Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...
Missionen, Der Æ...
Se Den Tony Awar...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kaptajn Sabeltan...
Kaptajn Sabeltand Og Den Magiske Diamant billede

Falling
Little Women
7 Years Of Lukas...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Terkel i knibe

26. oktober 2004 af Félix F. Perrier

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Terkel i knibe billede

”Et DVD kursus i angst, ... , sprit og blodig rytmik. Fedt tøj, vold og spilopper.”

Historien
Terkel går i 6. klasse. Popularitet er i højsædet og de slemme drenge i klassen mobber de svage. Terkel er lidt af en slapsvans, men går sammen med den seje dreng Jason. Terkel har nok af problemer; Terkels mor er overbeskyttende, hans far er ligeglad, hans lillesøster er uheldig og en plage, og så er der den sindsyge og altid letberusede onkel Stewart. I skolen har den fede pige i klassen kastet sin kærlighed på Terkel. Desuden skal Terkels forældre giftes og klassens to slemme drenge prøver at lokke Terkel til at hugge øl til dem, men Onkel Stewart giver drengene tæsk, uden at vide at de efterfølgende hævner sig på Terkel. Mobningen begynder og vil ingen ende tage, men eskalerer til dødstrusler. I kløerne på skolens værste bøller overgiver Terkel sig og bliver presset til at drille klassens tykke pige, der lige har afleveret et kærestebrev til ham. Hun bliver så ulykkelig, at hun springer ud af vinduet og dør. Mobningen ophører og Terkel bliver nærmest gode venner med bøllerne, samtidigt kommer han ubevidst til at skubbe sin gamle ven ud i kulden. Dødstruslerne fortsætter og uheldigvis planlægger den nye lærer en klassetur til den nærtliggende skov.
Kærlighed, jalosi, mobning og det rene tosseri kendetegner ”Terkel i knibe”, som en sjov, gribende og underholdende filmoplevelse.

Historien om Terkel er baseret på DR-radioprogrammerne ”Arne fortæller – Terkel i knibe.” af Anders Matthesen.

Animation og graffik
Både animation og graffik er veludført og virkelig flot. Der er skabt en fantastisk god kulisse, som er med til at præge filmens realisme. Blandt andet vil jeg fremhæve en scene, hvor Terkel tisse i skolens kældertoilet. Her har man virkelig gjort sig umage for, med små detaljer, at gengive den oplevelse vi alle kender fra skolens toiletter. Uhyggen er godt hjulpet på vej i denne scene af valget af kældertoilettets skumle lys og smudsighed.
Man har valgt en animationsstil, som er speciel, men meget godt understreger de ellers tomme ansigter. Figurerne har store hoveder, tynde kroppe og ingen led, men i stedet buede arme og ben. Øjenbrynene hænger i luften og står ofte sammen med den store mund for størstedelen af udtrykket i ansigtet. I det hele taget er der skabt et troværdigt univers som ikke forstyrrer historien, men skaber stemning og hjælper historien i spændingsmomenterne.

Stemmen
Anders ”Anden” Matthesen har lagt stemmer til alle figurerne i filmen, og han gør det formiddabelt. Han er kendt for meget forskelligt blandt andet for forskellige comedyshows, for DR-radioprogrammerne ”Arne fortæller – Terkel i knibe.”, for julekalenderen ”Jul på Vesterbro”, som Simon Spies i en meget rost teaterforestilling og som stand-up komikker og meget andet.
Han leverer en fantastisk præstation, og ud over at man tydeligt kan kende figurerne fra hinanden, så giver han dem både personlighed og karakter. Hvilket er med til at løfte filmen endnu en tak.

Ekstramateriale
I forbindelse med udgivelsen af ”Terkel i knibe” på dvd, blev man nødsaget til at trække produktet tilbage i første omgang. Det forholdte sig således, at nogen havde kopieret filmen og ulovligt distribueret den via internettet. For at kunne konkurrere og stadig sælge det antal forventede dvd´er valgte man at lægge mere ekstramateriale på dvd´en. Du kan opleve:
En del af scenerne er taget ud af filmen sat sammen og spillet baglæns.
Tv-spots: pilot, teaser, trailer, Tæsk, Dorit, Tale, Telefon.
Karaoke: ”Hvad med dig?” og ”Quangs Sang”.
Sange/Musikvideo: ”Arne ... han er for cool”, ”Spørg mig om hjælp”, ”Paranoia” og ”Ta´ og fuck af!”.
Kommentarer med Onkel Stewart.
Anden & Terkel i lydstudie.
Casting.
Rita cutscene 1 & 2.
Dorits personlige hjemmeside.
Spilletid samlet: 35 ½ minutter.
Ekstramaterialet får 4/6, for dens meget underholdende værdi, som er med til at folænge filmoplevelsen, og fastholde filmens ånd uden at platgøre eller øddelægge filmens eftervirkning. Dog mangler men lidt inside information om hvordan animationerne er blevet til og et interview med Anden havde heller ikke været af vejen. En skuffelse er dog at der ikker så meget ekstramateriale som forventet på baggrund af reklamen: ”Ekstra materiale i sjofle mængder”.

Der er desuden mulighed for tekster på dansk for hørehæmmede og tekster på engelsk (dog ikke på ekstramaterialet).

Allround
Terkel i knibe er en familiefilm fra 11 år og op, der varmt kan anbefales. Den er sjov og er man til morbid og lidt plat humor kan man sagtens få stor glæde af dvd´en. Det er mere af det samme som tidligere produkter af Matthesen, men i en ny og temmelig flot indpakning. Stemningen holder hele vejen gennem filmen, som er krydret med sange af forskellig karakter. Det tekniske er et videre supplement der med hjælp af Anden´s stemme hæver filmens atmosfære til et højt niveau, og giver seeren en fantastisk god oplevelse. Historien holder (v)and og er godt fortalt. Man har virkelig formået at få produceret en velfortalt, velannimeret flot film, som er underholdende og sjov på mange måder, og ikke kun henvender sig til en bestemt type publikum.

Titel: Terkel i knibe
Original Titel: Terkel i knibe
Premieredato: 6. oktober 2004
Instruktør: Stefan Fjejdmark, Karsten Vestbjerg Andersen, Thorbjørn Christoffersen
Skuespillere: Anders "Anden" Matthesen
Spilletid: 77 min.
Selskab: Produceret af Nordisk Film og A.Film og TV2/Danmark med støtte fra Det Danske Filminstitut. Nordisk Film A/S, 2004
Genre: Familie
Link: http://www.terkeliknibe.dk

banner
Overskrift Højre Block
The Craft: Legacy
The Witches
Come Play
Erna i Krig
#UNFIT - The Psy...
Kød & Blod
Til Månen og Til...
I Walk
Madklubben
Den sorte jordKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...