Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Shanghai

17. marts 2011 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Shanghai billede

Ping Pong i Kina

Vi befinder os i Kina anno 1941, nærmere bestemt Shanghai. Landet er besat af Japan, og overalt vrimler det også med tyske nazister. Tidsmæssigt er vi i perioden umiddelbart før USA's indtræden i Anden Verdenskrig. Vi følger de to amerikanere Paul og Conner som arbejder undercover som journalister. Magtalliancer og tidens spændinger får snart tag i Shanghai, og inden længe myrdes Pauls kollega Conner, en ung kinesisk pige forsvinder og Paul kommer i besiddelse af informationer der peger på et Japansk angreb på amerikansk jord. Paul skal nu finde ud af hvem han kan stole på i et spil, hvor man vil gå langt for at hemmeligheder fortsat kan kaldes hemmeligheder.

John Cusack (Con Air, 2012 Hot Tub Time Machine) spiller hovedrollen som Paul, der skal navigere gennem Shanghais kringelkroge og et fordækt persongalleri, bl.a. spillet af nogle af de absolut bedste asiatiske skuespillere. Chow Yun-Fat (Tiger På Spring – Drage I Skjul, Anna Og Kongen, Pirates Of The Caribbean: Ved Verdens Ende) spiller den magtfulde Lan-Ting. Hans kone Anna spilles af Gong Li (Miami Vice, Mit Liv Som Geisha, Hannibal Rising). Rinko Kikuchi (Babel) leverer en ukrediteret rolle som Sumiko, mens den dameglade general Tanaka får kant af Ken Watanabe (Batman Begins, Den Sidste Samurai, Inception). Øvrige roller spilles af Jeffrey Dean Morgan (Watchmen) David Morse (The Hurt Locker) og Franka Potente (The Bourne Identity).

Selvom vi er langt hjemme fra lille Danmark, så er der dog et skandinavisk islæt i form af instruktør Mikael Håfström. Han er hjernen bag den eminente Ondskab (2003), den håbøst ringe 1408 (2007) og lige nu aktuel med exorcist-filmen Ritualet. Hvordan er dagsformen så hos svenskerens Shanghai, kunne man spørge? Mystikken er i højsædet, men nærværet udebliver. Langsomt mistede filmens fremdrift denne anmelder, som i stedet gav sig i kast med at nyde atmosfæren i de skumle gyder, snuskede beværtninger og hvor vi ellers blev halet med hen undervejs. Idéen er fin, men udførelsen er ikke gudsbenådet. Man kunne med rette have håbet at så fin en sanselig oplevelse og med så dygtige skuespillere i rollerne, at man var blevet mere fængslet i sædet. Vores helt, Paul, drukner simpelthen i dette menageri, og hans jagt på at få samlet alle løse ender, er kort sagt ikke gjort spændende nok.

Filmen tildeles 3 stjerner herfra.

Udgivelsen indeholder ikke noget ekstra materiale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Mis. Label.

Titel: Shanghai
Original Titel: Shanghai
Premieredato: 15. marts 2010
Instruktør: Mikael Håfström
Skuespillere: John Cusack, David Morse, Rinku Kikuchi, Chow Yun-Fat, Ken Watanabe, Gong Li, Jeffrey Dean Morgan, Franka Potente, Benedict Wong, Hugh Bonneville
Spilletid: 100 min.
Selskab: The Weinstein Company, Barry Mendel Production, 2010
Genre: Thriller

banner
Overskrift Højre Block
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...
Monkey Man
Immaculate
Fire døtreKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...