Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kollision
Kollision billede

Jojo Rabbit
Knives Out - Var...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Paranormal Activity 2

9. maj 2011 af David Lund

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Paranormal Activity 2 billede

Overgår den første film - bare en lille smule.

Hold da op, hvor var den første ”Paranormal Activity” lang tid om at komme frem. Og hold da op, hvor gik det hurtigt med at få lavet en toer. Den første film blev udnævnt af en amerikansk hjemmeside for mange år siden som den uhyggeligste film nogensinde, og havde siden nogle distributionsrettighedsproblemer med at komme frem, så der gik lige et par år, før den så endeligt dukkede op. Ganske vist klippet en smule om, men stadig med en trailer, der forklarede hændelsesforløbet, og viste en biografsals reaktioner på filmen. Enhver gyserfanatiker glædede sig enormt, og selv herhjemme blev den imødeset med gode anmeldelser, ja faktisk topkarakter flere steder, og så kan sådan en film jo stort set ikke andet end at skuffe. Personligt synes jeg egentligt at filmen var ganske fin, men man skulle lige have hypen lidt på afstand for at bedømme den. Det var nemlig ikke den uhyggeligste film nogensinde, og bestemt heller ikke en topkarakter værdig, men bare endnu en film i rækken af gyser-mockumentarys som ”The Blair Witch Project” gjorde til en populær form. Nu handler det dog ikke om den første film, men netop ”Paranormal Activity 2” hvoraf et referat af selve handlingen vil afsløre en meget vigtig lille drejning i fortællingen, så det skal jeg nok spare jer for.

”Paranormal Activity 2” er mere af det samme. Vi følger en familie (denne gang med en teenagedatter, et spædbarn og en hund at tilføje i ligningen), der udsættes ofr nogle uforklarlige hændelser. Modtagelsen af filmen herhjemme og i udlandet var noget lunken, især set i lyset for den første films modtagelse, hvilket jeg står fuldstændigt uforstående overfor. Selvom ingen af filmene er mesterværker i min bog, er denne film alligevel den første overlegen. Ikke alene kommer vi meget dybere ind i karaktererne, fortællingen og det overnaturlige, men filmen kæder på intelligent vis sammen med den første film på et plan, som jeg aldrig har oplevet det før. Der er simpelthen meget mere at byde på i denne omgang, og med den samme naturlige og langsommelige udvikling, er der ligeså plads til en sjælden dybde for genren. Fra start til slut prøver filmen dog at bilde os ind, at dette er virkelighed, men de fleste genkender sikkert skuespillerinden Sprague Grayden fra en lang række Tv-serier (”24 Timer”, ”Six Feet Under”, ”Sons Of Anarchy”, ”Weeds” og mangler flere) allerede fra starten af. Det er altså bestemt ikke virkelighed, men med kun håndholdte kameraer samt overvågningskameraer som en central rolle, der går i hånd med manglen på musik, lydeffekter og lignende, så får filmen altså en fin dokumentarisk følelse, der er helt på højde med de bedste i genren. Vi som publikum finder det ganske troværdigt, og når de overnaturlige hændelser, præcis som tilfældet var med den første, tages seriøst og tager udgangspunkt i mange af de teorier vi kender til i virkeligheden, så hæver det sig altså en lille smule over dens egentlige niveau.

Der er ikke meget mere at hente i ”Paranormal Activity 2” end et godt gys, underholdning og en fin lille historie. Stemningen fungerer, opbyggelsen er glimrende og selve klimakset går ikke fuldstændigt overbord, men sætter en dejlig ubehagelig dæmper på det hele. Jeg så helst, at franchisen stoppede her. Der er ikke mere at fortælle, og jeg har svært ved at se treeren toppe denne film, men den er nu stadig på vej. Om den kan tilføje ligeså meget nyt til fortællingen, som denne film gjorde, og stadig bevare mystikken, intensiteten og spændingen vil kun tiden vise, men jeg har nu meget svært ved at se det. Hvis du på forhånd ikke har set disse film, vil jeg nu stadig sige, at du bør starte med den første. Det er stadig en fin lille film, og de drejninger denne film tager, giver dig ligefrem lyst til at gense den. Men der er ingen tvivl om fra min side, at dette er en langt stærkere film, der har mere at byde på – selvom dette måske ikke er så meget igen.

Ekstramateriale – 2/6

Udgivelsen her indeholder biografversionen og en udvidet version. Biografversionen har en bedre rytme, og kommer naturligvis hurtige frem til sin konklusion imens den forlængede udgave byder på mere dybde. Personligt foretrækker jeg den forlængede, men begge har deres fordele og ulemper, og er på nogenlunde samme niveau. Derudover byder udgivelsen ikke på det store, men når man tænker over det, vil filmen jo helst fremstå som dokumentarisk, og dette bliver jo straks ødelagt ved, at fortælle om produktionen bag.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: Paranormal Activity 2
Original Titel: Paranormal Activity 2
Premieredato: 22. marts 2011
Instruktør: Tod Williams
Skuespillere: Sprague Grayden, Brian Boland, Molly Ephraim, Katie Featherston, Micah Sloat
Spilletid: 94 min.
Selskab: Paramount Pictures, Blumhouse Productions, Room 101, 2010
Genre: Gyser
Link: http://www.paranormalmovie.com/


banner
Overskrift Højre Block
Black Christmas
Jojo Rabbit
Dark Waters
The Peanut Butte...
Kød & Blod
Weathering with You
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at DannemoraKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...