Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Nazareth – Homecoming The Greatest Hits Live in Glasgow (CD + DVD)

10. december 2004 af Aino Bredtved

5 stjerner Skriv en kommentar

Nazareth – Homecoming The Greatest Hits Live in Glasgow (CD + DVD) billede


Rock og rul…!
De gamle drenge rocker stadig, og de gør det næsten bedre end nogensinde før.

I 1971 besluttede 4 yngre, skotske familiefædre at skippe deres faste job, droppe fritidsbandet ”The Shadettes” og forsøgte sig som professionelle musikere, denne gang under navnet Nazareth (de skiftede faktisk allerede navnet i 1968). De vovemodige gutter: Dan McCafferty (vokal), Manuel "Manny" Charlton (guitar), Pete Agnew (bas) og Darrell Sweet (trommer) skabte med Nazareth et af de største glam-rock bands nogensinde. De havde en særlig sound, og en mand med en helt speciel stemme.

Jeg glemmer aldrig min allerførste LP, det var en opsamlingsplade, der indeholdt en masse hits af datidens store kunstnere bla. det hedengangne pigeband The Runaways (to af pigerne var Joan Jett og Lita Ford), deriblandt var der også Nazareth med Love hurts, et nummer, som for mig, er en af de mest fantastiske skæringer nogensinde – jeg får gåsehud og tårer i øjnene af ren fryd, HVER gang, om så jeg hører den 10 gange efter hinanden. Stor var glæden derfor, da det tilfaldt mig at anmelde Homecoming, der er optaget ved en koncert i Glasgow i 2001.

Først satte jeg cd’en i anlægget og tænkte lige et sekund, ”underligt, det var da ikke AC/DC jeg satte på!?” men jeg genkendte naturligvis hurtigt sangen When the Lights come down, sunget med en stemme, man næppe tror en mand på næsten 60 år kan præstere wow…

Dvd’en indeholder præcis de samme numre som cd’en, her får man bare den visuelle del af koncerten med, ikke at der er meget at se på :-) men det ser ud som om, publikum hygger sig godt og grundigt og får fuld valuta for pengene. Det er bare lige på og så derudaf, ikke meget omsvøb dér. Der er dog den bonus, at man får interviews med bandet, det er både sjovt og interessant og selvom de ser ud til at have levet lidt hårdt engang, holder de sig forbløffende godt.

”Gutterne” er jo blevet ældre herrer, Dan McCafferty og Pete Agnew er begge gået hen og blevet 58 år, Manny Charlton forlod bandet i 1990 efter at have medvirket på pladen Snakes and Ladders, han har siden bosat sig i Texas og dannet gruppen M.C.B. (The Manny Charlton Band), Darrell Sweet døde desværre pludseligt af et hjerteanfald, netop som gruppen stod for at skulle på turne i 1999. Der har været en del udskiftning af gruppen, og gruppen består nu foruden McCafferty og Agnew af endnu en Agnew nemlig Lee Agnew, Petes søn, på trommer og hans ”high-school buddy” Jimmy Murrison på Lead guitar. På denne DVD/cd medvirker også Ronni Leahy, som forlod bandet i 2003.

Dvd’ens lyd er ikke helt optimal, men fanger stemningen ved koncerten godt. Cd’ens lyd virker lidt bedre og har, må jeg tilstå, ligget fast i min cd-afspiller siden jeg fik den – og jeg har hørt den forholdsvis mange gange – helt klart værd at eje, hvis man er til god, gedigen rock.
McCafferty kan snildt synge mange af de nye, yngre sangere fuldstændigt i knæ. Det siges også, at selveste Axl Rose, som jeg også er vild med, er kæmpe stor fan af Nazareth og ville hyre gruppen til at spille Love hurts ved sit bryllup – om de gjorde det, melder historien intet om – til gengæld er det sikkert, at drengene fra Guns’N’Roses kom til 7 af Nazareths koncerter i træk, da de spillede i Californien.

Er du til Nazareth vil du aldrig fortryde, at købe denne opsamling. Og hvis du stadig ikke kan få nok, så kan jeg oplyse, at de spiller i Malmø den 9. juni 2005 på Sweden Rock Fest - hvem ved, måske ses vi der ;o) Jeg kunne i hvert fald godt finde på, at tage lige over sundet for at høre dem.

Herfra drysses der 4 stjerner over DVD’en og 5 over cd’en – og det runder jeg gavmildt op til 5 store julestjerner.

DVDen er venligst stillet til rådighed af
Playground Music.

Trackliste på både DVD og cd er:

When the Lights Come Down
Razamanaz
Miss Misery
Holiday
Dream On
Simple Solution
My White Bicycle
Walk By Yourself
Bad Bad Boy
Heart’s Grown Cold
Broken Down Angel
Whiskey Drinkin’ Woman
Hair of the Dog
This Flight Tonight
Beggar’s Day
Love Hurts

Billede:
16:9 Screen Format

Lyd:
Dolby Digital 5.1
Dolby Digital 2.0
DTS 5.1

Titel: Homecoming - The Greatest Hits Live in Glasgow
Original Titel: Homecoming - The Greatest Hits Live in Glasgow
Premieredato: 16. juli 2002
Genre: Andet
Link: http://www.nazarethdirect.co.uk/
Sådan ser de ud nu.
Sådan ser de ud nu.
Og sådan så de ud engang - godt der er sket lidt på frisure-siden ;o)
Og sådan så de ud engang - godt der er sket lidt på frisure-siden ;o)


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...