Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Demon Slayer: To...
Demon Slayer: To The Hashira Training billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Rejsen Til Saturn

13. maj 2009 af Jesper Poulsen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Rejsen Til Saturn billede

Dansk satire-tegnefilm som er helt ude i rummet!

Så er den her! Den animerede crazy-komedie Rejsen Til Saturn, mere eller mindre frit inspireret af Claus Deleurans tegnede streger. Her er grimme ord, bajere og rumvæsner så langt øjet rækker, da fire meget forskellige ”astronauter” sendes på mission mod Saturn. Arne, afdanket krigsveteran, skal lede sin lille flok bestående af: Jamil, den mørklødede kok som kæmper for at få dansk statsborgerskab. Ole, aka Fisse-Ole, som vælter sig i bajere og pornofilm. Og så er der menigmanden Per Jensen, som har løjet og snydt sig til sin status. På alle måder en samling uduelige rumrejsende, hvilket projektets hovedmand Kurt Maj så udmærket ved. Hans skjulte dagsorden er nemlig langt mere vidtrækkende end danskheden er klar over. Efter et par udsving, lander vores helte da også på Saturn, hvor de inden længe kommer i kontakt med planetens rumvæsner. Og de er langt mere avancerede og klarsynede end den blåøjede forsamling fra Dannevang. Susanne, leder af teknikken på jorden, aner uråd og forsøger at hjælpe ekspeditionen så godt hun kan – men Kurt Maj sætter ofte en stopklods for hendes støtte. Susanne er tilmed Pers eks-kæreste på godt og ondt, så en dosis følelsesforvirring flettes naturligvis også ind i historien. Tingene går helt galt undervejs, og først adskillige luftkampe, anus-oversættere, tis-bobler, spegepølser, dynamit og et møde med Reserve-Jesus senere, kan alt gå op i en højere enhed.

Overdrevet og vanvidden er letgenkendelig fra stilen i Terkel I Knibe. En masse gyldne kommentarer, sidehandlinger, cameos og events er flettet lifligt ind. Statsministeren (daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen) og Regentparret kigger blandt andet forbi i mere eller mindre flatterende sammenhænge. Der bliver gjort alvorligt grin med danskerne og deres selvopfattelse, og hvor er det herligt. Men for at forstå det hele skal man altså nok ikke være alt for ung, hvilket i øvrigt også gælder for øjnene der ser i det hele taget. Vi befinder os nemlig til tider adskillige mil under bæltestedet.

For at fremhæve den skæve og satiriske dialog, det vulgære miljø og skrupskøre eksistenser har man da også hentet cremen af dansk satire. Til de mange outrere figurer er mundtøjet belagt af Klovn-holdet Casper Christensen, Fran k Hvam og Iben Hjejle. Komikere som Lasse Rimmer, Lars Hjortshøj og Tobias Dybvad har også et par ord at skulle have sagt, præcis som det også gælder fra Mr. Poxycat alias Rasmus Bjerg, Dolph alias Jonas Schmidt, Banjos Likørstues Simon Jul og Angora-drengen Esben Pretzmann. Andre velkendte stemmer tilhører Peter Belli (som rumvæsnernes diktatoriske leder), Anders Lund Madsen (som Reserve-Jesus), Flemming Krøll (som Prins Henrik) og Klaus Bondam (som Kurt Maj).

Forvent platte numsevitser, et overgearet ræs i handlingen og en fremdrift som få andre film. Sammenholdt med ovenstående, så er vi helt klart i den sjove ende af skalaen karaktermæssigt. Specielt når man også kigger nærmere på de mange reklame-teasers som forud blev produceret. Her gøres der tykt grin med cremekongen Ole Henriksen, filmmanden Jørgen Leth, afdøde politiker Mogens Glistrup samt diller-guru’en Carl-Mar Møller. Han optræder desuden i et kommetatorspor kaldet Koks I Kulissen, hvor han sammen med Jamil forsøger at berette om op og ned i filmen. Det kommer dog til at handle en del mere om kønsdele, technomusik, en kost i måsen, bungee-jump i burka og et gensyn med Jon fra Popstars. I ekstra materialet kan du også se om du kan spotte animerede udgaver af Thomas Blachman og verdens herligste mongol-drenge Morten og Peter. Indeholder også easter egg, som skal tages meget bogstaveligt.

Alt i alt kvitteres her med 5 ”stjerner” for røv-god humor!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Rejsen Til Saturn
Original Titel: Rejsen Til Saturn
Premieredato: 9. maj 2009
Instruktør: Thorbjørn Christoffersen, Craig Frank, Kresten Vestbjerg Andersen
Skuespillere: Casper Christensen, Frank Hvam, Iben Hjejle, Peter Belli, Anders Lund Madsen, Lars Hjortshøj, Simon Jul, Ali Kazim, Klaus Bondam, Jonas Schmidt, Rasmus Bjerg m.fl
Spilletid: 86 min.
Selskab: Nordisk Film, A-Film, 2008
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.rejsentilsaturn.dk

banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...