Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Se på mig

12. november 2004 af Søren Falgaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Se på mig billede

Agnés Jaoui har instrueret en eftertænksom film om den unge pige Lolita, hvis forfatterfar opsluger al opmærksomhed og efterlader datteren i ensomhed

Vi mærker det allerede fra starten. Pigen Lolita Cassard er en usikker pige, der mangler omsorg. Hun er lidt for korpulent og føler sig mindreværdig i forhold til tidens krav. Hun har egentlig en god sangstemme og går til timer hos musiklærerinden, der dog ikke pigen yderligere opmærksomhed. Men da sanglærerinden finder ud af, at Lolitas far er den berømt forfatter Etienne Cassard, begynder hun at give pigen en helt ny form for følelse af at kunne noget.
Lolita er præget af at være faderens ”store datter” i mere end en forstand. Hun føler således ikke, at nogen ser hende og da slet ikke for den, hun er. Filmen viser Lolitas kamp for at gøre opmærksomhed på sig selv, især over for faderen men også de andre personer, hun møder.
Titlen ”Se på mig” er velvalgt for den handler for en stor del om ego’er og deres trang til at folk skal se dem. I kampen for at blive set overser personerne hinanden, og det er ikke kun dem med de største ego’er, også Lolita selv bliver så fokuseret på faren, at hun overser de personer, der virkeligt tænker på hende.

Skuespillet er virkeligt gennemført. I hovedrollen ses Marilou Berry, der formår at skildre den ”tykke pige” med charmerende lune og tilpas usikkerhed. Forfatterfaren Etienne Cassard er skildret igennem Jean-piere Bacri, der passer perfekt som arrogant forfatter. Bacri er i øvrigt medforfatter på manuskriptet, som er skrevet sammen med Instruktøren Agnés Jaoui, der selv spiller sanglærerinden. Det skaber en følelse af, at skuespillerne kender deres roller til bunds, væk er samlebåndsskuespillet, som man kender det fra lidt for mange film. Her kan man derfor tage spillet og historien seriøs.

”Se på mig” vandt prisen for bedste manuskript på årets filmfestival i Cannes, og det er ganske fortjent. Rollerne er psykologisk veludviklede og spillet imellem dem er glimrende skildret. De bedste ved det hele er næsten, at Jaoui aldrig forfalder til at skildre nogen af personerne som karikaturer, man føler, at det er rigtige mennesker, der agerer forståeligt. Det er en film, der går ind og sætter en masse tanker i gang, og det gør den på en stærk men også varm måde.

”Se på mig” har premiere i Grand Teatret, Dagmar, Gentofte Kino, Øst For Paradis (Århus) og Cafe Biografen (Odense) d. 12. november 2004

Titel: Se på mig
Original Titel: Comme une Image
Premieredato: 12. november 2004
Instruktør: Agnés Jaoui
Skuespillere: Marilou Berry, Agnés Jaoui, Laurent Grévill, Jean-Pierre Bacri, Virginie Desarnauts, Keine Bouhiza, Grégoire Oestermann, Michéle Moretti, Serge Riaboukine
Spilletid: 111 min.
Selskab: Les Films A4, Camera Film
Genre: Drama
Link: http://www.imdb.com
banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...