Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Prinsessen af Montpensier

2. februar 2012 af Malene Vinther

2 stjerner Skriv en kommentar

Prinsessen af Montpensier billede

En film og magt, passion og intriger - den er set utallige gange før og i langt bedre versioner.

Vi befinder os i Frankrig sidst i 1500-tallet, hvor krigene mellem katolikker og huguenotter raser og splitter landet ad. Den unge, smukke Marie de Mézières (Mélanie Thierry) er dybt forelsket i sin barndomsven Henri de Guise (Gaspard Ulliel), skønt hun er lovet bort til hans lillebror. Hun er af en god aristokratisk familie og da faderen får et bedre tilbud om at gifte hende bort til Prinsen af Montpensier (Grégoire Leprince-Ringuet), kan han ikke afslå, og sådan bliver det - en prins er da bedre end en hertug. Det er kvindens klassiske konflikt mellem pligt og passion i et partriarkalsk, mandsdomineret samfund og altoverskyggende er det kendte trekantsdramma mellem kvinden, manden hun ønsker, men ikke kan få og manden hun skal ægte og være tro mod.

Der er intet nyt under solen med denne film, dramaet er set før – utallige gange. Den eneste forskel er dog, at hendes mand Prinsen af Montpensier rent faktisk synes at nære følelser for hende. Han er tynget af dyb jalousi over andre mænds tilnærmelser, som Marie ikke afviser, om det er kærlighed eller blot ejerskabsfølelse, kan jeg ikke sige, og dette er netop mit problem med denne film. Jeg er ikke sikker på, at jeg forstår karaktererne til fulde; deres rationalisering, motiver og følelser er uklare. I sidste ende føler jeg ikke med Marie, og dette er et kæmpe problem når det meste af tiden bliver brugt på hendes personlige kamp. Når Marie ignorerer sin mands jalousi og ikke anerkender, at det kunne skyldes kærlighed, eller at andre mænd gør ham til grin, giver det hendes karakter en snært af kynisme, en kynisme jeg ikke tror er intenderet fra instruktørens side (Bertrand Tavernier). Hun er portratteret som en sød, udskyldig pige, der er offer for sit samfund. Filmen har sine momenter, men i det store hele vækker den ikke min interesse eller indlevelse. Det bliver upersonligt, intetsigende ja næsten jævnt kedeligt. Det enste egentlige seværdige ved denne film er de overdådige og fantastiske kostumer og de smukke landskaber.

Der er langt bedre film i denne kategori fyldt med intriger, magt og passion og et strejf af historisk sandhed. Historien er velkendt, kvinder er en ting man forhandler med, de bliver solgt som kvæg af magtliderlige fædre med et politisk mål. Jeg nævner i flæng ”Elizabeth” og ”The Dutchess” i den alvorlige kategori (og langt bedre ende end Prinsessen af Montpensier) og ”Shakespeare In Love” og ”Dangerous Liaisons” i den mere underholdende genre for ikke at nævne ”Moulin Rouge”, hvis vi skal længere op i tid. Prinsessen af Montpensier er det, jeg vil være så fræk at kalde en hverdagsfilm, den kan ses, og underholde, men kun, hvis der ikke er noget i fjernsynet for nogen stor oplevelse, er der langt fra tale om.

Der er intet ekstramateriale på Blu-ray discen, men der er undertekster få dansk, norsk, finsk og svensk.

http://www.soulmedia.dk

Titel: Prinsessen af Montpensier
Original Titel: La princesse de Montpensier
Premieredato: 17. januar 2011
Instruktør: Bertrand Tavernier
Skuespillere: Mélanie Thierry, Lambert Wilson, Grégoire Leprince-Ringuet
Spilletid: 139 min.
Selskab: Paradis Films, Studiocanal, 2011
Genre: Drama
En datter må adlyde sin far
En datter må adlyde sin far
Alle begære de den smukke Marie
Alle begære de den smukke Marie


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...