Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Spiral: From the Legacy of Saw

13. maj 2021 af Maria Bjerregaard

1 stjerner Skriv en kommentar

Spiral: From the Legacy of Saw billede

Funny-man Chris Rock kan på ingen måde redde eller malke mere ud af en allerede afdød franchise. Lad os håbe, at ”Saw” snart får fred.

Om man kan lide den eller ej, så er den berygtede ”Saw” franchise snart indtjent 1 milliard dollars på verdensplan. Det er blevet til hele 8 spillefilm over de seneste 15 år og har bestemt fundet sit horror-slasher publikum.

Nu vender ”Saw” universet tilbage med den 9. film i rækken, selvom der skulle være tale om en spin-off. Dette må siges at være på sin plads, da filmen nærmest intet har at gøre med den famøse Jigsaw-morder.

Retfærdighed er endnu på dagsplanen. Politimanden Zeke (Chris Rock) og hans unge makker, William ( Max Mingahella) står til opgave at efterforske en række grusomme mord – som mulighed har været set før. Dette fører til blodige spil og dystre fortider og ingen kan føle sig sikre i moderens agenda.

Chris Rock er en sjov mand. Han har tidligere brilleret med sin egen stand up comedy og komiske karakterer f.eks. som den sjove zebra i ”Madagaskar”. Hvad han dog laver i denne film, må guderne vide. Det er ikke fordi hans skuespilevner skal betvivles, men i en gyser, som også prøver at være en komedie, fungerer Chris Rock overhovedet ikke. Det er utrolig svært at få blot ét troværdigt ord ud af hans mund, mens han står og hidser sig op. Dog hjælper et meget uambitiøst og tåbeligt manuskript ham heller ikke – eller nogle andre af skuespillerne. Den bandende og altid gode Samuel L. Jackson bliver helt forspildt i det tamme plot.

”Saw” filmene har muligvis ikke været de mest skarpe gennem filmhistorien. Dog har de formået at opbygge en solid formular, og publikum vidste præcis, hvad de kunne forvente sig af grusomme tortur-fælder, moralske dilemmaer, effektive plottwist og en koldblodig morder. ”Spiral” virker slet ikke til overhovedet at ville følge den trofaste franchise. Det er muligvis en spin-off, men denne film er jo helt off i forhold til resten af universet. Alt i denne film er så kedeligt og slet ikke troværdigt i forhold til fortidens lege og livsfilosofi.

Det virker mere til, at der har været et plot involveret korruption hos politiet, som de lige har fået viklet ind i en ”Saw” franchise. Det ville ellers have været spændende nok at kigge på netop denne del alene, men ak nej. Dette skulle åbenbart kombineres med en morder, som på ingen måde har noget som helst at gøre med den originale franchise.

”Spiral” formås hverken at være spændende eller uhyggelig. Den er så langt væk fra den originale franchise, at det hele forbliver tamt og kedeligt. Chris Rock får aldrig fundet til rette i hans første dramatiske rolle, og det hele ender ud i ligegyldighed.

Titel: Spiral: From the Legacy of Saw
Original Titel: Spiral: From the Book of Saw
Premieredato: 12. maj 2021
Instruktør: Darren Lynn Bousman
Skuespillere: Chris Rock, Max Minghella, Marisol Nichols, Samuel L Jackson
Spilletid: 93 min.
Selskab: Twisted Pictures, Nordisk Film, 2021,
Genre: Gyser , Thriller


banner
Overskrift Højre Block
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...
Sygeplejersken (...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...