Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Burning Plain

17. juli 2009 af Mie Bach

5 stjerner Skriv en kommentar

The Burning Plain billede

Endnu en stærk præstation af Charlize Theron

Guillermo Arriaga er kendt som manuskriptforfatteren bag ”Babel” og debuterer med ”The Burning Plain” som instruktør. De to film minder om hinanden, idet de begge følger en række mennesker, hvis skæbner bliver flettet sammen. ”The Burning Plain” uspiller sig i grænseområdet mellem USA og Mexico, hvor vi følger fire kvinder, der er hovedperson i hver deres historie.

16-årige Mariana (Jennifer Lawrence) bor i en mexicansk grænselandsby sammen med sine forældre og tre søskende. Hendes liv tager dog en brat drejning, da hun en dag afslører en chokerende hemmelighed om et af sine familiemedlemmer, og det bliver ikke bedre af, at hun forelsker sig i en mexicansk fyr, som familien bestemt ikke bryder sig om.
Sylvia (Charlize Theron) arbejder på en fashionable resturant lige ud til havet, hvor hun er en anset tjener. Hun har affærer med forskellige mænd, og under overfladen bærer hun på en skræmmende hemmelighed. Hun forsøger at leve sit liv det til trods, men en dag dukker en fremmed mand op, og konfrontere hende direkte med fortiden.
Gina (Kim Basinger) lever sammen med sin mand og sine børn, og selvom forholdet udadtil syner lykkeligt, glider de længere og længere fra hinanden. Gina finder trøst med en mexicansk mand, som hun mødes med i en forladt skurvogn. Hun deler sine svagheder med ham, og han elsker og forstår hende.
Maria (Tessa La) er 12 år og bor i Mexico sammen med sin far. Han er pilot på et sprøjtefly, men en dag kommer han ud for en ulykke, som ændrer begges liv fatalt.

Denne beskrivelse af filmen kan virke, overfladisk og syne mere forvirrende end oplysende. Sådan havde jeg det i hvert fald, da jeg læste en beskrivelse af filmen inden jeg så den. Jeg syntes dog, at en mere detaljeret beskrivelse vil ødelægge oplevelsen, og denne film er en oplevelse. De fire kvindelige hovedroller er helt forrygende, og hvis man ligesom jeg er stor fan af Charlize Theron vil man bestemt ikke blive skuffet. Som altid er hun ikke bange for at spille stærke grimme roller, og ”The Burning Plain” er endnu en af denne type.
Filmen er stærk og handler om konsekvenserne af vores handlinger, både for os selv og andre. Det er en film, der viser menneskets værste sider, og gør os bevidste om (hvis vi skulle være i tvivl), at vi ikke kan løbe fra vores fortid. Egoistiske valg ender med at blive fatale for vores næste.
Jeg har det til tider svært med multiplot film, fordi man konstant bliver revet ud af sin indlevelse, men ”The Burning Plain” formår til fulde at bruge det som en styrke. Det højner spændingen, og hver historie er fyldt med overraskelser, som bliver understreget af rigtig store skuespiller præstationer. Jeg troede på karaktererne, hele vejen igennem.

Titel: The Burning Plain
Original Titel: The Burning Plain
Premieredato: 17. juli 2009
Instruktør: Guillermo Arriaga
Skuespillere: Charlize Theron, Kim Basinger, Jennifee Lawrence, Tessa le
Spilletid: 106 min.
Selskab: 2929 Productions, Costa Films, Parkes/MacDonald Productions 2008/ Miracle Film 2009
Genre: Drama
Link: http:// www.burningplain.co.uk


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...