Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billede

Twisters


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Prinsessen og Tiggerpigen (DVD)

28. oktober 2004 af Flemming Winther

4 stjerner Skriv en kommentar

Prinsessen og Tiggerpigen (DVD) billede

Denne velanimerede tegnefilm er et produkt af Mattels og Universals samarbejde, i et forsøg på at føre Barbies verden ud på DVD til alle landets små piger.

Den smukke prinsesse Anneliese og den fattige syerske Erika er begge låst fast i et liv som de er træt af. Den kongelige rådgiver Preminger, som er meget meget ond, har længe suget rigets finanser ud af statskassen og derfor er riget på randen af fattigdom. I et forsøg på at skaffe penge, er Anneliese blevet lovet væk som hustru til det rige nabolands søn, prins Dominick. I den anden ende af den sociale skala finder vi den fattige, men smukke og gode Erika, hvis forældres gæld har tvunget hende til at arbejde hos en grusomt ond syerske. Både Anneliese og Erika føler at de bliver holdt fast i et liv, hvor alle mulige andre personer bestemmer deres skæbne. Begge vil de gerne prøve noget andet. Heldigvis for dem (og for historien) ligner Anneliese og Erika hinanden på en prik, lige med undtagelsen af hårfarven. Så ved et tilfælde støder de på hinanden og bliver gode veninder med det samme. Og da den onde Premingers skumle planer lige pludselig gør det nødvendigt, må Erika indtage rollen som prinsessen ved hoffet, mens Anneliese kæmper for at redde sit kongerige.

Prinsessen og Tiggerpigen lyder som et ultratraditionelt og velbrugt koncept. Og det er det også. Men siden målgruppen for denne computeranimerede tegnefilm er piger i den helt unge alder, holder konceptet faktisk ganske godt. Denne tegnefilm er et produkt af amerikanske Mattel, hvorigennem selve Barbie-figuren er blevet et brand og et trademark i sig selv. Hun er nærmest en slags fiktiv role model for de unge piger. Det mærkes tydeligt i filmen, da der ud over historiens forløb, også kommer små belærende og personlighedsstøbende propagandameldinger. Særlig højt lader de til at sætte pris på at lære de unge piger ansvarsbevidsthed. Instruktøren hedder William Lau, og har før haft fingrene i tegnefilm. Han holder sig helt og holdent til det sukkersøde og utroligt pastelfarvede univers som Barbie lever i. Karaktererne er interessant nok meget plasticagtige i udseendet. Det er nærmest som om man ville bibeholde dukkestilen, selv i tegnefilmen. Animationerne fejler absolut ikke noget, og kunstmæssigt er filmen helt i top. Man har valg at gøre filmen til en musical, hvor Barbie synger en række sange, både som Anneliese og Erika. Det er en god ting at de har gjort det på den måde. Det giver lige filmen et ekstra touch opad, hvor den ellers bare ville have mænget sig med standarden af tegnefilm for børn.

Det her er ikke en film der er beregnet for det voksne publikum overhovedet. Den er alt for gennemskuelig og sukkeragtig, men den er af meget brugbar kvalitet for det yngre publikum. Havde jeg selv været 20 år yngre og af det modsatte køn, ville denne film nok ryge op i toppen af min favoritliste. Den oser af eventyr for unge piger og pudsigt nok også af prinser, romantik og talende dyr. En slet ikke tosset film. Den kan spilles både med danske og engelske stemmer.

Ekstramaterialet byder på en række interaktive ting, såsom mulighed for at synge med på Barbies sange med karaoke, og der er en rejse gennem Barbies egen verden: Fantasya.
Der er selvfølgelig den sædvanlige vælg scene funktion også. Meget andet bliver der dog ikke budt på. Ekstramaterialet kan få 3 stjerner ud af 6.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Universal Pictures.

Titel: Prinsessen og Tiggerpigen
Original Titel: Barbie as The Princess and The Pauper
Premieredato: 27. oktober 2004
Instruktør: William Lau
Skuespillere: Kathleen Barr, Martin Short, Gary Chalk, Pam Hyatt, Ellen Kennedy, Alessandro Juliani
Spilletid: 125 min.
Selskab: Universal Pictures, Mattel, 2004
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.universalpictures.dk


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...