Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Undtagelsen
Undtagelsen billede

Fremad
Proxima
I Still Believe
The Call Of The ...
Spioner På Missi...
Birds Of Prey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Retrograde

19. juli 2005 af Carl Gustaf Hjelt Liebe

1 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Retrograde  billede

Endnu engang spiller Dolph Lundgren den ”store mand af få ord” i en bundskraber af b-filmenes b-film.

Dolph Lundgren er tilbage i endnu en b-film og det er ikke få, han har medvirket i, i adskillige år. Denne gang spiller han Foster, mand fra fremtiden, der sendes tilbage med nogle soldater, for at udrydde en virus der vil udslette alle mennesker. Desværre bliver tidsmaskinen kapret og Foster (Lundgren) må flygte til fods fra det forliste rumskib. Han bliver fundet af et hold polarforskere fra det nærliggende skib, hvor man har fundet ud af, at virussen vil stamme fra. Foster's kamp er nu mod en bunke bad guys, også fra fremtiden, og så skal han undgå den virus, som et meteorit har bragt med sig.

Det er en gåde at Dolph Lundgren til stadighed medvirker i b-filmenes b-film eller bundskrabernes paradis. Det er på den anden side beundringsværdigt at Dolph bliver ved, men maden skal jo på bordet.

Dolph Lundgren fik sit gennembrud som skuespiller i Rocky 4. Her stod han overfor Stallone i bokseringen. Rollen som mut, kæmpestor russisk bokser var som skabt til ham. Dolph har haft nogle gode filmroller og medvirket i flere store film, blandt andet Johnny Mnemonic. Han spillede He-man i filmen af samme navn, fra 1980. men gennembruddet har ikke skabt ham en specielt imponerende filmkarriere i det efterfølgende. Dette er på trods af, at han snakker perfekt engelsk, sammenlignet med Arnold Schwarzenegger, næsten uden accent. Så det store spørgsmål må man lade stå skrevet i luften i et stykke tid – hvordan kan det dog være, at der ikke har tilfaldet ham større roller?

Filmen synes aldrig at komme i gang og der er flere ting, der får det hele som at virke som en virkelig tidskrævende oplevelse. Den er slet og ret kedelig! Den ultimativt tynde dialog, det dårlligt skrevede manuskript, det lille budget og de virkelige overfladiske roller. Den eneste rolle, der træder lidt ud, er den chilenske forskerinde, Diaz, som flygter sammen med Foster. Der er dog ingen kemi mellem Diaz og Foster. De kunne for den sags skyld stå at læse op af manuskriptet uden at man ville lægge mærke til det. Slåskampene (som der er et fåtal af), kunne have været koreograferet af en 4-årig og der er simpelthen så lidt fart på. Dolph's kamptalent får ikke lov til at skinne igennem.

Den eneste for hvem denne film er et skridt opad på karrierestigen, må være for instruktøren Christopher Kulikowski.
Dette er blot hans anden film. Kulikowski har for det meste arbejdet som producer på mindre produktioner. Hans første film, Aurora, var også en fremtidsfilm.

Retrograde er tæt på den mest forulykkede fremtidsfilm der nogensinde er lavet. Lavfilms-budgettet taget i betragtning, er effekterne alligevel så dårligt iscenesat, at man tager sig til hovedet.

Selv ikke for Dolph Lundgren-fans herhjemme – kan Retrograde anbefales. Det er – hånden på hjertet – mildt sagt.
Til gengæld findes et par andre Dolph-film, som kan anbefales – Red Scorpion, Army Of One eller I Come In Peace. Disse titler går for at være Dolph's ultimativt største successer. Det er i disse film, at Dolph får lov til at fyre sine herlige ”one-liners” af. Det kunne man savne i Retrograde, ligesom man kunne savne så meget andet.

DVD ekstra materiale
Trailers, ellers intet. 1 stjerne for det.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Retrograde
Original Titel: Retrograde
Premieredato: 11. juli 2005
Instruktør: Christopher Kulikowski
Skuespillere: Dolph Lundgren, Siliva De Santis, Joe Montana, Gary Daniels, Joe Sagal
Spilletid: 89 min.
Selskab: Franchise Pictures, Nordisk Film, 2004
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
The Call Of The ...
The Lighthouse
Little Joe
The Outpost
Bølle på eventyr
Livets Bedste År
Star Wars: Episo...
War Of The World...
Bad Boys For Life
UndtagelsenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...