainment, Zane productions, 1999
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...