Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Tenet

26. august 2020 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Tenet billede

”Tenet" er et teknisk mesterværk af et actionbrag! Netop denne sommerblockbuster, vi har ventet på.

Så er den her endelig. Filmen, som forhåbentligt kan redde biografindustrien i disse hårde corona-tider. Om den falder i alles smag, er ikke til at sige endnu, men ét kan vi dog godt slå fast.

Det er et gigantisk teknisk og visuelt brag af en film! Og så kan den både opleves i 70 mm film og IMAX.

Han ( John David Washington) får kun udleveret et enkelt ord. Nemlig Tenet. Han skal forhindre verdens undergang, og begiver sig ud på en storslået international spionmission, som overgår vores egne tidsgrænser. Dog er der ikke tale om tidsrejser, men inversion.

Der er mange store forventninger til denne film. Ikke blot er det den sommerblockbuster, som vi længe har ventet på, og som er utrolig tiltrængt til vores elskede filmindustri, men navnet Christopher Nolan skal også gerne kunne levere.

Lever filmen så op til forventningerne? Ja, vil nogle nok mene. Andre kan godt føle sig lidt skuffet. Der sker rigtig meget i filmen, til trods for at historien er meget simpel. Den skyr hurtigt væk fra potentielle budskaber omkring menneskers grådighed og håndtering af deres egne skæbner. Der er ikke én skurk, vi kan give skylden på, da det er fremtidens teknologi, som kontrollerer vores karakterer skæbner, og det er svært at skabe en følelsesladet forbindelse med vores karakterer eller deres motiver.

Robert Pattisons karakter virker ikke uforløsende, som om hans rolle i filmen sagtens kunne være undværet. Dog er John David Washington overbevisende som den altdominerende hovedrolle, og det ser ud til han stille og roligt er ved at følge sin fars fodspor. Selvom Kenneth Branagh er vaskeægte teaterskuespiller er nærmest som om, han forsøger at spille Shakespear alle hans roller, hvilket ikke altid fungerer, og det kan fremstå alt for dramatisk. Dog lykkes det at skabe en troværdig russisk, magtsyg mand, som vil ende verdenen.

Det er forvirrende. Til tider kan det godt opfattes som noget rod, men alligevel er ideerne og tankegangen i inversionen ret interessant, og cinematisk er det en fryd for øjet. Nolan giver sit publikum lov til, ikke at forstå alt, hvad der foregår. Og det kan og skal vi heller ikke. Det kan nok føles ret forvirrende for nogle, der gerne vil forstå det hele, men når karaktererne ikke engang forstå det, som skal publikummet naturligvis heller ikke.

Scenografien og de visuelle billeder er årsager nok til at gå ind og se denne film. Det er vitterligt Christopher Nolan fyrværkeri for alle pengene – også selvom selve historien er fortalt lidt kringlet.

”Tenet” er et ambitiøst, teknisk vidunder. Historien lever muligvis ikke op til de høje Christopher Nolan standarder, men på det cinematiske plan, leverer filmen. Så find popcornene frem og lad dig vær underholdt i Nolans tekniske univers!

Titel: Tenet
Original Titel: Tenet
Premieredato: 26. august 2020
Instruktør: Christopher Nolan
Skuespillere: John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Michael Caine, Kenneth Branagh
Spilletid: 150 min.
Selskab: Warner Bros. Pictures, SF, 2020
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...