Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Mr. Nice Guy

26. marts 2005 af Helle Perrier

3 stjerner Skriv en kommentar

Mr. Nice Guy billede

Hvem er vi? Hvor kommer vi fra? Hvornår går bussen? Brødrene Lund Madsens anmelderroste succesforestiling nu på DVD

Der er med teatret som det er med så mange andre ting. Der er nogle gange bedst at være der selv. Således forholder det sig også med Mr. Nice Guy. Der er simpelthen ikke nok visuelt i selve forestillingen til at bære de mere end to timer foran fjensynet. Men det kunne naturligvis være lige meget hvis indholdet så kunne bære sig selv. Det kan det desværre kun delvist. Denne udgivelse vil først og fremmest henvende sig til folk der allerede har set forestillingen på Bellevue eller hardcore fans af Lund Madsen brødrene.

Der er ingen tvivl om at de har talentet de to. Vi kender Anders Lund Madsen fra Ekstrabladets bagside, adskillige tv-produktioner og fra den fremragende ”Madsens ÆØÅ”. Han har bestemt ordet i sin magt selv om pointerne som regel tager flere omfartsveje inden de når frem. Og det gør de … også i forestillingen. Anders Lund Madsen er den fortællende, der står for det underholdende og udgakkende i Mr. Nice Guy. Han rabler henover broderens mere saglige fremstilling. Peter Lund Madsen kender de fleste nok bedst som TV’s Hjernemadsen. Han er hjerneforskeren, der ligesom som brormand har ordet i sin magt, og flere gange har imponeret denne anmelder med sine små tv-indslag. Her i forestillingen er det ham der fremligger de forskellige fakta, og giver sin brors fjollerier og digressioner indhold og mening.

Udgangspunktet i Mr. Nice Guy er mennesket og hjernen i særdeleshed. Vi får fortællingen fra skabelsen og frem til i dag godt illustreret via en skitse af motorvejsnettet. Desuden fortælles der om forskellige hjerner – vi får vist hundens, koens, grisens og selvfølgelig menneskets. Vi kommer generelt vidst omkring; fra Afrikas ursavanne til Neander Thal og til mødet mellem brødrenes forældre. Forestillingen er helt klart en man bliver klogere af at se på, der er en masse informationer leveret af disse to, på overfladen, så vidt forskellige brødre. Tålmodigheden, tanken og galskaben.
Menneskets hjerne, opståen og overlevelse bliver på fremragende vist leveret uden at det på noget tidspunkt bliver for meget eller for kedeligt. Med til at bryde ensformigheden og de mange videnskabelige fakta er Trine Dyrholm og The Robodettes, ( pigedansetruppen, der nok bedst er kendt fra Danske Banks reklamer). Her er det desværre at man hjemme foran fjernsynet må stå af. Sangene, Trine Dyrholm syner, er skrevet af Kim Larsen og de er ganske enkelt dræbende at overvære hjemme i sofaen. I teatersalen har de utvivlsomt været glimrende, og et dejligt afbræk, men i sofaen foran skærmen nej. Og det er synd, for man underholdes ellers ganske glimrende af de to brødres velstrukturerede og forestilling.

Denne anmelder vil råde folk til at gå i teatret og se forestillingen i stedet for. Den kommer på turné i foråret, og vil med garanti være et besøg værd. For på DVD er det en tam oplevelse.

Der er en del ekstramateriale på skiven. - Showet, 1. og 2. akt
Ekstramateriale:
- Peter og Anders Lund Madsen viser rundt på Bellevue
- Opvarmning til forestilling og pause
- Dias show, 72 stillbilleder med fakta fra showet
- 5 stk. eastereggs, skjulte features, som man selv skal lede efter i DVD menuen.
- Kapitelinddeling med mulighed for at vælge temaer og sange.

Samlet vurdering 3/6

DVDen er venligst stillet til rådighed af
CMC.

Titel: Mr. Nice Guy
Original Titel: Mr. Nice Guy
Premieredato: 21. marts 2005
Instruktør: Peter Lund MAdsen, Anders Lund Madsen
Skuespillere: Anders Lund Madsen, Peter Lund Madsen, Trine Dyrholm
Spilletid: 150 min.
Selskab: Bellevueteatret i samrbejde med DR, 2004
Genre: Humor

banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...