Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...
Slagtøjsspiller ...
Drama Af Nina Beier

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Free Guy
Free Guy billede

Jungle Cruise
Buster Oregon Mo...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

SHE

21. april 2008 af Jan Mouritzen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

SHE billede

Adventureklassiker, der har inspireret Indiana Jones nu på DVD!

Den engelske forfatter H. Rider Haggard (1856-1925) er særligt kendt for adventurehistorien om ”Kong Salomons miner”, men han skrev også eventyrbogen ”She”, der er blevet filmatiseret ikke mindre end seks gange! Den mest berømte version er nok Hammer Films fra 1965, hvor Ursula Andress spiller den onde dronning, som vogter over en hemmelig flamme, der kan give evigt liv.

Eventyrfortællingen ”She” fandt også med stor succes vej til filmlærredet i 1935, og det er denne version, der nu er kommet på DVD. Det samme kreative hold som skabte menneskejagt-thrilleren ”The Most Dangerous Game” (1932) og monsterklassikeren ”King Kong” (1933), producenten Merian C. Cooper og instruktøren Irving Pichel, har sat alle sejl til for at give H. Rider Haggards
handlingsmættede og mytiske fortælling filmisk liv.

Af sin døende onkel hører den charmerende Leo Vincey (Randolph Scott) om den legendariske ’livets flamme’, en mystisk kraft, der ifølge sagnet skulle give udødelighed. En af Leos forfædre,
John Vincey, siges at have fundet flammen for 500 år siden, men han vendte aldrig tilbage fra sin ekspedition til den arktiske tundra. Nu samler Leo Vincey en lille gruppe opdagelsesrejsende og
de begiver sig ud på en farefuld mission i søgen efter en fjern gletscher, hvor det uudforskede land Kor angiveligt skulle ligge. Undervejs samler de en ung kvinde op, Tanya (Helen Mack).

Det lykkes de eventyrlystne rejsende at finde gletscheren og den glemte civilisation, som den huser. Men så tilfangetages de af Kors smukke, men ubeskriveligt onde, dronning Hash-A-Mo-Tep (Helen Gahagan), som hendes hengivne undersåtter alene beskriver som ’She’. Hun er overbevist om, at Leo Vincey er en reinkarnation af John Vincey, som dronningen elskede lidenskabeligt for 500 år siden. She er forblevet ung, kraftfuld og vital på grund af ’livets flamme’, som hun jævnligt tager bad i. Men da Leo Vincey benægter at være en reinkarnation af sin for længst afdøde forfader, ser den dæmoniske She ingen anden udvej, end at tilintetgøre ham og hans rejsefæller.

Denne filmatisering af H. Rider Haggards fantasifulde eventyrfortælling er særligt fascinerende på grund af de overdådige art deco-kulisser, der er tegnet af RKOs eminente art director Van Nest Polglase. Ligeledes er det ikke svært at se, hvor d’herrer Spielberg og Lucas har hentet inspiration til Indiana Jones’ handlingsmættede eventyr. Det vrimler med afgudsdyrkende indianere og mytiske civilisationer og selve ideen med ’udødelighedens flamme’ er nærmest direkte kopieret i ”Indiana Jones og det sidste korstog”.

Selv om ”She” hverken i tempo eller opfindsomhed kan måle sig med mesterværket ”King Kong”, er der masser af ramasjang og tankegods i adventurefilmen, som anbefales til alle, der kan lide et gammeldags matiné-eventyr.

Pan Visions DVD udgivelse byder på to versioner af ”She”: den originale version i sort-hvid og en farvelagt version, der er overset af den legendariske special effects tekniker Ray Harryhausen.
Billedet er restaureret og fremstår skarpt og detaljeret. Desuden indeholder DVD’en filmens trailer og oplysninger om skuespillere og instruktør.
Filmen er venligst stillet til rådighed af:
PAN Vision.

Titel: SHE
Original Titel: She
Premieredato: 19. februar 2008
Instruktør: Lansing C, Holden, Irving Pichel
Skuespillere: Helen Gahagan, Randolph Scott, HElen Mack, Nigel Bruce
Spilletid: 95 min.
Selskab: Legend Films, PanVision, 2008
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Jungle Cruise
Gagarine
The French Dispatch
Halloween Kills
The Last Duel
Venom: Let There...
Fremmede i Karl ...
Marco Effekten
Shiva Baby
Und Morgen Die G...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...