Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Marvel-Amok: 22 ...
Cinema Made In I...
Interview Med Da...
Oscar 2019
Natalias Synlige...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Creed Ii
Creed Ii billede

Rocketman
Mary Poppins Ven...
Hunter Killer
Kvinde På Krigss...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Skills

8. juni 2011 af Helle Perrier

1 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Skills billede

Parkour og slåskampe i svensk actionfilm

Der er ingen tvivl om at det er et kærlighedsprojekt fra Johannes Pinter og Tomas Amelövs side. Skills emmer af fortælleglæde og drengerøvsattitude, men det giver desværre ikke et seværdigt produkt i længden.

Selv om parkourbølgen for længst er skyllet ind over medielandskabet og væk igen, har denne sportsgren (nogle ville sikkert kalde det en livsstil) sat store tandmærker i den måde mange kampscener koreograferes i dag. Man skal bare hoppe og springe som en gal hen over bygninger gennem minimale ruder og lignende i enhver actionfilm, der tager sig selv seriøst.
I Skills har den svenske instruktør og manuskriptforfatter Johannes Pinter slået kludene sammen med sin kollega Tomas Amlöv. Med Skills har de forsøgt at lave en svensk ungdoms- og actionfilm i ét. Et prisværdigt projekt ganske vist, men absolut ikke vellykket.

Teenageren Kelvin tilbringer tiden med venner, fester og parkour. En dag bliver hans far, der er politimand skudt. Kelvin involveres pludselig i byens undergrundsmiljø, hvor gladiatoragtige kampe udkæmpes. Kelvin leder efter dem, der skød hans far, men kan han overleve i den barske verden, hvor det er den sidste, der står oprejst, der vinder?

I hovedrollerne finder vi blandt andet verdensmesteren i parkour Marcus Gustafsson, der spiller Kelvin, Tim Man, der har koreograferet kampscener for flere store Hollywoodfilm, spiller hans ven. Street danceren Sean Banan og den kvindelige skater My Magnusson er også på rollelisten.
Alle disse unge mennesker er ganske sikkert udmærkede til det, de nu engang beskæftiger sig med, men det inkluderer ikke nødvendigvis skuespil. De spiller alle som en ganske forfærdeligt, og man får ikke et sekunds oprigtighed.
Manuskriptet efterlader dog heller ikke meget at arbejde med. Historien er dybt usammenhængende , der er indtil flere plothuller og dialogen er momentvis direkte pinlig.
Der er tydeligvis lagt en del energi i at lave kampscenerne, men klipningen er desværre så dårlig at det næsten virker som om kameramanden er kommet til at filme dem øve sig, og det så er kommet med i filmen.

Skills har gode intentioner, og det er da sandt at skandinavien ikke producerer actionfilm, men mere sidder på dramamarkedet - Skills viser desværre hvorfor.
Den er diletantisk og så dårligt lavet, at det næsten er pinligt.
Pinter og Amlöv ønskes al held og lykke i fremtiden, for det er jo passionen, der driver værket. Dog bør de nok holde sig fra Actiongenren, eller i det mindste finde skuespillere, der rent faktisk kan spille en scene.
Skills er en utroværdig fortælling, dårlig action og elendigt skuespil – mere er der desværre ikke at sige om den sag.

Dvd'en indeholder rigtig meget – og endda godt ekstramateriale, hvilket må være den eneste ros, filmen får.

Another World Entertainment.

Titel: Skills
Original Titel: Skills
Premieredato: 11. april 2011
Instruktør: Johannes Pinter
Skuespillere: Marcus Gustafsson, tim Man, Sean Banan
Spilletid: 86 min.
Selskab: Timelock AB, Another World Entertainment, 2011
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
Kvinde på krigss...
Amundsen
Aladdin
Bumblebee (4K Ul...
Det Vilde Pæretræ
En Spions Bekend...
Five Feet Apart
Villy og Monster...
The White Crow
John Wick 3:Para...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...