Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jojo Rabbit
Jojo Rabbit billede

Kollision
Knives Out - Var...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Pusher II – Soundtrack.

4. januar 2005 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar

Pusher II – Soundtrack. billede

En hårdtslående film som Nicolas Winding Refn’s PUSHER II skal også have et råt og pågående Soundtrack. Det har Peter Peter og Peter Kyed, så blandt andet sørget for at den har fået.

Nicolas Winding Refn’s PUSHER II der netop nu spiller i de danske biografer og er nomineret til 12 Robert statuetter, river ganske råt og uforsødet op i dansk film som den har set ud igennem de sidste mange år. Den er lige på og rå, og der bliver ikke lagt fingre imellem, når vi følger Tonny ( Mads Mikkelsen ) i hans næsten umulige søgen efter accept og respekt hos hans kriminelle far Smeden ( Leif Sylvester Petersen ). Det føre til en næsten ubærlig slutning der efterlader publikum, med en klump i maven og tårerne pressende i øjenkrogene. Det er barskt, uforglemmeligt og fantastisk godt lavet. PUSHER II blev på falderebet til 2005, en af de bedste danske filmoplevelser i 2004.

Soundtracket til PUSHER II er som SOUNDTRACKET til den første PUSHER film sammensat af mange forskellige kunstnere og bands. Den røde tråd der også føre tilbage til det første soundtrack er dog det gamle SORT SOL medlem Peter Peter og hans medsammensvorne Peter Kyed. Sammen Levere de flere numre til PUSHER II under band navnet THE BLEEDER GROUP. De har formået at fange filmens knugende og til tider meget sorte og dystre stemning og omsætter fint disse stemninger og følelser til musik der på en uforglemmelig måde støtter op omkring filmens billeder. Det hele smelter flot sammen i en skøn symbiose.

Men der er også mange andre bands der giver deres bidrag til PUSHER II.
Specielt ved dette soundtrack er at GAFFA sammen med MyMusic udskrev en såkaldt Soundtrack Hunt. Alle der havde noget at byde på kunne frit indsende deres bidrag til et nummer til den kommende film. Der blev nedsat et lytterpanel, hvor blandt andet Nicolas Winding Refn sad. De skulle så udvælge numre blandt den Danske undergrund. Der blev i alt udvalgt 7 numre til Soundtracket ( Blandt andet bandet HYPERLOVE ) hvor den fælles lyd er rå og uforfalsket. Det er lyden af den Danske undergrund.

Her følger en track liste over numrene på Soundtracket til PUSHER II.

1: Theme from PUSHER II. /The Bleeder Group.
2: Saturday Night. /Hyperlove.
3: Fly Away./DJ NIC.
4: Skinsong./A REX.
5: Underworld 2./Lovelight.
6: Tonny’s Theme./The Bleeder Group.
7: The Voice of the Rumspringa Truth Goddess./Mormors’ Revenge.
8: My First Kill./Loopy.
9: Sad Disco./Keli Hlodversson.
10: Du har chancen./Monstah.
11: Did you feel low./A REX.
12: Amber Green Re-revisited. Massive return./The Bleeder Group.
13: Tarok./Lovelight.
14: The acoustics of crime./Peterpeter & Kyed.
15: With Blood on my hands./The Bleeder Group.
16: With Blood on my hands – UK Version./The Bleeder Group.

Det farlige ved soundtrack der er sammensat af mange forskellige kunstnere og bands er, at de for det meste har en tendens til, at hvert nummer trækker i hver deres retning. Det bliver hurtigt rodet og stilen skifter fra nummer til nummer. Denne fælde falder Soundtracket til PUSHER II heldigvis ikke i. Selvom det er et sammensat soundtrack så passer de forskellige numre ind i hinanden og den fælles stemning har en samhørighed og tilpassethed, der understøtter Nicolas Winding Refn’s film på en smuk og samtidig barsk og rå facon. Det være sig lige fra PeterPeter’s rå guitarlyd til LOVELIGHT’s inciterende techno rytmer i henholdsvis de 2 numre UNDERWORLD 2 og TAROK.

HYPERLOVE giver med deres nummer SATURDAY NIGHT, et bud på en fint radiohit. Elsebeth G. Jensens rå vokal finder nemt den tone, der netop gør dette nummer til en rigtig ørehænger. Ligeledes levere MONSTAH Soundtrackets eneste dansksprogede nummer DU HAR CHANCEN, der også burde blive spillet meget i radioen.
Den mere rå og punkede tone står A REX for, med de 2 numre SKINSONG og DID YOU FEEL LOW. Her ledes tankerne utvivlsomt hen på flere af de gamle toner fra SORT SOL.

PeterPeter og hans THE BLEEDER GROUP levere nogle meget fine og stemningsmættende instrumentalnumre. THEME FROM PUSHER II og det smukke og samtidig sørgelige THE ACOUSTICS OF CRIME er blandt de bedste. Men også de 2 versioner af WITH BLOOD ON MY HANDS ( Filmens engelske titel ) og TONNYS’ THEME er mindeværdige instrumentalnumre, som man også sagtens kan lytte til uden at have set filmen.

Alt i alt er Soundtracket til PUSHER II et flot og gennemarbejdet Soundtrack, hvor man kan mærke, at der er tænkt over at skabe en samhørighed imellem billeder og lyd. Et anderledes og som filmen gennemført dansk soundtrack af internationale proportioner.
” Du har ikke en chance – Grib den ! ” står der på filmplakaten. Men hvis du nu alligevel skulle få en chance for at lytte til Soundtracket til PUSHER II, så burde det være et must at gribe efter den.

Læs anmeldelse af PUSHER II og et interwiev med Nicolas Winding Refn og Mads Mikkelsen andet sted på ON-Z’s side.

Soundtracket er venligst stillet til rådighed af Universal Music.

Titel: Pusher II – Soundtrack.
Original Titel: Pusher II – Soundtrack.
Premieredato: 13. december 2004
Genre: Andet
banner
Overskrift Højre Block
Black Christmas
Jojo Rabbit
Dark Waters
The Peanut Butte...
Kød & Blod
Weathering with You
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at DannemoraKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...