Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Football Factory

23. april 2005 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

The Football Factory billede

Tommy er en rigtig fodboldfan, af den slags der ud over selve spillet også smadre tilhængerne af det andet hold. Men alligevel har han en samvittighed, der viser sig i en række blodige drømme.

Tommy Johnson glemmer alt om sit småkedelige hverdagsliv, når lørdagen endelig melder sig. Så er det bare med at komme ud med vennerne, få sig nogle øl og eventuelt lidt stoffer, og så ellers af sted til fodboldkampen.
Men selv om Tommy kalder sig en hærdet Chelsea-fan, så er det ikke Stamford Bridge stadion og spillet selv, der er målet. For Tommy og hans venner drejer det sig ligeså meget om at komme ud og smadre nogle af de andre fodboldtilhængere. Specielt går det ud over de hadede tilhængere fra Millwalls hooliganfraktion.
Men Tommys samvittighed er trods alt plaget af en række blodige og voldsomme mareridt der får ham til at tænke over om det mon er rigtigt at leve et liv fyldt med vold og forfærdelighed.

Nick Love har instrueret filmen og samtidigt skrevet manuskriptet. Som forlæg har han brugt den engelske bestseller The Football Factory af John King. Han rammer bogens rå tone flot og gengiver de brutale bandekampe med en forfærdelig genkendelighed fra nogle af de voldshandlinger man til tider hører om i medierne.
Det er råt og uforsødet og ganske uforstående for udefrakommende at man kan gå så meget op i en sportsgren, at man er villig til at sætte andre menneskers liv og førlighed over styr, bare fordi de holder med et andet hold end en selv.

Skuespillerne er fabelagtige i deres realistiske fortolkninger af de hidsige fodboldfans. Det er en pågående og voldsom film der giver et ligefrem syn på en tilværelse fyldt med hævn, brutal vold og fanatisk fascination.

The Football Factory, kan sagtens ses af folk der ikke går op i foldbold og livet omkring banen. For selvom det er fodbold der er omdrejningspunket for filmens handling, er det samtidig en fin og dyb skildring af en del af det Engelske samfund. Men man skal bare være opmærksom på at det ikke er for sarte sjæle. At være ægte fodboldfan, kan være et hårdt og farligt liv, fyldt med stoffer, øl og indædt had.

Ekstramateriale:
The Making of The Football Factory. 33 min. dokumentar.
Alternativ åbningssekvens
Slettede scener
8 Trailers.
Fint lille dokumentarprogram om tilblivelsen af filmen. Hvis man vil have mere ekstra materiale så skal man købe den engelske udgivelse. Der er også inkluderet et dokumentarspor med instruktøren Nick Love og skuespilleren Danny Dyer.
Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: The Football Factory.
Original Titel: The Football Factory.
Premieredato: 19. april 2005
Instruktør: Nick Love
Skuespillere: Danny Dyer, Frank Harper, Niel Maskell, Roland Manookian, Jamie Foreman, Tamer Hassan, Kara Tointon, Tony Denham, Stephen Humby, Danny Kelly.
Spilletid: 87 min.
Selskab: Vertigo Films. 2004.
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...