Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billede

Bamse


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Telefon til chefen

18. april 2013 af Elsebeth Frederiksen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Telefon til chefen billede

Fransk film noir med kræsen om detaljerne

"Telefon til Chefen" hedder ”Un Flic” på fransk. Un flic kan oversættes til en strisser og beskriver alligevel bedre filmens handling end det danske navn. Men det er jo ikke første gang vi har hørt om film, der får alternative titler på dansk.

Denne film fra 1972 er instruktøren Jean-Pierre Melvilles sidste film som instruktør og han viser i sin instruktion sin store kærlighed til fortællingen og detaljer.
Filmen handler om to mænd, Simon (Richard Crenna), som ved siden af at være natklubejer også sysler lidt med bankrøverier, hvor han sammen med sin bande næsten begår perfekte forbrydelser. En gang efterlader de sig et spor og så er jagten i gang. Den anden person i filmen er politimanden Edouard Coleman, som har noget kørende med Simons kæreste, den bedårende Cathy(Catherine Deneuve). For at gøre det hele mere kompliceret, er de 2 mænd faktisk gode venner, '

Så meget af filmen skildrer også Edouards afmagt og kamp for at beholde sin professionelle integritet. Samtidig med, at han vil beholde venskabet med Simon.
Selve filmen har den sædvanlige grå 70er stemning over sig. Grå triste veje med buldrende regn, mange lange passager uden samtaler om mange detaljer i hver scene. Det er fint nok. Nogle gange bliver disse detaljer bare lidt kedelige, da de ikke altid kommer med nyt til filmen, og det ser bare ud til, at instruktøren bare elsker at kræse for detaljerne. Men for mig går det lidt langsomt.
Den bedste scene er i begyndelsen, hvor man langsomt ser den store sorte bil køre gennem regnen hvor der indeni sidder en gruppe mænd, som er på vej hen for at begå et bankrøveri. Det er film noir når det er bedst. Her får man lyst til at se videre. Men det er ikke alle scener i resten af filmen som er ligeså stor filmkunst, som de første 15 minutter. Noget bliver trivielt, men meget bliver rettet op af skuespillerne. Richard Crenna, som spiller Simon kan både spille badass med et smil på læben eller uskyldig og kold, da han bliver afhørt af politiet. Filmen er perfekt til genren, men for andre, der måske vil have mere action og dialog er den nok for kedelig.

Another World Entertainment.

Titel: Telefon til chefen
Original Titel: Un Flic
Premieredato: 19. marts 2013
Instruktør: Jean-Pierre Melville
Skuespillere: Alain Delon, Richard Crenna, Catherine Deneuve, Paul Crauchet, Riccardo Cucciolla, Michael Conrad
Spilletid: 96 min.
Selskab: Another World, 1972
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...