Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Sicario

22. oktober 2015 af Sofie Svane

5 stjerner Skriv en kommentar

Sicario billede

Intens krimi-thriller der bevæger sig i grænselandet mellem USA og Mexico i kamp mod narkokarteller, og udforsker hvad der er rigtig og forkert i et mørkt ingenmandsland.

Kate Macer (Emily Blunt) er en ung og idealistisk FBI agent, der gør sig positivt bemærket som leder af en indsatsstyrke under en voldsom operation.
Hun bliver derfor udvalgt til at være med i en særlig undercover task-force der kæmper mod narkokartellernes øverste top, og med et brændende ønske om at gøre en forskel, tager hun imod chancen uden at blinke.

Det viser dig dog hurtigt at intet er som det ser ud. Den mystiske Alejandro (Benicio Del Torro) kender kartellernes arbejdsmetoder lidt for godt, hendes tidligere partner Reggie (Daniel Kaluuya) må ikke komme med, da ingen jurister er velkomne på turen, og hendes nye boss Matt Graver (Josh Brolin) har sine helt egne spilleregler.
Kate indser hurtigt, at hvis hun vil overleve, må hun tage sine etiske værdier op til revision.

Sicario starter med en hæsblæsende FBI-aktion mod et hus. Vi hører en dump technorytme der tager til i styrke, og vi nærmer os et hus i helikopterperspektiv, som en task-force stormer huset og tager os med ind til en makaber opdagelse.

Der er smæk på fra starten, og man sidder naglet til biografsædet gennem to intense timer.

Aktionen er knivskarp, og på spændingssiden mangler denne film absolut intet. Opbygningen af hver scene er virkelig god, og leverer nervepirrende og dramatisk spænding. Man forstår i starten, lige så lidt som Kate gør, og det går langsomt op for en, at i dette makabre grænseland, hvor kartellerne hersker, er intet længere sort eller hvidt.

Det er en barsk og rå virkelighed vi ser, og spørgsmål om hvem der arbejder for hvem, hvem der er til at stole på, og hvem der egentlig tjener på hvad, melder sig, i takt med at grænser overskrides og vi stilles overfor dilemaet om hvorvidt de ”gode”, kan undgå at blive korrumperede, hvis de bruger de ”ondes” metoder.
Skuespillet er super godt, og karaktererne er meget gennemførte. Man føler Kates skiftende iver og magtesløshed, og hun leverer en robust og troværdig agent, der må både fysiske og mentale knubs igennem.

Josh Brolin leverer som Matt ligeledes en meget gennemført og troværdig karakter, lige fra hans arrogante kropssprog, bare tæer i kliklapper til møde med toppen af FBI, og hans måde at se hen over de officielle spilleregler på.

Jeg mangler dog noget mere udvikling i karaktererne, som er så gennemført troværdige, og dog alligevel ikke rigtig ændrer sig, på trods af de meget makabre oplevelser de tvinges igennem.

Plottet er en anelse tyndt, men lydsiden og cinematografien er imponerende. Instruktøren Denis Villeneuve sætter med Sicario et klart aftryk blandt de bedste til at lave spændingsfilm, og det bliver rigtig interessant at se, hvad han herfra kan drive det til.

Sicario er en barsk omgang med et underliggende spørgsmål om, hvad man stiller op med narkokriminalitetens karteller. Kan man undgå at blive ligeså formørket som dem, hvis man bruger deres metoder, og hvad er den menneskelige pris for de valg man må tage. Det er således en alvorlig film. Men på trods af sine fejl, er det på alle måder også en meget anbefalelsesværdig film. Alene dens intensitet, gør den et biografbesøg værd og giver den en ekstra stjerne.

Titel: Sicario
Original Titel: Sicario
Premieredato: 22. oktober 2015
Instruktør: Denis Villeneuve
Skuespillere: Emily Blunt, Benicio Del Toro, Josh Brolin, Daniel Kaluuya, Jon Bernthal
Spilletid: 121 min.
Selskab: Nordisk Film
Genre: Action , Krimi , Thriller


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...