Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

R-Point

17. januar 2006 af Carl Gustaf Hjelt Liebe

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

R-Point billede

Gyser og krigsfilm i et. Standarden er højnet for koreansk film!

Ligesom mange andre krigsfilm, handler R-Point om Vietnam-krigen, der er blot lige den forskel at vi denne gang ikke ser den fra Amerikansk synsvinkel. Vi ser den fra Koreansk synsvinkel og det er der alt i alt kommet et spændende drama ud af.

Løjtnant Choi Tae-In (Spillet af Kam Woo Seong) er efter en fuldendt mission overbevist om, at han skal hjem. Han sendes dog i sidste øjeblik på en hemmelig mission. Det viser sig, at på en øde lokation - kendt som Romeo Point -
(eller R-Point) har været hjemsted for mystiske begivenheder. Tilsyneladende er 18 koreanske soldater forsvundet der og så alligevel ikke. Hovedkvarteret modtager stadigt opkald fra soldaterne. For at få belyst sagen klarere, sendes Choi og 8 andre soldater til stedet for at melde tilbage om der findes overlevende. Der afventer dog soldaterne det værste de nogensinde kunne have forestillet sig og ved indgangen til R-Point står der nedfældet på en sten: ”Dem, som har blod på hænderne, vil aldrig komme herfra i live” ...

Selvom Full Metal Jacket er en sejrsherre, selvom vi alle ikke lige glemmer Apocalypse Now beviser den koreanske instruktør, Su-Chang Kong, at vi ikke behøver lytte til amerikansk slang for at blive underholdt af en krigsfilm. R-Point er i samme fornøjelse mere af en krigsfilm, da den udover bulder og brag også byder på et enormt godt gys, af bedste asiatiske skuffe. Man kan groft sige, at R-Point er det punkt hvor Ju-On møder Apocalypse Now. Skuespillet er fremragende, især i de scener hvor det skal løbe koldt ned ad ryggen. Samspillet i soldatergruppen er fænomenalt.

Inden for de seneste år, er standarden højnet for asiatisk film. Vi behøver ikke altid kigge til Hollywood for at blive imponeret. R-Point er oven i hatten klippet flot sammen. Det er en flot film.

Vi kan nu alligevel ikke helt bevæge os væk fra Hollywood. Der kan drages mange paralleller til Apocalypse Now, idet filmen også omhandler traumatiserede soldaters forhold til omgivelserne. R-Point er dog mindre syret end Acocalypse Now og er slet ikke en kopi.

Så glem engang alle de amerikanske krigsfilm og prøv med et nyt perspektiv! Giv R-Point en chance. Du bliver ikke skuffet.

DVD Ekstra materiale
Trailer,
30 minutter lang dokumentar-film: Making Of R-Point. Her er interviews med instruktør og de medvirkende

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Sandrew Metronome.

Titel: R-Point
Original Titel: R-Point
Premieredato: 18. januar 2004
Instruktør: Su-Chang Kong
Skuespillere: Kam Woo-Seong, Byung-ho Son, Tae-Kyong Oh, Won-Sang Park, Seon-Gyon Lee, Nae-Sang Ahn, Byeong-Cehol Kim
Spilletid: 107 min.
Selskab: Nonstop Entertainment, Sandrew-Metronome, 2004
Genre: Gyser



banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...