Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Demon Slayer: To...
Demon Slayer: To The Hashira Training billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Saw V

20. august 2009 af Morten Pedersen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Saw V billede

Der var én, der var to, der var tre, der var fire, der var fem… nummer seks er sikkert på vej..

Jeg vil mene, at det vil være helt i Jigsaws ånd at skære en lettere forsinket anmeldelse af DVD-udgaven af Saw V helt ind til benet. Til vildfarne nybegyndere: se den første film i serien og find ud af, om du vil være med på vognen. Ser man Saw 5 uden at have set bare en enkelt af de andre film, vil man sikkert stort set intet forstå af handlingen – ikke at det nødvendigvis er en forudsætning for at kunne lide filmen.

Til de trofaste Saw tilhængere så vil der sikkert være tilfredse miner med konceptet – der er igen mærkværdigt sadistiske mord-maskiner på menuen. Jigsaw dukker op igen i skikkelse af Tobin Bell (godt nok er der ret meget genbrug fra de tidligere film, men fred nu være med det…) og selvfølgelig er der lagt op til, at der kan laves en 6´er. Diskussionen om hvilken film i serien, der er bedst er nok trampet flad alligevel på nuværende tidspunkt, men personligt syntes jeg ikke, at nummer 5 var specielt dårlig. Men så igen kunne jeg ikke rigtigt hidse mig op over 1´eren, som forekom mig en anelse komisk, i det jeg forventede en slags nyskabelse i genren. Den er svær at få øje på – dybest set handler filmen om at få publikum til at få kvalme ved at udtænke makabre måder at få folk til at påføre sig selv eller andre smerte med døden til følge. At dette er pakket ind i selvretfærdigt stykke gavepapir…tjaa. Uhyggeligt som sådan er det ikke – men klamt på ”tag puden op foran hovedet” måden, ja.

Handling, skuespil og plot – ja, det er jo ikke prisvinder-film det her, så disse elementer er i et forventeligt niveau, men standarden (eller mangel på samme) fra de andre film er vel nogenlunde ramt plet. De mange flashbacks må dog nævnes som et lettere irriterende element, de udgør en meget stor del af filmens 88 minutter.

Så man må kigge på essensen, og det er så mængden af splat og niveau af opfindsomhed ifht. mordmaskinerne.
Målt på denne del, så er Saw V faktisk underholdende nok – et godt tip er at ofre tid på ekstramaterielt og nyd nørderne forklare om, hvordan de har klaret den tekniske side af filmen. Det er rigtigt underholdende, og vi taler altså om nørder på den gode måde – der i detaljer forklarer, hvordan man bedst får tarme til at fremstå livagtige. Snak om et job der må være sjovt på en mærkelig måde.

Der er rigeligt med klassiske Saw-komponenter, blod og lidt tårer over at skulle save i sig selv, en anelse lommefilosofi – tilsat manglende skuespilllerpræstationer og en håbløs historie (også ret svært at samle op på det foregående) – vupti: nummer 5 er født og blev nogenlunde velskabt. Så kan vi bare vente på nummer 6.

Filmen er venligst udlånt af Scanbox Entertainment

Titel: Saw V
Original Titel: Saw V
Premieredato: 3. marts 2009
Instruktør: David Hackl
Skuespillere: Tobin Bell, Costas Mandylor, Scott Patterson, Betsy Russell, Julie Benz, Meagan Good, Mark Rolston, Carlo Rota, Greg Bryk, Laura Gordon, Joris Jarsky, Mike Butters, Al Sapienza, Mike Realba, Jeff Pust
Spilletid: 88 min.
Selskab: Twisted Pictures, Scanbox Entertainment, 2009
Genre: Gyser
Link: http://www.saw5.com


banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...