Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billede

Bamse


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Noble House

9. november 2011 af David Lund

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Noble House billede

Magt, ære og kapitalisme.

Hvordan dælen man kan forsvare en blu-ray udgivelse af en forholdsvist ukendt miniserie, når så mange kultfilm aldrig får chance, kan jeg fortsat undre mig over. Jeg kaster mig med den sætning ikke over seriens kvalitet, men der ligger en gigantisk bunke af film på rad og række, som aldrig vil finde en distributør, da disse mener, at det ikke er økonomisk forsvarligt – men hvor mange mennesker er interesseret i ”Noble House”? Hvis du læser denne anmeldelse, må du være en af de få. Nuvel. Nu er ”Noble House” langt om længe udkommet på DVD, og i denne boks får man altså også blu-ray udgaverne med. James Clavells roman er ganske populær blandt tilhængere af forfatteren, og ”Noble House” er efter sigende den eneste filmatisering, der kommer nogenlunde tæt på Clavells tone. Spredt over 4 afsnit på hver især halvanden times spilletid, må 6 timer også siges, at være rigeligt tid til at gabe over den.

Vi befinder os i Hong Kong, hvor vi følger de øverste ledere af adskillige firmaer. Ian Struan Dunross er dog lederen over dem alle, og dette er på trods af, at hele hans firma er baseret på gamle kinesiske traditioner. Temaet om kapitalisme behandles omhyggeligt og til tider skræmmende i ”Noble House”. På et tidspunkt sætter Ians ærkerival en bank på konkursens rand, blot igennem et telefonopkald, og udelukkende for at bevise sin magt. Øjeblikke som disse er ikke langt fra virkelighedens verden, og netop derfor er det skræmmende, at en så simpel teknik kan lade sig gøre. Udover at jonglere med tunge emner som disse, er der skam også plads til alt fra mystik til romantik, og nemmest beskrives ”Noble House” som et Danielle Steel drama med lidt mere mellem ørerne.

Fra starten af griber ”Noble House” godt an. For en sheik som mig, virker hverken historien eller rollebesætningen særligt indbydende, så dette var mildest talt en positiv overraskelse. En mønt afgør vores hovedpersons skæbne, idet den er blevet slået i to, og fremviser man den anden forsvundne halvdel, skal han opfylde dine ønsker. Hvor fjollet det end lyder, så er ”Noble House” baseret på en sand historie, hvor hændelserne ganske vist ikke foregik over 7 dage men derimod 7 år. Efter dette bliver man langsomt men sikkert introduceret til det store persongalleri og de forskellige bihistorier. Nogle virker en anelse tamme fremført, hvor især en amerikansk leder og hans romance med en pige fra Hong Kong mildest talt er kvalmende, imens andre fungerer glimrende, som f.eks. den hvor en person tæt på Noble House bliver kidnappet. Slutningen byder på sin del af deus ex machina, hvor flere episoder nærmest løser sig selv, men alligevel er det som helhed tilfredsstillende, da alle tråde bliver redt ud. Pierce Brosnan, som jeg ellers normalt har et antiparti for, klarer sin rolle glimrende som en arrogante og småsnobbede hovedrolle – om det er fordi han er i virkeligheden minder om denne fyr, ved jeg så ikke. Bedre endnu er John Rhys-Davies som Ians ærkerival, der er decideret ubehagelig til tider.

Som helhed er ”Noble House” måske ikke noget exceptionelt værk, men de 6 timer flyver nu alligevel forbi, og med musik der minder om den forsvundne ”Dollars” tid samt et roligt tempo men stadig med masser af spænding, så anbefales den nu bestemt til enhver der nu er efterladt interesseret.

Billede & Lyd – 3/6

Når man først ser på blu-ray’ens billede, undrer man sig over, hvorfor man overhovedet har valgt at udgive miniserien i dette format. Der er ordentligt lag gryn over hele billedet, og især de mørke scener ser ikke ligefrem pæne ud. Sammenligner man med de tilhørende DVD-skiver, er forskellen dog stor. Der er nemlig gjort plads til en del smådetaljer i baggrunden, og især farveskalaen er der gjort en del ud af. Lyddesignet er dog omtrent det samme, og imponerer aldrig, men slår derimod ofte over i knas og lignende. Som helhed er det dog acceptabelt, især når man tænker på, at dette er en Tv-serie fra 80’erne, som man nok ikke havde spået nogen succes i 2011.

Ekstramateriale – 1/6

Der er intet ekstramateriale på denne udgivelse.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Soulmedia

Titel: Noble House
Original Titel: Noble House
Premieredato: 26. maj 2011
Instruktør: Gary Nelson
Skuespillere: Pierce Brosnan, Deborah Raffin, Ben Masters, John Rhys-Davies, Tia Carrere
Spilletid: 355 min.
Selskab: De Laurentiis Entertainment Group (DEG), Soulmedia, 1988
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...