Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jojo Rabbit
Jojo Rabbit billede

Kollision
Knives Out - Var...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Silent witness sæson 2

25. oktober 2007 af Ole Jessen Hansen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Silent witness sæson 2 billede

Engelsk krimiserie, der måske har inspireret til store amerikanske serier som CSI.

Sam Ryan (Amanda Burton) er en meget dygtig retsmediciner. Hun er en del af enhver kriminalsag i denne engelske BBC produktion fra 1997. Serien er altså 10 år gammel, men er ikke dårlig af den grund. Denne sæson er sæson 2 ud af 8, med den prisbelønnede Amanda Burton i hovedrollen.

Serien har det kendetegn at den er meget nede på jorden, hvilket er kendetegnet for rigtigt mange britiske krimi produktioner. Her er ikke meget CSI, med fart og feltet og kendte biroller.

Her er historien den vigtigste faktor, og det er faktisk en kvalitet som man bør holde af. Der er taget udgangspunkt i troværdige historier og plots hvilket er seriens styrke.

Skuespillet er stabilt, og det er samtidigt en styrke at man ud over de kriminelle forhold, også får et indblik i Sam Ryans private liv. Da dette er sæson 2, er det tydeligt at der på den private side, er en løbende historie, hvilket man ikke rigtigt kan følge med i, med mindre man har set 1 sæson. Men heldigvis består denne sæson af 4 afsnit som man uden problemer kan se hver for sig.

Er man til klassisk BBC krimi, som jo generelt er af høj kvalitet, kan denne serie anbefales. Der er ikke mange blinkede lygter og fantastiske historier, men et spændende indblik i en retsmediciners verden, med scener der går lige på og hårdt, uden at der bliver lagt fingre imellem, specielt når man kommer ind obduktionslokalet.

Her kommer en oversigt over de fire episoder på denne dvd:

Blood, sweat and tears.

Sam tvinges til at samarbejde med en gammel flamme for at undersøge en ung boksers død i en sag, hvor der sættes spørgsmålstegn ved trænerens metoder. Den retslige efterforskning konkluderer, at der en tale om selvmord, men det er Sam ikke overbevist om. De forskellige brikker pusles sammen, og Sam er sikker på, at facaden hos den venlige træner ikke stemmer helt overens med virkeligheden.

Cease upon the midnights.

En patient med en uhelbredelig sygdom dør, og hans krop doneres til medicinsk forskning, men Sam har mistanke om, at hans død ikke var så naturlige endda. Craig, den døde mands bror, havde lige inden hans død været uvenner med broderen. Hjemme hos Craig finder politiet, foruden et iturevet fotografi af broderen, store mængder hamp. Og hvis det nu ikke var en naturlig død, hvorfor skulle man så tage livet af et i forvejen dødsygt menneske. ?

Only the lonely.

Da en ung kvinde findes myrdet, rettes mistanken mod hendes mand. Der opdages desuden en sammenhæng mellem dette og et tidligere uopklaret mord. Sam har svært ved at fokusere på denne sag, da eftervirkningerne fra en tidligere sag trænger sig på. Sam og hendes chef Peter Ross har hver sin opfattelse af sagen, og mens de skændes, går en morder frit omkring.

Friends like this.

Sam og Peter Ross har indledt et forhold, og Sam nyder livet, da en morder som politiet har anholdt i den nedslidte bymidte, kræver deres opmærksomhed. Efter en rekonstruktion af mordet mener politiet, at de har fat i den rette, men Sam tvivler, da der er for få kriminaltekniske beviser. Sam tvinges til at sætte sit job på spil i kampen for at overbevise politiet om, at de tager fejl. Hendes uprofessionelle opførsel sætter sindene i kog på politistationen, og Ross er splittet mellem sine private følelser og sit ledelsesmæssige ansvar.

Alt i alt 4 stjerner til denne serie.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:SF/Fox.

Titel: Silent witness sæson 2
Original Titel: Silent witness season 2
Premieredato: 23. oktober 2007
Instruktør: Julian Jarrold, Cathrine Morshead, Nick Laughland
Skuespillere: Amanda Burton, Mick Ford, William Armstrong
Spilletid: 379 min.
Selskab: BBC, SF film, 2007
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Black Christmas
Jojo Rabbit
Dark Waters
The Peanut Butte...
Kød & Blod
Weathering with You
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at DannemoraKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...