Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Norma Rae

8. marts 2013 af Michelle Luna Bordig

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Norma Rae billede

Kvinden der tør råbe højt for, at få de rettigheder alle fortjener

Norma Rae spillet af Sally Field, starter med at vi møder mand ved navn Reuben(Ron Liebman), der ankommer til Southern Baptist for at forene arbejderne i en af de sidste brancher der modstår arbejderbevægelsen; tekstilfremstilling. Forholdene er elendige; barske regler, usikkert miljø, lav løn, en hård ledelse. Filmen fokuserer på arbejdernes transformation, hvor deres egen Norma Rae bliver deres stemme.

Norma Rae er livlig, smart, og til tider selvdestruktiv, især når det kommer til sine relationer med mænd. Selvom hun er fast besluttet på at give sine to børn et bedre liv, indser hun, at hun står over for en dyster fremtid ligesom hendes venner, familie og kollegaer gør. Norma Rae går sammen med Reuben og arbejder ved siden af ham for at stå op for sig selv og sine jævnaldrende. Hun møder en gammel ven ved navn Sonny(Beau Bridges), og de forelsker sig og bliver gift. Trods rollen som hustru, bliver hun ved med at kæmpe for sine kollegaers og egne rettigheder.

Vi lærer ikke meget om hendes forhold til andre kvinder, men hvad der slående ved hendes forhold til mænd er manglen på romantik. Norma Rae har to børn med to forskellige mænd - ingen af dem er til stede i deres liv - og når hun gifter sig med Sonny, er det af helt pragmatiske grunde. Han frier til hende på en date og gør sin sag for hende, at han er en god mand, og at deres liv ville være lettere, hvis de levede sammen. Der er ingen romantik, og det er forfriskende at se ægteskabet repræsenteret fra den økonomiske vinkel, hvilket man ikke ser så meget til i nutidens film.

Sally Field(Place In The Heart) giver en fantastisk præstation, og vandt sin første Oscar for netop denne rolle. Det er hende som holder filmen kørende og gør den interessant. Fagforeningen-arrangøren Rueben, som er spillet af Ron Liebman(Christmas Dove) er heller ikke dårligt og han er et godt modspil til Field.

Norma Rae var en skelsættende film, da den blev udgivet i 1979, og den har ikke mistet noget af sin virkning. Stærke præstationer og gode karaktere, gør at filmen føles ægte.

Af ekstramateriale er der en dokumentar, der handler om hvordan filmen blev til, og om den rigtige Norma Rae. Der er også et slideshow og trailers.

Another World Entertainment.

Titel: Norma Rae
Original Titel: Norma Rae
Premieredato: 12. marts 2013
Instruktør: Martin Ritt
Skuespillere: Sally Field, Beau Bridges, Ron Liebman, Pat Hingle, Barbara Baxley, Morgan Paull
Spilletid: 110 min.
Selskab: Another World Entertainment 1979
Genre: Drama
Link: http://www.imdb.com/title/tt0079638/officialsites

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...