Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Recruit

15. maj 2003 af Flemming Winther

3 stjerner Skriv en kommentar

The Recruit billede

En mand kommer op til dig i baren, sætter sig ned og, uden at fortrække en mine, tilbyder dig et job i CIA som agent. Du skal bare igennem agentskolen først. James Clayton skal i The Recruit.

En ung computerprogrammør, med flair for lidt af hvert, bliver kontaktet af rekrutteringseksperten fra CIA Walter Burke (Al Pacino). Den unge mand, ved navn James Clayton (Colin Farrell), får at vide at han har de færdigheder der skal til for at blive agent for CIA. James’ nysgerrighed bliver pirret nok til at han accepterer tilbuddet fra Burke, samtidig med at han håber på at få svar omkring hans fars mystiske forsvinden nogle år tilbage. Et mysterium som han mener har en forbindelse med CIA.
James ryger nu på CIA’s spionskole, ledet af ingen ringere end Walter Burke selv, hvor han får at vide, at alt er en test og intet er hvad det lader til at være. På skolen møder han Layla (Bridget Moynahan), som han straks føler sig draget til. Nu følger en tid med hårdere og hårdere udfordringer og inden længe hvirvles James ind en række alvorlige sager involverende dobbeltagenter, konspirationer og løgne. Hele tiden med det før øje, at alt er en test og intet er hvad det lader til at være. Men der er noget der stikker dybere.

The Recruit er instrueret af Roger Donaldson, der er bedst kendt for film som Cocktail (1988) og Species (1995). Han ynder at lave film som behandler verdensomspændende emner og har med The Recruit trukket CIA ind i billedet, og forsøgt at skildre nogle af deres processer med udvælgelse og træning af agenter. Med sig har han fået nogle af Hollywood store kanoner, bl.a. Al Pacino og Colin Farrell. Pacinos rolle er som skrevet til ham og det kan man også godt se på hans præstationer. Han spiller rollen som Walter Burke med stor overbevisning, men lige præcis den type ”instruktør/leder”-rolle har vi set så mange gange før og vi ved han kan spille den godt, men ny er den ikke ligefrem. Colin Farrell er på vej mod stjernestatus i Hollywood, bl.a. med film som Daredevil (2003) og Phone Booth (2002). I The Recruit giver han en solid præstation som James Clayton, en ung mand med mange ressourcer, som prøver at klare sig igennem CIA’s hårde agentskole. Det er godt skuespil som det, der er med til at katapultere ham til tops i filmbranchen.

Dette er en spændingsfilm med action og mystik, hvor sandheden bliver afdækket lag for lag. Spiongenren har vi set før, mange gange før, og ser man objektivt på det, så er der ikke rigtig noget nyt i The Recruit. Det er sådan set bare en ny fortælling om agenter, bedrageri og skjulte sandheder. Hvis man blander lidt Spy Game (2001) og Mission Impossible (1996) sammen og tilsætter et skud af den gode gamle Kevin Costner klassiker No Way Out (1987), i øvrigt en anden film instrueret af Roger Donaldson, så har man The Recruit. Bevares, filmen er godt produceret og flot filmet, men mere end en engangsfornøjelse bliver det vist ikke. Dog kan man roligt nyde den del af filmen som viser den hårde og nedbrydende træning til CIA agent. Man kan lide den del af samme grund som man kan lide den første halvdel af Full Metal Jacket (1987)
Alt i alt er The Recruit en middelgod film, som egner sig perfekt til en skål popcorn, en kold cola og en bande tømmermænd.

Titel: The Recruit
Original Titel: The Recruit
Premieredato: 15. maj 2003
Instruktør: Roger Donaldson
Skuespillere: Al Pacino, Colin Farrell, Bridget Moynahan, Gabriel Macht, Kenneth Mitchell, Karl Pruner, Michael Rubenfield
Spilletid: 115 min.
Selskab: Touchstone Pictures, 2003
Genre: Thriller
Link: http://www.touchstonepictures.go.com/recruit/

banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...