Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kysset
Kysset billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Fighter.

9. august 2011 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Fighter. billede

En ægte pris sluger der fortjent hev Oscar priser hjem for bedste biroller til både Christian Bale og Melissa Leo.

Historien er set før. En hvid bokser Mickey Ward (Mark Wahlberg) må så meget grusomt igennem, inden han kan høste triumfen af al den hårde træning. Så der er intet nyt under solen her. Mickeys familie der gerne vil støtte ham i hans kariere, magter knapt nok at passe på sig selv. Hans mor Alice (Melissa Leo) er ægte Amerikansk White Trash kvinde af værste skuffe, og Mickeys halvbror Dicky (Christian Bale) er et crack rygende skelet, der ud over at være Mickeys boksetræner også er en ballademager, der lever højt på, at han engang for år tilbage slog den berømte bokser Sugar Ray i gulvet. Historien drives af Mickyes erkendelse af, at han må sætte familien til side, hvis han vil gøre sig håb om at komme på toppen. Et valg der er hårdt, men hvis det er det, der skal til for at vinde titler og opfylde drømme, er det det der må gøres.

Mark Whalberg gør det udemærket som den følsomme Mickey Ward, selvom hans præstation blegner en anelse ved siden af filmens andre skuespilpræstationer.

Christian Bale der vandt en Oscar for bedste mandelige birolle som Crackhovedet Dickey overraske igen med en præstation, der stjæler alle de scener han optræder i. At han til og med tabte 20 kilo til rollen, for derved at kunne komme til at lige en fyr, der var slidt op af stoffer, gør ikke hans præstatuion mindre. Som tilskuer både griner og græder man med Dickey, der desperart prøver at opretholde den legendestatus som byen har givet ham. Dette lever han slet ikke op til, og de sidste mange år har været en endeløs række af svigt både overfor ham selv, og overfor hans venner og familie.

Også Alice, Mickey og Dickeys mor bliver fremragende spillet af Melissa Leo, der blandt andet har medvirket i 21 Grams. Man tror virkelig på hendes karakter, og hendes rå sprogtone rammer plet på beskrivelsen af en mor, der vil sin familie det bedste, og forgæves prøver at styre det hele med en drink i den ene hånd. Melissa Leo vandt fortjent en Oscar for bedste kvindelige birolle for hendes rolle i The Fighter.

David O. Russels film ligger sig pænt op af andre klassiske bokserfilm fra Hollywood. Man genkender temaer fra både Sylvester Stallones Rocky og Martin Scorceces socialrealistiske og barske Raging Bull. The Fighter er baseret på en sand historie, og selvom den har en snert af Feel Good film over sig, så er der hele tiden det barske milijø og den besværlige familie, der lure under overfladen, og det er blandt andet det, der gør den seværdig.

Så selvom historien er set et utal af gange, formår The Fighter stadigvæk at underholde, og lader man sig rive med, får man trods megen elendighed og smerte serveret en følsom historie som alle kan realatere til, i den ene eller anden form. Ikke en ny boksefilm-klassiker, men bestemt en vedkommende og intens oplevelse.

Ekstramateriale.

Der er ikke noget ekstramateriale på denne udgivelse.

Filmen bliver flot præsenteret i Cinemascope 1080 P High Definition, og lyden er ligeledes fremragende i DTS HD. 5.1.

The Fighter kan ses med Danske, Svenske, Norske og Finske undertekster.

The Fighter er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: The Fighter.
Original Titel: The Fighter.
Premieredato: 19. juli 2011
Instruktør: David O, Russel.
Skuespillere: Mark Wahlberg, Christian Bale, Melissa Leo, Amy Adams, Robert Wahlberg, Dendrie Taylor, Jack McGee.
Spilletid: 115 min.
Selskab: 2010
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
A Beautiful Life...
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...