Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jomfruer Fra Rummet
Jomfruer Fra Rummet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Fighting Temptations

30. november 2004 af Lise Aakjær

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Fighting Temptations billede

En sød og glad komedie tilsat gospel og store stjerner som Beyoncé, Angie Stone og Faith Hill. Historien er derimod ikke noget at synge hymner om.

Den netop fyrede reklamemand Darrin Hill (Cuba Gooding Jr.) vender tilbage fra New York til sin fødeby i Georgia for at arve sin afdøde tante. Der er dog - naturligvis - en hage ved tantens testamente. For at Darrin kan modtage de mange hundrede tusinde arve-dollars, skal han ikke bare oprette et lokalt gospelkor, men koret skal også vinde den årlige "Gospel Explosion"-konkurrence med ham ved roret som dirigent.

Darrin begynder hurtigt at bladre sig igennem byens mange farverige personer med håb om at opstøve noget, der bare ligner sangtalent. Han støder ind i den smukke jazz-sangerinde Lilly (Beyoncé Knowles), som han med alle midler forsøger at lokke med i koret. Det lykkes, men der er dog blandede meninger om Lillys optræden i kirkekoret, da hun for det første er ugift og enlig mor, og for det andet klæder sig ganske ukristeligt. Det støder de mange "rettroende" kristne kirkemedlemmer.

I sin søgen efter sangtalenter får Darrin efterhånden skrabet nok folk sammen til at udgøre et kor. Men det er en broget flok, f.eks. synger indsatte i det lokale fængsel og byens barberer med, ligesom vagabonden fra gadehjørnet og computernørden også deltager. Så det er med stort besvær, at Darrin forsøger at få korets medlemmer til at komme overens, til at samarbejde og lyde som en succes.

Men det lykkes efterhånden, og undervejs lærer Darrin også noget om sig selv, om at opleve ægte følelser og vedkende sig sit sande jeg. Desuden forelsker han sig også (ganske forudsigeligt) i den skønne Lilly med det store hjerte, hvilket jo forandrer enhver løgnagtig reklamemand i filmens verden.

"The Fighting Temptations" indeholder mange sjove scener og skægge figurer, men det er nok væsentligt, at tilskueren er vild med enten RnB-musik eller er gospel-fan. For der optræder mange, lange synge-og-klappe-i-takt-scener, som det kan være fristende at spole henover. Selvom det lyder fantastisk, og der optræder store navne som Angie Stone, Faith Hill, Mary Mary, Montell Jordan mv., kan det blive en anelse langtrukkent. Mest fordi man savner en rigtig historie og bare en smule mere dybde i personerne. Men personerne og deres forhold forbliver overfladiske, og de "rørende scener" rører ikke rigtig ved noget.

Men ses filmen for en let komedie og musikfilm, er det ganske udemærket. Ser man på troværdighed især i forhold til Darrins pludselige omvendelse til et nyt og bedre menneske og i forhold til hans og Lillys kærlighedsforhold, er det en rigtig slem film med en tynd handling.

I tråd med at filmen må betegnes som en musik-film, indeholder DVD'en adskillige "ekstra-numre" i form af musikvideoer med bl.a. Beyoncé. Der ud over finder man en del fraklippede scener i ekstra-materialet, som man kan undre sig over, hvorfor er klippet ud. De tilføjer historien lidt mere mening, fylde og helhed. Og der er et ekstra grin at hente dér.

Alt i alt er filmen værd at se for de musikalske indslag, for historie og persontegninger er stærkt nedprioriteret. 3 stjerner for det gode humør, som denne film trods bringer én i, og for musikken og sangen. Minus de sidste tre stjerner for forudsigelighed, karikerede scenarier og figurer tilsat en langtrukken fortælleform.

Filmens tag-line er "Don't fight the feeling". Og netop det er signede for, hvordan filmen bør ses: for dens glade humør og gode stemning.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: The Fighting Temptations
Original Titel: The Fighting Temptations
Premieredato: 24. november 2004
Instruktør: Jonathan Lynn
Skuespillere: Cuba Gooding Jr., Beyoncé Knowles, Mike Epps, Latanya Richardson, Angie Stone, Faith Hill, Ricky Dillard, Montell Jordan, Melba Moore
Spilletid: 118 min.
Selskab: Paramount, MTV, 2003
Genre: Humor
Om klaveret ses fra venstre Angie Stone, Cuba Gooding, Jr., Rue McClanahan, Melba Moore, Beyoncé Knowles og LaTanya Richardson.
Om klaveret ses fra venstre Angie Stone, Cuba Gooding, Jr., Rue McClanahan, Melba Moore, Beyoncé Knowles og LaTanya Richardson.
Darrin og Lilly forelsker sig - som det nu hører sig til i denne slags film
Darrin og Lilly forelsker sig - som det nu hører sig til i denne slags film
Den store finale. Koret synger på Darrins afdøde tantas opfordring ved den årlige gospel-konkurrence "Gospel Explosion"
Den store finale. Koret synger på Darrins afdøde tantas opfordring ved den årlige gospel-konkurrence "Gospel Explosion"


banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...