Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Buster Er Klar T...
Tyske Filmdage, ...
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Lille Sommerfugl
Lille Sommerfugl billede

Persiske Lektioner
Supernova
Loki
Black Widow
Wandavision
The Falcon And T...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Ringers - Lord Of The Fans

8. januar 2006 af Jesper Poulsen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Ringers - Lord Of The Fans billede

Fans i tusindvis sværger til Ringenes Herre - ikke mindst omkring filmenes boom. Her er godt 100 minutters optagelser om de mest outrere af de mange som fulgte processen før, under og efter...

Jeg kunne vælge at bruge en masse spalteplads på at rose Ringenes Herre-trilogien og strø om mig med superlativer om Peter Jacksons majestætiske projekt som ryddede en hel Oscar-uddeling og som den dag i dag, bliver ualmindeligt svært at overgå - ikke bare af ham selv, men i det hele taget!

Dog er der nok næppe nogen som ikke har hørt om hverken Tolkiens bøger som i England og USA er kåret som det mest betydningsfulde skrevne værk nogensinde. Efter filmenes storm over det meste af kloden, skulle de sidste rester af intetanende nok også været udryddet.

Og så er der så dem som har kendt Ringenes Herre længere end undertegnede, og det er netop dem som filmen her handler om. De dedikerede fans som har brugt mangen en mønt for at købe de sidste nye elverører og dværgøkser eller bare har haft et urimeligt forhold til Ringenes Herre merchandise generelt.

Folk som har stillet sig i kø i flere måneder for at sikre sig billetter til premieren eller folk som har navngivet deres afkom efter de mange heltenavne fra franchisen. For ikke at glemme de samfund som har indrettet sig bolig- og bymæssigt i omgivelser som ikke lader Midgård noget tilbage...

Det lyder skørt, om end ikke desto mindre fascinerende. Her på dvd'en kommer man vidt omkring. Man kan med rette følge processen fra nogle af de mest excentriske fans som bare ikke har kunnet få nok. Man følger nogle udvalgte gennem en almindelig hverdag og får at se hvor mange "Ringenes Herre-detaljer", som der dagligt gennemgås. Folk der på sin vis har afskåret sig fra et såkaldt normalt liv og helliget sig Ringenes Herre-kaldet fuldt ud. Se også hvor meget et lille besøg fra Andy Serkis (Gollum) kan gøre ved en lang frysende billet-kø eller hør hvad skuespillerne kan berette om sære oplevelser i forhold til filmens fans.

Her er alt i alt 100 minutter, som er en stor hyldest til de mange fans som har fulgt missionen hele vejen og det er ikke så få...

Nu mangler jeg vel bare at oplyse om jeg så er på Herredets eller Mordors side - som udgangspunkt er det nemlig svært at sige at udgivelsen ikke er planmæssigt (læs: stereotypt) underholdende, men jeg har bare uendelig svært ved at forestille mig at denne udgivelse kommer til at rulle særlig ofte hos købere rundt omkring (med mindre man går klædt som Frodo 24-7). Vi vidste jo godt at Ringenes Herre ville skabe hysteri, vi vidste jo godt at den ville blive noget særlig og på den baggrund bør det så også blive.

Jeg har denne udgivelse kraftigt mistænkt for at være en kedelig pengemaskine som blot skal tjene til endnu mere salg af merchandise. Efter at have sen den fra ende til anden, må jeg spørge mig selv: Hvad er den sat i handelen for? En dokumentar skal vel fungere som samfundsoplysende - tjo, den bringer bare intet nyt fra vestfronten overhovedet.

Ringenes Herre er en fantastisk film-serie og lad det blive derved. Se hellere filmene igen og igen, end at se på fjollede fans som på det nærmeste har travlt med at pynte sig til ære for kameraets skyld. Det må blive til 2 slatne stjerner på baggrund af den blege underholdning det trods alt giver, men dokumentarens berettigelse er ligeså urimelig som hvis jeg udgav min konfirmations-video på dvd...

Oven i hatten følger en stribe indslag som er lagt i ekstra materiale afdelingen. Men indholdet adskiller sig i princippet ikke fra det dokumentariske og kunne i høj grad sagtens have været samlet under et uden ekstra materiale - men igen: godt salgstrick!

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Universal Pictures.

Titel: Ringers - Lord Of The Fans
Original Titel: Ringers - Lord Of The Fans
Premieredato: 17. januar 2006
Instruktør: Carlene Cordova
Skuespillere: Elijah Wood, Viggo Mortensen, Ian McKellen, Peter Jackson, Andy Serkis
Spilletid: 100 min.
Selskab: Universal, 2005
Genre: Dokumentarbanner
Overskrift Højre Block
Mulan (2020)
Jungle Cruise
Werewolves Within
Ice Road
Calamity Jane – ...
Japanske fortæll...
Billie
Tig Notaro: Draw...
Old
Snake Eyes: G.I....KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...