Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Perforama

24. august 2009 af Diana Monica Szatanik

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Perforama billede

Vi kender alle sammen Anders ’Anden’ Matthesen som en af Danmarks bedste stand-up komikere. Denne gang spiller han hovedrollen i 6 afsnit, som tidligere er blevet vist på DR2.

Undertegnet har ikke set denne serie tidligere i fjernsynet og var derfor lettere skeptisk da DVDen skulle anmeldes. Anders Matthesen er kendt for at levere rigtig god underholdning, men engang imellem synes jeg alligevel ikke det har holdt helt vand.
Jeg blev dog rigtig positivt overrasket over Perforama. Det er (undskyld mig) skide sjovt og pinligt til tider. Mia Lyhne og Lykke Scheuer som optræder i samtlige afsnit er fantastiske. De begge spiller nogle meget underlige roller og leverer en overbevisende præstation. Anders Matthesen er fantastisk i sine roller. Han formår virkelig at leve sig ind i dem og man trækker lidt på smilebåndet når han kommer med referencer til Stewart Stardust.
Det er uden tvivl en DVD der er værd at kigge nærmere på og helt sikkert en af de bedste idéer Anders Matthesen har lavet til dags dato.

Her får du et kort resume af hvert afsnit i Perforama:

Afsnit 1: Fødselsdagen
Her følger vi forfatteren Dick Søndergaard, som har skrevet en lang række gør-det-selv bøger og det har ikke ligefrem været en succes. Han står i det lokale storcenter og forsøger forgæves at få solgt en kopi eller to. Hustruen Simones (Mia Lyhne) fødselsdag står for døren og øverst på ønskesedlen står den nyeste Celine Dion cd, men problemet for Dick er pengene. Penge tjener han ikke mange af og Simones rige familie skal forbi til fødselsdag, så Dick vil sørge for at købe det billigste af det billigste. Det var ikke lige hvad Simone havde i tankerne, men det vil vise sig hvad der er mest flovt - maden eller hendes pinlige mand?

Afsnit 2: Rusturen
Det er blevet studiestart og de få studerende på eskimologistudiet skal på hyttetur sammen med Jeppe, som Anders Matthesen spiller i dette afsnit.
Tre yderst tørre og kedelige hunkøn, samt en splejset og nørdet ung mand (Jonathan Spang) giver ikke meget fest og ballade på turen, men Jeppe giver ikke op. Det bliver både til revy, trusse-tyveri, dans og druk. Desværre bliver festen meget kedeligere – i hvert fald for Jeppe – da den amerikanske udvekslingsstuderende Robert pludselig dukker op, for så er der romantik i luften og Jeppe er ikke tilfreds med, at han ikke får del i den.

Afsnit 3: Nærradio
Efter at have tilbragt 45 dage inde i en elevator i reality-programmet Lift-life vinder John første præmien, som er at han får sit helt eget radioshow om morgenen på SKID FM. Alt tegner godt for den håbefulde unge mand, for nu ryger han helt sikkert til tops. Før han får set sig om er seertallene røget til bunds og for at bevare sit job, laver John et nyt reality-program – nemlig Bilbrother! Desværre for John går det ikke helt som han havde forudset og pludselig står det hele på spil.

Afsnit 4: Børneteatret
Michael er fodboldtræner for det lokale lilleputhold og selv meget tilfreds med det. Det samme kan man dog ikke sige om forældrene. De synes Michael er for ligefrem og på ingen måde pædagogisk og derfor får han sparket. Inden han får set sig om er han med i et julestykke på børneteatret Columbus og så kan det da ikke ende andet end galt, når man hiver børnene i håret og driller dem med deres briller, som ligner noget Harry Potter går med. I dette afsnit får han bl.a. selskab af Rune Klan, som spiller den generte Lars.

Afsnit 5: Clairvoyanten
Allan er clairvoyant og alles problemer kan klares med kvarts. Der kommer alle mulige former for kunder i Allans lille klinik og oftes har det noget med kærlighed at gøre. Han leder dog selv efter den store kærlighed og vi følger ham på dates med forskellige kvinder, på den lokale cafe på hjørnet. Hver gang ender det dog med at det kun bliver til én date – den eneste der egentlig tilbyder sig selv er mand og utrolig glad for Allans healende evne på kroppen. Dette begejstrer dog ikke Allan og for at finde svar på hvorfor der ikke lige er en kvinde til ham, opsøger han en anden clairvoyant, som spilles af Thomas Hartmann. Her er dog svaret lige så enkelt som Allans – nemlig kvarts!

Afsnit 6:
Det er cool at være med på noderne og derfor vil Mark, ny leder på et bibliotek i Ølstykke, gøre biblioteket til et sted for de unge. Det skal gå stærkt og de langsomme, kedelig bibliotekarer skal bare op i omdrejninger. Men det er jo svært når der allerede hersker en masse rutiner og opgaver. Mark prøver at ”hjælpe” sit personale, ved at bryde ind når de betjener de besøgende på biblioteket og der skal bl.a. laves et område udelukkende hvor de unge kan vippe på stolene. Men er biblioteket virkelig klar til sådan en kæmpe omvæltning?

DVDen er venligst udlånt af:
Sandrew Metronome.

Titel: Perforama
Original Titel: Perforama
Premieredato: 2. juni 2009
Instruktør: Pelle Møller
Skuespillere: Anders Matthesen, Mia Lyhne, Lykke Scheuer, Jonathan Spang, Thomas Hartmann
Spilletid: 168 min.
Selskab: Sandrew Metronome, 2009
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
UdvandrerneKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...