Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billede

Deadpool & Wolve...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Pusher II

24. december 2004 af Henrik Andersen

6 stjerner Skriv en kommentar

Pusher II billede

PUSHER II er Nicolas Winding Refn’s opfølger til hans debutfilm PUSHER. En anden historie i det samme miljø. Det er barsk, kompromisløs og forbandet godt lavet. Absolut en af årets bedste danske film.

Tonny ( Mads Mikkelsen ) bliver løsladt efter et længere fængselsophold. Han besøger som det første sin far Smeden ( Leif Sylvester Petersen ). Smeden er kendt i det kriminelle miljø, og køre nu et autoværksted, der ud over at lave biler også stjæler dem, og sælger dem videre til dem der nu er interesserede.
Tonny vil gerne vise sin far, at han kan gøre noget rigtigt, og hører ham derfor om han ikke kan blive ansat hos ham. Smeden er ikke meget for det men vil dog give sin søn en chance. På værkstedet arbejder også Tonnys barndomsven Ø ( Øyvind Hagen-Traberg ). Ø er kæreste med Gry, og de to skal snart giftes. Smeden er glad for Ø og betragter ham, til Tonnys store skuffelse som hans anden søn.
Sammen med Ø og de andre på værkstedet stjæler de biler, og Tonny er ivrig efter, at gøre det så godt han kan, for derved at vinde sin fars kærlighed. Men lige meget hvor hårdt Tonny prøver ser Smeden ikke til hans side.
En dag finder Tonny ud af, at han har et barn med Gry’s veninde Charlotte ( Anne Sørensen ). Hun har født imens han har været inde og sidde.
Tonny har svært ved at forstå det, men prøver forsigtigt at involvere sig. Men det gør det ikke nemmere, at Charlotte konstant er på stoffer, og at hun i bund og grund kun er interesseret, i hvor meget Tonny kan afdrage om måneden.
Tonnys liv bliver ikke nemmere, da hans ven Kusse Kurt ( Kurt Nielsen ) opsøger ham, og får ham involveret i en narko handel, hvor det selvfølgelig går galt. Nu skylder han pludselig rigtig mange penge væk, og først da det er alt for sent opdager han, at det er hans far han skylder penge.
Så nu er det op til Tonny, at forsøge at redde trådene ud på bedste vis. Han må træffe nogle valg, hvilket ikke er hans stærke side.

Nicolas Winding Refn skrev og instruerede sin første spillefilm som 25 årig. PUSHER med Kim Bodnia i hovedrollen, blev en stor succes i båden ind og udland. Der er endog blevet brugt ordet ” kult ” om den. Den næste film han lavede blev BLEEDER. Også med Kim Bodnia i hovedrollen og i øvrigt sammen med en del af de samme skuespillere der medvirkede i PUSHER. BLEEDER havde verdenspremiere ved Venedig film Festival i 1999. Samme år startede han selskabet NWR Group med producenten Henrik Danstrup, som har produceret alle hans film siden da. I 2003 instruerede han FEAR X, som sin første engelsksprogede film. FEAR X blev skrevet i samarbejde med den amerikanske forfatter Hubert Selby Jr., som PUSHER II i øvrigt også er dedikeret til.

Nicolas Winding Refn har lavet PUSHER II med mange af sine faste medarbejdere. Producenten Henrik Danstrup, fotografen Morten Søborg, Klipper Anne Østerud og det gamle SORT SOL medlem PETER PETER har endnu engang leveret musikken, der på en virkelig flot og hårdtslående måde understreger de intense billeder.

Mads Mikkelsen der spiller Tonny har de sidste år været en af Danmarks mest markante skuespillere. Han fik sin spillefilms debut med rollen som Tonny i PUSHER fra 1996. Nu er han tilbage i den samme rolle, mange år efter og med mange flere roller på sit CV.
De fleste kender nok Mads Mikkelsen fra TV-serien REJSEHOLDET hvor han spillede den macho politimand Allan Fischer.
Ud over BLEEDER OG PUSHER har han også haft roller i BLINKENDE LYGTER, hvor ham måske nok bedst huskes for scenen hvor han henretter en ko, i ELSKER DIG FOR EVIGT, EN KORT EN LANG og DE GRNNE SLAGTERE, som den altid svedende Svend. Men han har også gjort sig i engelsksprogede film. Ole Bornedals JEG ER DINA og senest i den store Hollywood produktion KING ARTHUR, hvor han giver den gas som ridderen Tristan.

Leif Sylvester Petersen der i PUSHER II spiller Smeden, Tonnys far, blev op igennem 80’erne et kendt ansigt sammen med Erik Clausen. De optrådte sammen i Erik Clausens film CIRKUS CASABLANCA fra 1981 og igen i ROCKING SILVER fra 1983. Leif Sylvester Petersen fik i årene 1997-1998 en central rolle i Tv-serien TAXA på dansk Tv.
Udover skuespillerkunsten er Leif Sylvester Petersen også en dygtig Billedkunstner og grafiker. Han har udstillet på flere af landets store gallerier. Der ud over har han også skrevet sange, både sammen med Erik Clausen, men også sammen med Eva Madsen, som han i en årrække var gift med.

” Du har ikke en Chance…Ta’ den ! ” Står der på plakaten til PUSHER II. Andet uddrag af i alt 3 historier fra det kriminelle miljø i København. Og chancer har hovedpersonen Tonny ikke mange af, i slutningen af filmen.
Tonny kender vi fra den første PUSHER film, hvor han var en biperson, der hang ud sammen med Kim Bodnia’s karakter Frank. De endte i et mindeværdigt slagsmål, hvor Tonny blev smadret med et baseball bat. Derfor har han også nu, da vi møder ham igen flere ar på sit skallede hoved.
Nicolas Winding Refn har igen valgt at fortælle en historie fra stenbroens hårde hverdag. Der bliver ikke lagt fingre imellem. Det er råt og usødet og fortalt med en nerve og pågåenhed, der ikke er set siden den første PUSHER fra 1996. Der er ingen formildende omstændigheder, når historien om Tonnys sølle kamp for at blive accepteret, rulles ud for den sagesløse tilskuer. Det er ærligt og kompromisløst fortalt og Tonnys desperate kamp for at finde en plads i tilværelsen skriver sig direkte ind i dansk filmhistorie, som noget af det bedst fungerende, set i lang tid.
Mads Mikkelsen har aldrig været bedre. Man skifter filmen igennem, med at have en vis portion sympati for Tonny, med at foragte de kriminelle handlinger han roder sig ud i. Lidt ligesom Robert De Niro’s, karakter i Martin Scorsese’s klassiker TAXI DRIVER. Det er en af de ting der gør karakteren Tonny så ægte menneskelig. For vi kender vel alle situationer hvor valg kan være svære at træffe og hvor man har dummet sig på den ene eller anden måde. Det er helt klart en af filmens forcer, at alle karaktererne er så genkendelige. Man kender de forskellige typer.
Nicolas Winding Refn’s ide med at fortælle historier fra det samme miljø er genial. Filmene kan ses uafhængigt at hinanden. Kun små brudstykker og enkelte replikker og karakterer binder dem sammen. Således vil vi i PUSHER III følge gangsteren Milo ( Zlatko Buric ) på hans færd igennem Københavns underverden.
PUSHER II når således, lige på falderebet af år 2004 at blive en af årets bedste biografoplevelser. Men det er ikke for de sippede og for folk med sarte nerver. Specielt slutningen står mejslet ud i hård beton og brosten som uforglemmelig og forfærdelig.
I skrivende stund er PUSHER II nomineret til 12 Robert Priser. Blandt andet i kategorierne: Bedste Film, Bedste Instruktør og Bedste Hovederolleindehaver.
Så er du træt af julens hyggeknas og sødme, så smut en tur i biffen og få et bid af Nicolas Winding Refn’s pusher world. Det er en chance, du bare burde ta’.

Læs i øvrigt interview med Nicolas Winding Refn og Mads Mikkelsen om PUSHER II, andet sted på Cinema Online.

Titel: Pusher II
Original Titel: Pusher II
Premieredato: 25. december 2004
Instruktør: Nicolas Winding Refn.
Skuespillere: Mads Mikkelsen, Leif Sylvester Petersen, Anne Sørensen, Øyvind Hagen-Traberg, Kurt Nielsen, Dan Dommer, Karsten Schrøder, Maria Erwolter, Maria Mendoza, Maya Sørensen, Luis Werner, Zlatko Buric.
Spilletid: 96 min.
Selskab: NWR Films APS, PUSHER 2 Ltd., Nordisk Film A/S. 2004.
Genre: Drama
Link: http://www.pusher.nu

banner
Overskrift Højre Block
Deadpool & Wolve...
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens endeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...