Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Man With The Iron Fists 2

21. juni 2015 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Man With The Iron Fists 2 billede

Hvorfor pumpe jern, når ens hænder er lavet af samme materiale?

I landsbyen Tsai Fu er det hårde tider. Her holdes beboerne i et slavisk jerngreb af den griske Master Ho, som kun tænker på at udvide sit vælde. De stakkels bønder i landsbyen har til opgave at udvinde sølv i en mine, og dem som ikke kan klare byrden, er Master Ho ikke bleg for at likvidere til offentligt skue. Moralen er helt i bund i landsbyen, lige indtil der dukker uventet hjælp op. En dag driver en såret og forslået person i land langs Tsai Fus bredder. Det viser sig at være ingen ringere end smeden Thaddeus, som vi lærte at kende i The Man With The Iron Fists. Hans liv reddes af en mand ved navn Li Kung og dennes familie, som tager sig af ham. Han har ganske rigtigt jernnæver, og er den helt rette til at være landsbyens mentor og inspiration til at stå sammen og få sat en stopper for Master Hos tyranni.

Så er der ellers dømt cirkelspark og kvikke næver, for The Man With The Iron Fists 2 er lige som sin forgænger en kampsportsfilm med meget tydelige helte- og skurkekarikaturer. Selvom vi bydes en del grusomheder for at få sat Master Ho i bad guy-position, så er der også et stort kodeks af ære. Nemlig i de såkaldte dueller, som foregår én-mod-én i en afgrænset ring med plads til publikum. Det er nu alligevel ikke sådan at kampsports-action er altoverskyggende, for der er optegnet en simpel, men ganske godt fortalt historie, hvor man kommer tilpas tæt på karaktererne.

I første omgang The Man With The Iron Fists var skaberen RZA her og der og alle vegne. Både som instruktør og iøjnefaldende hovedperson i filmen. I denne 2’er er han pudsigt nok noget mere anonym, på trods af at instruktørtøjlerne er overladt til Roel Reiné. Til gengæld er historie og manuskript lavet af RZA, som også har fiflet med musikken. Men nu er RZA jo altså også rapper og ikke mindst de facto leder af selveste Wu-Tang Clan. Filmen her kredser dog mere om kontrasten mellem de undertryggede bønder, og den selvophøjede diktator Master Ho. Det er mere spillet her i mellem som driver historien, og faktisk har Thaddeus (RZA) slet ikke så meget spilletid, som titlen ellers kunne indikere.

Vi har denne gang ikke noget fancy navn på rollelisten a la Russell Crowe, som medvirkede i den første film. Her er rammerne blot henlagt til denne kinesiske mineby i det 19. århundrede, og herfra udspiller sig så fortællingen om at mønstre modstand mod ens undertrykker. Filmen har fået meget begrænset opmærksomhed i modsætning til sin forgænger, og den har heller ikke været forbi det store lærred. The Man With The Iron Fists 2 røg dermed blot direkte ud på video, hvilket ofte siger noget om mangelfuld kvalitet. Men så slemt er det slet ikke denne gang. Filmen er en tilforladelig let gang underholdning, hvor man får en god gang smæk for skillingen, uden at skulle forholde sig til overraskende og kryptisk filmkunst.

Bonusmaterialet viser dig en række slettede scener, som ikke kom med i den endelige version. Derefter kan du vælge at smutte en tur bag kulisserne i en dokumentar omkring tilblivelsen af filmen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures</a

Titel: The Man With The Iron Fists 2
Original Titel: The Man With The Iron Fists 2
Premieredato: 5. juni 2015
Instruktør: Roel Reiné
Skuespillere: Dustin Nguyen, RZA, Cary-Hiroyuki Tagawa, Eugenia Yuan, Carl Ng, Pim Bubear, Simon Yin, Ocean Hou, Sahajak Boonthanakit
Spilletid: 90 min.
Selskab: Universal 1440 Entertainment, Arcade Pictures, 2014
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
UdvandrerneKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...