Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

One Life
One Life billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Day After Tomorrow (Two-Disc Special Edition)

12. oktober 2004 af Jesper Rosenberg Antonsen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Day After Tomorrow (Two-Disc Special Edition) billede

Forestil dig at Jorden rammes af en ny istid i løbet af få dage. Lyder det fuldstændig utænkeligt – så skynd dig at se denne flotte film.

Den globale opvarmning har hovedrollen i denne film, hvor den er skyld i, at Jorden rammes af en ny istid på ganske få dage. Der er dog ingen der vil tro på, udover Professer Jack Hall (Dennis Quaid). Han har luret hvad der vil ske, men har dog forudsagt at det hele først vil ske om mange år.

Men det skal vise sig at ske meget hurtigere. Få dage efter at Jack har fremført sin teori på en kongres kontakter Terry Rapson (Ian Holm) ham. Han tror som den eneste på, at Jack har fat i noget af det rigtige. Terry kan fortælle Jack at havtemperaturen er faldet med 13 grader på 3 forskellige målestationer. Jack får pludselig travlt med at overbevise sin chef om at de skal skynde sig at arbejde videre med hans teori.

Samtidig med alt dette begynder vejret at arte sig meget ubehageligt. Japan rammes fx at et hagl-vejr, hvor haglene er på størrelse med håndbolde. Oveni det hele må Jack være efter sin søn Sam (Jake Gyllenhaal), som har fået en uheldig karakter i skolen. Og ikke nok med det – så er Sam taget til New York for at være med i en skole-quiz. Det er uheldigt, da New York også er blandt de byer der rammes hårdt af uvejret.

Mere vil jeg faktisk ikke røbe for jer, for I skal selv have fornøjelsen af at se denne fremragende film. Ikke nok med at handlingen er god, og måske endda mere realistisk end vi selv tør frygte. Der er også masser af godt skuespil i filmen, for slet ikke at snakke om de mange special effects som findes i filmen.

Dennis Quaid spiller hovedrollen som Jack Hall. Han er ikke den mest stabile skuespiller jeg kender, men denne film hører klart med blandt hans bedste. Han formår at skildre de forskellige situationer Jack kommer igennem flot – lige fra frustrationen over at ingen vil høre på hans teori til hans stærke vilje når det kommer til sønnen Sam, som spilles meget flot af Jake Gyllenhaal. Jake er blandt de nye stjerner fra Hollywood, og denne film er bestemt med til at sætte en stor tyk streg under hans talent. Det er ellers ikke fordi hans rolle har en alt for fremtrædende karakter i filmen, men alligevel formår han at gøre rollen spændende.

Udover disse to slipper man ikke for at nævne Ian Holm. Manden der har været med i over 100 film giver os med sin udgave af rollen som Terry Rapson endnu en grund til at elske ham. Han spiller den ellers beskedne rolle med stor autoritet, og giver karakteren karakter om man så må sige. Jeg vil også lige nævne Kenneth Welsh, som spiller den irriterende vice-præsident, der overhovedet intet har til overs for andre end sig selv. En dejlig præstation i en rolle man kun kan blive irriteret på.

Roland Emmerich har før lavet science fiction film (Independence Day), men med The Day After Tomorrow viser han hvor stor klasse han besidder. Det er en flot film, og Roland Emmerich har også selv været med til at skrive historien. Faktisk troede han så meget på filmen, at han ofrede 200.000 $ af egen lomme for at få filmen lavet. Og jeg tror de penge var godt givet ud. Resultatet er i hvert fald en super god film, som absolut er værd at opleve.

Alt i alt kan jeg kun anbefale filmen – den er flot lavet, godt skruet sammen og giver stof til eftertanke. Eneste kritik-punkt er at den af og til spiller lidt for meget på det familiære bånd der knytter far og søn sammen, det kan godt blive lige i overkanten i sådan en slags film.

DVD-Extra.

Ekstramaterialet på denne udgivelse er et rigt udbud af diverse sager. Der er tale om en 2-disc udgave, hvor disc 1 udover selve filmen indeholder kommentator-spor af hhv. Roland Emmerich/Mark Gordon/Barry Chusid og Jeffrey Nachmanoff/Ueli Steiger/David Brenner/Barry Chusid. Derudover er der et kort inside look på Alien vs. Predator. Hvad det lige præcis laver på denne DVD har jeg lidt svært ved at se – jeg ville hellere have set lidt bag kulisserne på The Day After Tomorrow.

Disc 2 er et sandt overflødighedshorn af ekstramateriale. Jeg vil her fremhæve nogle af de mest spændende muligheder, uden dog at gå i dybden med det hele.

Der er 10 slettede scener, som man kan vælge at se med eller uden kommentarer fra Emmerich og Gordon.

Så er der en times program om global opvarmning, som er uhyre interessant. Det giver virkelig stof til eftertanke. Dejlig dybdegående, uden at blive for detaljeret.

Mht. selve filmen og dens tilblivelse bliver vi absolut heller ikke snydt. Der er ALT hvad man kan tænke sig. Der er masser af spændende klip fra både før og efter optagelserne. Vi får en utroligt godt indblik i hvilke forestillinger Roland Emmerich havde om de forskellige scener, samt et indblik i hvor meget man har lavet for at imødekomme hans ønsker.

En sjov lille mulighed er også at se en af scenerne med alle de forskellige lyd-spor der skal ligges på den. Man får muligheden for at se scenen, og så selv vælge imellem de forskellige spor. Ret sjovt og også ganske interessant.

Sjov er City Freeze også. Her har man valgt et monument, og vist hvordan det vil tage sig ud under en eventuel is-tid.

Alt i alt er der ekstramateriale nok til at tilfredsstille selv de mest krævende. Jeg kan kun give 6 stjerne for det. I øvrigt også en bonus-stjerne (hvis der var flere at give ud af) for et flot 3D-cover.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
SF/Fox.

Titel: The Day After Tomorrow
Original Titel: The Day After Tomorrow
Premieredato: 12. oktober 2004
Instruktør: Roland Emmerich
Skuespillere: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal, Emmy Rossum, Sela Ward, Arjay Smith, Tamlyn Tomita, Austin Nichols, Ian Holm, Tetchena Bellange, Caroline Keenan
Spilletid: 124 min.
Selskab: Centropolis Entertainment, Mark Gordon, Tomorrow Films, 2004
Genre: Action
Link: http://www.thedayaftertomorrow.com

banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...