Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Honest Thief
Honest Thief billede

Trolls På Verden...
Herself


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Rich Kids

9. oktober 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Rich Kids billede

En gruppe unge privilegerede og særligt forsømte af forældrene, lever et rockstjerne liv, domineret af penge, stoffer og sex, og arrogance overfor andre ikke så godt stillet mennesker.

Simon (Sebastian Jensen) er kæreste med Sofie (Katharina Damm), og de har begge en drøm om at komme væk, gerne til New York hvor hun vil starte en modelkarriere. Simon dyrker livets flatterende overflader på sin fars 16 millioners yacht i Rungsted Havn. Og bitterheden blomstrer i ham, da forældrene (på længere ferie) har glemt hans fødselsdag.
Nu skal der fyres op, han invitere slænget på natklubben EDGE. Her ankommer Marc (Søren Bregendal), Alexander (Louis Meyer), Patricia (Sofie Bøje Nielsen), Anja (Frederikke Cecilie Bertelsen) og Luise, Sofies søster.
Alt går galt den aften, da pillerne ankommer, ecstacy med mere, og sandheder afklædes. Deres indbyrdes venskab lider en hård tort, de er alle ramte af egoistiske drifter, og følelser er for ”tabere i Virum”...

Den meget omdiskuterede film ”Rich Kids” er et ganske glimrende undervisningsmateriale. Men som film bommer den noget, skuespillerniveauet er generelt ikke særlig højt, dog er alle udstyret med en ganske overbevisende nordkyst accent. Der er flere gange flashback til særlige forklarende episoder, det fungerer, men instruktør Rune Bendixen gør brug af overdrevne virkemidler, som medvirkende i pornografi, Luise der for en kort stund overtager søsterens kæreste, en der er homoseksuel, men selvfølgelig skjuler det overfor slænget. Det er som der skal tys til ekstra stærke virkemidler for at binde historien sammen. Miljøet, og specielt volden er vel karakteristisk nok. Måske at have dyrket arrogancen noget mere.
Filmen er også inddelt i kapitler med de syv nøgleord, Penge – stoffer – kærlighed – magt – forældre – sex – venskab. Og samtidig for hver afsnit, som et slags panel, forklarer de hver i sær deres forhold til diverse nøgleord. Det er et af filmens stærkeste øjeblikke, hvor den leger alvorligt med dokumentarismen, det ville have været en ren vinder, hvis Bendixen havde formået at holde den form.
Alle (fra slænget) i filmen er selvfølgelig unge og smukke, med overfladisk selvtillid. Instruktøren har interviewet diverse rige unge, til at forme filmen, og hans konklusion er:
”Magteliten lever i et lille lukket samfund i Nordsjælland”. Det er sociologisk bevidst, at det er magteliten, der skubber udviklingen fremad i demokratiet. De sætter den politiske, økonomiske og til dels den kulturelle dagsorden”. Det er måske lige en tand for meget, da magt generelt opnås ved hårdt og ihærdigt arbejde, er der nok ikke mange af de unge der afbilledes i denne film, der er de nye samfundsledere, men uden tvivl har de tilgang til beføjelser og privilegier, som andre må kæmpe sig til. Magt og penge er meget tætte venner.
Men hvis man vil vide mere om stoffer på film, og hvorfor det er farligt, så kan den tyske nyklassiker ”Christiane F”, varmt anbefales.

Ekstra materialet er ganske interessant, her er der et interview med Henrik Rindom, speciallæge i psykiatri, Tine Vuust, dommer, behandlingschef for Cenaps Danmark Steffen Pedersen, Tobias Møller, ex-kriminel (fra ”Hellerup distriktet”, og selvfølgelig et styks rich kids Aaron, og desuden med instruktøren Rune Bendixen.
Musikvideoer, en credit til soundtracket, hvor både ”One Night” med Jinks feat. Beautiful, og ”If I Want To (Rich Kids Soundtrack) medvirker.
Desuden pressetur, kommentarspor, trailer og undervisningsmateriale.
4 gode stjerner til ekstra materialet.

Titel: Rich Kids
Original Titel: Rich Kids
Premieredato: 25. september 2007
Instruktør: Rune Bendixen
Skuespillere: Søren Bregendal, Sebastian Jessen, Cathrine M, Bjørn, Katharina Damm, Louis Meyer, Frederikke Cecillie Bertelsen, Sofie Bøje Nielsen
Spilletid: 82 min.
Selskab: Grasten Film/2007
Genre: Drama
"klasse" billedet.
"klasse" billedet.


banner
Overskrift Højre Block
Saint Maud
Greta
Herself
Body Swap
Idiot Prayer - N...
Roadkill
The Painted Bird
Retfærdighedens ...
Psycho - 60th An...
FreakyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...