Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...
Casper

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Far Til Fire & V...
Far Til Fire & Vikingerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Star Trek: The Next Generation (The Full Journey)

28. juni 2015 af David Lund

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Star Trek: The Next Generation (The Full Journey) billede

Den komplette serie i fantastisk kvalitet!

Der hersker ingen tvivl om, den indflydelse Gene Roddenberry og hans Star Trek har haft. Et hav af Tv-serier, spillefilm, bøger, tegneserier, tegnefilm, spil osv. er blevet produceret – langt de fleste med både stor publikums-, kritisk- og økonomisk succes. Men det er ikke kun medierne, Star Trek har haft sin indflydelse på – selv i dagligdagen, når du vandrer igennem en automatisk dør i et supermarked, kan du takke Star Trek for ideen, og det er helt sikkert ikke den eneste opfindelse, der er inspireret af Star Trek. Medierne har franchisen dog haft en endnu større indflydelse på, og mange filmskabere har unægteligt kigget i Star Treks retning for inspiration. Den første Tv-serie fra 60’erne er måske ikke for alle, da kitsch og forudsigelighed ofte går i hånd, men The Next Generation fra 80’erne anses af de fleste Trekkies (som Star Trek fans nu engang kalder sig) for franchisens kronjuvel. Med sine 7 sæsoner på omkring 25 afsnit hver er det dog noget af et bæst, at give sig i kast med, men det er bestemt tidsspildet værd.

Kaptajn Jean-Luc Picard bliver spillet af Patrick Stewart, og selvom nutidens unge måske bedst kender manden som Professor X i X-Men filmene, er dette hans glasrolle, og det som han uden tvivl bedst vil blive husket for. Stewart ER Picard på samme måde som William Shatner ER Kaptajn Kirk i den første Star Trek serie. De to mennesker spiller begge deres roller til perfektion, og lader nuancerne komme langsomt frem i løbet af sæsonerne og filmene. The Next Generation foregår ca. 100 år efter den første serie, og naturligvis er basen rumskibet Enterprise, som er mindst ligeså ikonisk som de to kaptajner. Deres mission er såmænd simpel – at gøre det umulige. De siger det sådan set selv i indledningen – ” Space: The final frontier. These are the voyages of the Starship, Enterprise. Its 5 year mission: To explore strange new worlds. To seek out new life and new civilizations. To boldly go where no one has gone before”. Det er noget af nogle missioner, de bliver udsat for over flere hundrede afsnit, og det er netop vigtigt at holde fast, for Star Trek: The Next Generation har en nærmest fatal brist. Starten. Første sæson er måske ikke decideret dårlig, men den er på ingen måde på højde med de andre, og man føler sig jo lidt tvunget til at se det fra begyndelsen, så der er et par afsnit, hvor man er tilbøjelig til at falde af. Men holder du fast, bliver gevinsten stor, for der er flere sæsoner i denne serie, der så absolut fortjener al den ros, de kan få. Star Trek er tung sci-fi, der leger med filosofiske ideer, og udfordrer din bevidsthed såvel som din opfattelse af alt omkring dig, og når du samtidig får spænding og underholdning med for samme penge, så er det altså noget af det ypperste Tv, der nogensinde er blevet lavet.

De fleste afsnit kan ses selvstændigt, men der er naturligvis flere sideløbende plot, som man vil gå glip af, hvis man ikke tager den fra begyndelse til slut. Oveni hatten indeholder serien her en af de mest omtalte cliffhangers i Tv’ets historie, som jeg ikke vil afsløre, hvis du skulle være nybegynder. Selvfølgelig er nogle af effekterne blevet utroværdige med tiden, og man kan hurtigt finde kritikpunkter andre steder grundets seriens alder, men man går i virkelig små sko, hvis man ikke kan se igennem fingre med detaljer som disse, da det aldrig rigtigt har været seriens fokus. Derimod er der masser af tankevækkende materiale imellem, der forevig vil være relevant, og skabe diskussioner folk imellem. Netop derfor er der tale om en tidløs serie, der altid vil være hyldet – generation efter generation.

Denne boks fortjener måske ikke helt navnet ”The Full Journey”, for der er naturligvis også lavet en række film med holdet fra The Next Generation, men ser man bort fra dette faktum, indeholder boksen næsten alt, hvad man ellers behøver. Hele serien i fremragende kvalitet med et hav af ekstramateriale. Den kan simpelthen ikke anbefales nok!

Billede & Lyd – 6/6

Nyrestaurationen af Tv-serien bør give enhver fan blod på tanden. Det ser bedre ud og lyder bedre end nogensinde før! Billedet står knivskarpt, har ingen problemer med kontrast eller mørke scener undervejs, og det føles ganske enkelt som at opleve hele serien igen for første gang. Lyden er ligeså fænomenal med detaljer så perfekt implementeret, at man knap nok bemærker dem. Det hele hænger så unægteligt godt sammen, at alt andet end topkarakter her må anses som useriøst.

Ekstramateriale – 5/6

Der er en masse ekstramateriale i boksen her, der tæller en lang række programmer, der går bag om kameraet (både på serien som helhed og enkelte episoder) såvel som slettede scener, gag reels og forlængede episoder osv. Det er alt sammen værd at se, og det meste af det, tilføjer endda en udvidet forståelse af serien. Der er masser af timer at give sig i kast med her, men der mangler altså også lidt ekstramateriale, som der er blevet udgivet på DVD’er tidligere hen, som ville have pyntet lidt ekstra, og gjort boksen her til det ultimative samleobjekt.

Udgivelsen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount

Titel: Star Trek: The Next Generation (The Full Journey)
Original Titel: Star Trek: The Next Generation (The Full Journey)
Premieredato: 4. juni 2015
Instruktør: Corey Allen, Paul Lynch, Richard Colla
Skuespillere: Patrick Stewart, Jonathan Frakes, LeVar Burton, Michael Dorn, Marina Sirtis
Spilletid: 7659 min.
Selskab: Paramount Television, 1987-1994
Genre: Sci-Fi
Link: http://www.gucca.dk/star-trek-the-next-generation-complete-collection-blu-ray-p318446


banner
Overskrift Højre Block
Crash Landing On...
Locked Down (HBO...
Star Trek: Picar...
C. B. Strike: Le...
The Dig
Clouds
The Godfather Co...
The New Mutants
Lykkebugten
The DefeatedKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...