Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Rio

13. september 2011 af Jesper Poulsen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Rio billede

Uengageret tur sydpå

Blu er en blå han-papegøje, den eneste af sin slags. I hvert fald indtil at der registreres en hun, langt væk, nærmere bestemt i Rio De Janeiro i Brasilien. Da Blu er bosat hos Linda, en fugleglad pige fra USA, er der umiddelbart langt til Sydamerika. Men Linda rejser alligevel med Blu til Rio, på foranledning af ornitologen Tulio, for at sørge for at racen ikke skal uddø. De to papegøjer skal mødes og parre sig.

Rejsen går dog langt fra så smertefrit som håbet, da Blu og Jewel, som den anden blå papegøje hedder, kidnappes af kyniske pengemænd der ser en stor forretning i at videresælge papegøjerne til anden side. Blu og Jewel må tage flugten, og er nu på egen hånd i det fri blandt venner og fjender. Tilværelsen i et fremmed land, gøres tilmed ikke lettere for Blu, da han aldrig har lært at flyve...

Sol, strand og samba. Naturligvis er der noget at se på i en så farverig og festlig verden som Rio De Janeiro byder på. Men desværre følger hverken historie eller karakterer med, for i al dens pragt for øjet, er der ikke meget at tilbyde til øverste etage. Fremdriften er sløv, handlingen kedelig, figurerne slappe. Det som skulle være en sød kærlighedshistorie – dels mellem Blu og Jewel, og i sidste ende også mellem Linda og Tulio, ender uforløst og påtaget. Det som skulle være en spændende kidnapningshistorie og kamp mellem det gode og onde, ender i fuld fart og rabalder, hvor selve essensen skøjtes let og elegant hen over.

Det er jo ikke ligefrem fordi det skorter på animerede tilbud for tiden, og i den endeløse strøm af ”dyr der kan tale-film”, dumper Rio med lidt af et brag. Dog nok næppe hos børnene, som ofte er lette at imponere. Man har da også forsøgt at give charmen fuld skrue, men selv de kiksede side-kicks er helt uden for lov og ret.. Om det så er de øvrige vingede bæster, eller den savlende bulldog, ja så hjælper det lige lidt. Rio havde på mange måder basis for at gøre noget ekstraordinært ud af sig selv, men det bliver ved et noget forkølet forsøg.

Solide navne som Anne Hathaway, Jesse Eisenberg, Will.i.am, Tracy Morgan, George Lopez og Jamie Foxx lægger stemmer til, men ingen af dem skiller sig ud af suppedasen. Der er simpelthen for lidt at bygge på. Det gælder i øvrigt også i forhold til den danske dubbing.

Det er der til gengæld i ekstra materialet, som bugner af tilbud. Se slettede scener, skab dine egne Rio postkort (meget sjov feature faktisk) og hele 12 andre tilbud, foruden en Angry Birds ekstra-del, samt et dans-o-rama omkring karneval.

Egentlig sørgeligt at det er ekstra materialet som er den positive oplevelse i forhold til filmen. En film som Rio der skriger af sydland som kontrast til en katastrofal dansk sommer, ja den kan jeg altså ikke anbefale ”varmt”!

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: Rio
Original Titel: Rio
Premieredato: 6. september 2011
Instruktør: Carlos Saldanha
Skuespillere: Anne Hathaway, Jessie Eisenberg
Spilletid: 96 min.
Selskab: Twentieth Century Fox, Blue Sky Studios Production, 2011
Genre: Tegne- og animationsfilm

banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...