Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Pirates of The Caribbean, Den sorte forbandelse (DVD)

29. februar 2004 af Ole Jessen Hansen

5 stjerner Skriv en kommentar

Pirates of The Caribbean, Den sorte forbandelse (DVD) billede

Ship O´høj og en hel flaske rom ! Fremragende sørøverhistorie der buldrer og brager derudaf….

Den frygtede sørøver Barbossa (Geoffrey Rush) kidnapper den smukke guvernør datter Elizabeth (Keira Knightley). Hendes ven og hemmelige beundrer Will (Orlando Bloom), beslutter sig for at prøve at redde hende. Men for at starte redningsaktionen tvinges Will til at bede om hjælp fra den ukendte Pirat Jack Sparrow (Johnny Deep), som også har en høne at plukke med Barbossa. Hvad Will ikke ved er, at der hviler en forbandelse over Barbossa og hans sørøvere. En forbandelse som skal hævnes, inden de kan besejres…

Denne knaldperle af en film, er oprindelig en turistattraktion i Disney-land. Det er så vidt jeg ved, den første film der er lavet efter en sådan. En anden Disney film, der går i biografen lige nu med samme koncept.: ”Ghosthouse” , er nummer to i rækken.

Man kan ikke gøre andet med denne film, end at læne sig tilbage, og nyde denne imponerende film. Man føler sig hensat til skolebiografen, hvor man sad med fedtede slikposer og så klassiske sørøverfilm som ”Den knaldrøde Pirat” . Den eneste forskel er, at nu er man nået væsentligt længere med special effects, end for 50 år siden.

Men det gør ikke noget i denne film. De special effects der er i denne film er ganske imponerende lavet, men jeg syntes ikke at de på nogen måde tager overhånd. Det er stadigvæk historien, og de fremragende skuespiller præstationer, der skinner klarest igennem.

Johnny Deep (Oscarnomineret for denne rolle) samt Geoffrey Rush spiller rollerne som Pirater, så man ikke troede at de havde lavet andet. Om Deep´s rolle er til en Oscar er så en anden sag, men man kan ikke komme uden om, at han tilfører rigtig meget til denne rolle, at man har svært ved at se hvem der ellers kunne spille Jack Sparrow. En af heltene fra Ringenes Herre: Orlando Bloom spiller også godt, og specielt de mange fægtescener er imponerende. Og som rosinen i pølseenden, er Keira Knightley (Love Actually) god som den rebelske guvenørdatter Elizabeth.

Men ikke kun de kendte er gode. I filmen er der en masse sjove biroller, som man sidder og griner over konstant. God casting, må man sige.

Filmen er lang, men tiden går hurtigt, da der er mange actionscener, som man bliver imponeret af. Lyden er i en klasse for sig, og er man i den heldige situation, at man har et Sorround anlæg, og gerne med DTS, så føler man det som om at man sidder midt i det hele. Rigtig godt. !!

Filmen er en Jerry Bruckenheimer produktion, og er instrueret af Gore Verbinski, som nok har fået sin helt store gennembrud med denne film. Han er dog ikke helt ukendt, da han har lavet film som blandt andet ”The Mexican”. Der er allerede en 2´er til denne film på vej, og det bliver spændende at se om det bliver lige så god som den første.

Ekstra materiale:

Man kan vælge imellem at se følgende:

The making of Pirates of The Caribbean
Diares
Fly on the set
Blooper Reel
Deleted Scenes
“Moonlight Seranade” Scene progression,
Below deck

Ekstra materialet på denne DVD er ganske imponerede. Det er rigtig godt at se, en DVD-udgivelse, der virkelig formår at udnytte mediet. Her er mange timers underholdning, og specielt den interaktive del: Below deck, hvor en masse myter og historier om sørøvere og pirater bliver uddybet, er meget spændende.

Ekstra materiale: 6 ud af 6 stjerner

Filmen er venligst stillet til rådighed af Buena Vista Home Entertainment.

Titel: Pirates of The Caribbean, Den sorte forbandelse
Original Titel: Pirats of the Caribbean, The curse of the black pearl.
Premieredato: 4. februar 2003
Instruktør: Gore Verbinski
Skuespillere: Johhny Deep, Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Keira Knightley
Spilletid: 137 min.
Selskab: Jerry Bruckenheimer films, Walt Disney, Buena Vista 2004
Genre: Action
Link: http://disney.go.com/disneyvideos/liveaction/pirates/main_site/main.html

banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...