Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Sorry To Bother You

9. maj 2019 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

Sorry To Bother You billede

”Sorry To Bother You” er en af de mest surrealistiske og absurde film i længere tid. Og det er helt fantastisk!

Rapperen Boots Rileys har bestemt noget på hjertet om sit elskede USA. Dette er blevet den denne absurde, men alligevel underholdende film om arbejdskraft og det kapitalistiske præstationssamfund. Det er både sjovt og skræmmende på samme tid.

Det hvide USA
Den afroamerikanske telefonsælger, Cassius Green ( Lakeith Stanfield) begynder lige pludseligt at få gang i sit salgstal. Men ikke før han begynder at snakke med en ”hvid stemme”. På vej op af karrierestien glemmer han pludselig sine venner, som er gået sammen i en oprørsgruppe i blandt de øvrige telefonsælgere samt han forsømmer sin kæreste, Detroit ( Tessa Thompson). Derfor opstår der hurtigt en konflikt imellem loyalitet til sine nærmeste og den grådige karriere optrapning.

Fremragende skuespil
For at kunne spille med et sådan et projekt, bliver man nød til at ofre sig som skuespiller. Hvilket de alle sammen gør. Alle skuespillere fortjener kæmpe ros, da de skildre de forskellige ting i det moderne samfund. Lakeith Stanfield er den ambitiøse mand, som gerne vil frem i livet med konstant kæmper med samvittigheden overfor sine nærmeste. Stor ros går dog også to den altid charmerende og karismatiske Armie Hammer, som spiller den mest usympatiske og grådige mand i USA. Selvom hans adfærd højt sandsynligt ikke er langt fra virkelighedens topchefer. Valget er Hammer er så perfekt, da han ligner den perfekte mand, som aldrig gør noget forkert.

Det modige USA
Boots Riley er bestemt ikke bange for at give os hans ærlige mening, hvilket er meget forfriskende. Han tager tematikker op, som folk muligvis ikke kan lide at snakke om. For hvordan kan man lave sjov med kapatalisme, moderne slaverrig og den evige kamp imellem racer? Men Riley gør det på en intelligent måde, hvor hans jokes både er dobbeltmoralske og gør grin med nutidens absurde tilblivelse. Selv skrev Riley filmen, da Obama var præsident, men derfor får Trump og den grådige middelklasse stadig en stikpille.

”Sorry to Bother You” er et hyldende morsomt og friskt pust på en moderne sort komedie. Den er både sjov, men samtidig også skræmmende, da den tager op på nutidens samfundsproblemer. Alle skuespillerne gør det fabelagtigt og løfter filmen manuskript og niveau.

Titel: Sorry To Bother You
Original Titel: Sorry To Bother You
Premieredato: 9. maj 2019
Instruktør: Boots Riley
Skuespillere: Lakeith Stanfield, Tessa Thompson, Jermaine Fowler, Omari Hardwick, Terry Crews, Patton Oswalt, David Cross, Danny Glover, Steven Yeun, Armie Hammer
Spilletid: 112 min.
Selskab: Significant Productions, DFI, 2018
Genre: Humor

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...