Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Game Of Thrones ...
Galla Premiere P...
Den Ukendte Dans...
Jaime Rosales Ta...
The World Of Han...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Dronningen
Dronningen billede

Avengers: Endgame
Jagtsæson
Mugge & Vejfesten
Rambo: Last Blood
Us
Ad Astra
Pokémin Detectiv...
After


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Sauna

8. december 2009 af Henrik Andersen

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Sauna billede

Sauna er det tætteste man har set på et ægte mesterværk i horror genren i lang, lang tid. Se den hvis du tør!

Året er 1595 i det krigshærgede Finland. Den lange krig imod Rusland er ved at nå sit slutpunkt, og begge lande ligger i ruiner. Brødrene Knut og Eerik strejfer rundt i vildmarken, og er begge berørt af krigens grufuldheder. Eerik er gennemsyret af krigens ondskab, og han har mange mord på samvittigheden. 73 for at være helt præcis. Liv siger ham intet mere, døden er blevet hans trofaste følgesvend. Eeriks indre dyr har under krigen fået frit løb, og han kan ikke geare ned igen. Hans bror Knut der er af den akademiske type, er tilsyneladende sluppet mere helskindet igennem krigens rædsler. En dag ender Eerik og Knut hos en bondefamilie, og det ender med at Eerik dræber bonden og låser pigen inde i husets kælder, efterladt til den visse død. Pigen bliver ved med at hjemsøge Knuts drømme, og han har på deres videre rejse visioner om hendes endeligt i den mørke kælder. Han vil gøre alt for at nå tilbage og redde hende. Men forgæves, for snart ender de 2 brødre og deres rejsekammerater i en mystisk by på grænsen imellem Finland og Rusland. En mystisk by i hvis udkant der ligger en ældgammel sauna, der siges at kunne rense folk for deres synder, og syndsforladelse er noget både Knut og Eerik godt kunne trænge til. Men alt er ikke som det ser ud til, og snart begynder et mareridt der er voldsommere end de rædsler krigen har budt dem.

Lad mig slå det fast med det samme. Sauna er ikke for folk med sarte nerver, og selv en gammel hærdet horror-rotte som undertegnede havde flere gange hænderne oppe for øjnene. Stemningen i Sauna er til tider så gennemsyret af ondskab og rædsel, at det er svært ikke at blive rørt. Til denne ægte horrorstemning følger nogle vanvittig flotte billeder, der på poetisk vis gør det hele meget mere uhyggelig. Den Finske vildmark er en perfekt baggrund for historiens rædsler. Sauna er et genre mesterværk, og fortjener al den ros den har fået, og alle de priser den har vundet.

Skuespillet er perfekt og skuespillerne er godt castet i alle roller. Som en anden Sergio Leone har instruktøren fundet egnede skuespillere, hvis fjæs alene fortæller en hel historie, bare ved at man ser på det. Den perfekte casting og det gode skuespil gør, at man tror på de karakterer man bliver præsenteret for, og derfor virker det hele så gennemført skræmmende.

Antti-Jussi Annila der har instrueret Sauna, og skabt den unikke stemning, har før henrykt publikum og kritikere med filmen Jade Worrior, der var en fantastisk blanding af et Finsk folkesagn og Kinesisk kampkunst.

Der er ikke noget negativt at sige om Sauna, og efter endte rulletekster hvor man sidder skræmt til døde, har man straks lyst til at se hele balladen forfra igen, selvom man godt ved, at der ikke er flere negle at bide ned.

Ekstramateriale.

Ekstramaterialet består af et udmærket dokumentarprogram, der kommer fint bag kulisserne på produktionen. Desuden er der diverse bloobers fra optagelserne, nogle lidt ligegyldige slettede scener og filmens trailer.

Ekstramaterialet får 3 stjerner ud af 6 mulige.

Sauna vises i sit oprindelige Cinema Scope format, og billedet står skarpt og flot. Lyden er Finsk Dolby Digital 2.0. Sauna kan ses med Danske, Finske, Norske og Svenske undertekster.

Sauna er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: Sauna.
Original Titel: Sauna
Premieredato: 10. november 2009
Instruktør: Antti-Jussi Annila.
Skuespillere: Ville Virtanen, Tommi Eronen, Viktor Klimenko, Rain Tolk.
Spilletid: 85 min.
Selskab: 2008
Genre: Gyserbanner
Overskrift Højre Block
Krigsfotografen
Rambo:Last Blood
Ad Astra
True Detective -...
A Dog's Way Home
Pokémon Detectiv...
Late Night
Ready or Not
Good Boys
I Trygge HænderKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...