Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Spiral: From The Legacy Of Saw

24. september 2021 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Spiral: From The Legacy Of Saw billede

Saw holder flyttedag. Der bliver skabt kaos blandt politifolk, hvilket medfører mindre splat men mere suspense. Indfaldsvinklen er dermed anderledes, men resultatet er stadig bestået.

Tilbage i oktober 2004 dukkede der en mystisk gyser/thriller op ved navn Saw. Den blev så stor en succes via sin kringlede struktur, uforudsigelige plot og en helvedes masse bizarre dødsfælder. Et fænomen var skabt. Siden har oktober været forbundet med en årlig Saw-udgivelse til at tilfredsstille de hungrende fans. Saw 3D (svarende til Saw 7) udkom i oktober 2010 og herefter blev traditionen brudt. Lige ind til oktober 2017, hvor Jigsaw så dagens lys. I maj måned i indeværende år dukkede der så en afart op, og den er nu klar til at indtage hjemmebiograferne herhjemme. Spiral: From The Legacy Of Saw er en Saw-lignende pendant instrueret af Darren Lynn Bousman (instruktør på Saw 2, 3, 4). Ikke sådan en officielt del af Saw-pakken, men så sandelig med til at holde franchisen i live. Særligt fordi at der nu også er nogle celebre skuespillere med i baljen.

Så de fleste nok ved, så er Saw-filmene bygget op om en bagmand (i hovedserien John Kramer), som indfanger sine ofre for, at de skal råde bod på tidligere fejltagelser og dårligdom. De vågner op i fælder og maskiner, som langsomt torturerer ofrene eller som stiller dem i groteske dilemmaer. Sådan er det også her, men hvor forgængerne har foregået stort set udelukkende i de bizarre labyrinter, så er handlingen denne gang med base på en politistation. Meget nærliggende, da vores hovedperson Zeke (Chris Rock – Drengerøve, Fargo, Down To Earth) er en politibetjent, som finder resterne af en kollega. Rester er måske så meget sagt, for hans lig er spredt over et pænt areal efter at være blevet ramt af et undergrundstog. Snart efter står det klart, at en Jigsaw-morder er på spil, og at det udelukkende er politifolk, som er blandt de udvalgte indfangne. Zekes far (Samuel L. Jackson – Pulp Fiction, The Hitman’s Bodyguard, Shaft) er en pensioneret politimand, som hjælper sin søn i opklaringsarbejdet. Opgaven er ikke let, og er du involveret, så er du også truet. Det får både Zeke, Zekes far og resten af korpset snart at sande.

Med særdeles etablerede Hollywoodnavne og en rammefortælling noget ulig sine forgængere, så adskiller Spiral sig en del. Spiral indeholder heller ikke samme blodbadsfrekvens, som man nok ellers kunne have forventet. Ikke desto mindre får man så i stedet en større efterforskningsvinkel, end vi ellers er vant til. Dermed er Spiral ikke så ”splattet”, men læner sig af samme årsag mere op af thrillergenren end gyser. Filmen fungerer ud fra den sammenhæng fint, men omvendt så er jeg ikke imponeret af selve politiarbejdet med at få stoppet skurken. Jeg tænker ikke, at politistationen er særlig velkoordineret. Der hersker en udbredt naivitet blandt ordensmagten, og det er altså lige en sjat for utroværdigt. Men uden denne, så var der næppe en halvanden times underholdning. Det bliver til 4 stjerner herfra.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Spiral: From The Legacy Of Saw
Original Titel: Spiral: From The Book Of Saw
Premieredato: 16. september 2021
Instruktør: Darren Lynn Bousman
Skuespillere: Chris Rock, Samuel L Jackson, Max Minghella, Marisol Nichols, Patrick McManus, Dan Petronijevic, Richard Zeppieri
Spilletid: 93 min.
Selskab: Lionsgate, Twisted Pictures, 2021
Genre: Gyser , Thriller
banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...