Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Thor: Love And T...
Thor: Love And Thunder billede

Alle For Fire


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Når Du Mindst Venter Det (DVD)

19. august 2004 af Morten Eriksen

5 stjerner Skriv en kommentar

Når Du Mindst Venter Det (DVD) billede

Der bliver spillet på alle tangenter i denne sprudlende romantiske komedie om moden kærlighed...

Køb denne dvd og hør og se Jack Nicholson synge Edith Piaf!

Harry Sanborn (Jack Nicholson) er en inkarneret playboy, der i 40 år har levet det lette liv med unge smarte damer. Hans seneste date er Marin (Amanda Peet), og vi kommer ind i herlighederne netop som de to skal på et weekend ophold. De skal hygge sig i Marins mors kæmpe luksuriøse hus ved stranden og alt tegner til at blive liv og glade dage. Der sker så det, at de overraskes af Marins mor Erica Barry (Diane Keaton) og hendes søster Zoe (Frances McDormand). Erica er ved at melde Harry til politiet men når at finde ud af, at han rent faktisk er en inviteret gæst og til hendes forskrækkelse dater hendes datter. Harry får lov at blive til middag, men efterfølgende får han et hjerteslag og må på hospitalet. Harry’s læge Julian Mercer (Keanu Reeves) tilser Harry og beder ham om at forholde sig i ro. Harry får derfor lov til at blive i huset indtil han er kommet til kræfter. Først tager Erica stærkt afstand til Harry, men efter noget tid, falder de to alligevel i snak og de finder ud af, at de nyder hinandens selskab. Det hele er dog ikke så let, især ikke for Harry, der er vant til de helt unge kvinder og det lette ukomplicerede liv, som han ikke agter at give afkald på! Det bliver starten på noget som bliver svært for dem begge...

Jack Nicholson viser igen, at han på trods af sin 67 år stadig er blandt Hollywoods elite og at han besidder masser af energi og drivkraft. Harry Sanborns livsstil er heller ikke helt ukendt for Jack Nicholson, der tit og ofte bliver set med yngre kvinder, men det er alligevel svært at sluge scenerne i begyndelsen af filmen hvor han spiller overfor Amanda Peet. På det tidspunkt hvor optagelserne skulle starte var Jack Nicholson også tilknyttet julekomedien ”Bad Santa” hvor han skulle spille en fordrukken julemand, men han måtte springe fra rollen som julemand til fordel for rollen som Harry Sanborn! Rollen blev i stedet spillet af Billy Bob Thornton, og den film er en helt anden boldgade!

Diane Keaton – ja, jeg har ikke set hende bedre – hun har her fået en rolle der passer hendes person og alder som et stykke skræddersyet tøj. Rollen er også skrevet specifikt til hende, og hun blev nomineret til en Oscar(R) og vandt en Golden Globe(R) for sin præstation. Scenerne mellem hende og Jack Nicholson oser af kemi og de har begge 1000 forskellige ansigtsudtryk der understøtter de velskrevne replikker perfekt. Hun spiller en fraskilt succesfuld skuespilforfatter som har begravet sine følelser i ren facade, men da Harry begynder at grave, kommer de langsomt op til overfladen, og det kommer der mange sjove scener ud af!

Nicholsons læge spilles af Keanu Reeves, og han er bare Keanu Reeves og det er i store træk også det rollen kræver af ham! Ligeledes gentager Amanda Peet blot den rolle hun har spillet så mange gange før.

Paul Michael Glaser - den ene halvdel af Starsky & Hutch – har en lille rolle som Erica’s eks-mand.

Det kan næppe overraske nogen, at der er en kvinde bag denne kærlighedshistorie. Nancy Meyers hedder hun, og hun har erfaring indenfor komediegenren. Den skarpe dialog og den friske måde filmen er klippet på - i sær i første halvdel af filmen – er meget vittig og der er hele tiden ping pong mellem skuespillerne. Det minder faktisk en lille smule om Neil Simons manuskripter, og det er ikke hver dag man ser den kvalitet i en komedie! Nancy Meyers beskriver mange af de særheder som mænd har og som kvinder finder morsomme eller mystiske! Denne her film er – på trods af det – meget mere spiselig for mænd end ”What Women Want”, da den ganske simpelt er bedre fortalt og spillet! Det er en film der sagtens kan ses af og underholde både mænd og kvinder.

Meyers har siden ”Private Benjamin (1980) skrevet, og/eller instrueret og/eller produceret en lang række film, bl.a. ”Father of the Bride 1 og 2” (”Brudens Far”), ”I love Trouble”, ”The Parent Trap” og ”What Women Want”.

DVD specifikationer:

Menuerne er stillbilleder og en bid af Hans Zimmers soundtrack til filmen kører i loop i hovedmenuen. Lyden er i DD 5.1 og filmen er tekstet på dansk, engelsk + engelsk for hørehæmmede, svensk, norsk, finsk, hebraisk, islandsk og arabisk. Billedet er i anamorfisk widescreen 1.85:1. Billedet står flot med knald på farver og kontrast.

Ekstramateriale:

2 kommentarspor
1 slettet scene
Rundtur i Hampton-huset
”Something Romantic About The Story” featurette
Trailer

Ekstra materialet rummer noget sjældent guf. Første gang nogensinde på dvd får vi et kommentarspor med selveste Jack Nicholson. Er det så godt? Ja, dét er det. Han overværer filmen sammen med instruktøren. De snakker begge meget og derfor får vi en hel del detaljer om Jack Nicholsons forhold til de enkelte scener mht. Diane’s og hans skuespil. De gennemgår filmen scene for scene og de snakker indbyrdes om hvad de ville fortælle med dem. Det er en film som man kan fornemme ligger Jack Nicholson meget nær.

Så er der endnu et kommentarspor med Nancy Meyers (igen), Diane Keaton og produceren Bruce A. Block. De løfter sløret for den tekniske side af processen, som f.eks. kulissernerne, belysning m.m. Jeg synes personligt at de mest interessante oplysninger ligger i kommentarsporet med Jack Nicholson!

Kun en enkelt af de slettede scener er lagt på dvd’en! Det er en scene hvor Harry synger karaoke for Erica (Edith Piaf’s ”La Vie En Rose”). Det er en sød scene, men det bliver for meget og det er derfor også på sin plads at denne scene kun får et liv som ekstra materiale.

Vi bliver vist rundt på settet med Amanda Peet. En rundtur på knap 3 minutter med meget flygtige billeder af værelserne og nogle af de folk der arbejder på settet. Det er ikke meget andet end fis, hvor Amanda Peet fortæller hvor nervøs hun er overfor Jack Nicholson og så joker hun lidt med dem hun møder.

”Something Romantic About The Story” er et kort program på kun 3 minutter med klip fra filmen i en mix med små interviewbidder. Ren tv reklame.

Der er en trailer for filmen. Den præsenteres i letterbox, 1.85:1, DD Stereo.

Hvad er der så at sige af negative ting om udgivelsen, hmmm, jo en enkelt kosmetisk kommentar skal den have! Coveret er stærkt retoucheret og der er sket en mirakuløs digital fedtsugning hvad angår Nicholsons billede! Umiddelbart virker det som om, at der er en del ekstra materiale på dvd’en, og Jack Nicholsons kommentarer vejer meget på vægten, men faktisk så er det øvrige materiale hurtigt set og man kunne godt have ønsket sig noget mere. Filmen skal dog alligevel have 5 ud af 6 stjerner for at være en romantisk komedie af de rigtig gode der kan ses igen og igen og som sætter een i godt humør.

Filmen har i øvrigt et lækkert soundtrack hvor vi f.eks. får ”La Vie En Rose” med Louis Armstrong. Versionen med Jack Nicholson har også overlevet som cd’ens slutnummer og det er på trods af, at scenen hvor i han synger sangen er klippet ud af den færdige film. De mere poppede sange der er i filmen er dog desværre udeladt.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Sandrew Metronome

Titel: Når Du Mindst Venter Det
Original Titel: Something's Gotta Give
Premieredato: 24. august 2004
Instruktør: Nancy Meyers
Skuespillere: Jack NIcholson, Diane Keaton, Keanu Reeves, Frances McDormand, Amanda Peet, Paul Michael Glaser
Spilletid: 123 min.
Selskab: Warner Bros./Columbia Pictures 2003, Sandrew Metronome 2004
Genre: Romantik
Link: http://www.sonypictures.com/homevideo/somethingsgottagive/index.html
"Selv bevidstløs er han en buk"
"Selv bevidstløs er han en buk"
Harry Sanborn for overrakt fedtfattig kost af læge Julian Mercer.
Harry Sanborn for overrakt fedtfattig kost af læge Julian Mercer.
Ren hygge.
Ren hygge.


banner
Overskrift Højre Block
Prey (Disney+)
Murina
Min sommer i Pro...
Resten af Livet
Thor: Love and T...
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
PlaygroundKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...