Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022
Bodilprisen 2022...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Men
Men billede

Esthers Orkester
A Hero
Rød


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Unbearable Weight of Massive Talent

21. april 2022 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

The Unbearable Weight of Massive Talent billede

”The Unbearable Weight of Massive Talent” er en hyldede morsom action-komedie med en selvoptaget Nicolas Cage og Pedro Pascal som superfan.

Der er nok mange ting, man kan sige om skuespilleren Nicolas Cage. Han har altid formodet at holde sig rampelyset. Om det så er for en oscarvidende præstation eller noget meningsløst action-hurlumhej, så ved vi godt, hvem Nicolas Cage er. Der er muligvis en af årsagerne til, at han har takket ja til denne rolle - nemlig rollen som ham selv.

Nick Cage (Nicolas Cage) har svært ved at få filmroller. Han har en kæmpe gæld, og derfor takker han ja, til at deltage i en fødselsdagsfest i Mallorca hvor superfan, Javi (Pedro Pascal) tilbyder ham 1 millioner dollars. De finder ud af, at de har mange ting tilfælles, men CIA-agenterne, Vivian (Tiffany Haddish) og Martin (Ike Barinholtz) er overbevist om, at Javi i virkeligheden er overhovedet i et stort kriminelt netværk. Derfor beder de Nick Cage udspionerer Javi, men denne rolle er jo heller ikke svær for selve Nick Cage.

Vi er nok vant til at vokse op med popkultur og vores opfattelse af filmstjerner er ofte ret overfladisk. Derfor er det meget modigt af Nicolas Cage at kæmpe med sine egne dæmoner på en humoristisk og absurd måde. Selvom han naturligvis portrættere en fiktiv version af sig selv, kan man ikke undgå at tænke på, at skuespilleren selv har haft de samme tanker om både karriere og familie.

I filmen får Nicolas Cage et skønt selskab af Pedro Pascal, som de fleste b.la. kender fra tv-serierne ”Narcos” og ”The Mandalorian”. De har en fremragende kemi og fremstår som en unik comedy-duo. Pedro Pascal fanger den generelle opfattelse af en creepy superfan, men gør det på hans egen charmerende måde, så det er meget svært at tro, denne mand kunne gøre nogen ondt.

Filmen i sig selv er en kliché, men en kreativ en af slagsen. Instruktør og manuskriptforfatteren, Tom Gormican, har været bevidst om, at få Nicolas Cage med, selvom skuespilleren takkede nej flere gange. Der er en oprigtig ærlighed i, at en skuespiller vælger en humoristisk selvopfattelse i stedet for at gå i forsvarsposition. Derfor har Cage sagt ja i at portrættere en fiktiv version af sig selv i et vildt og underholdende, klichéplot – som alle er ganske bevidste omkring.

”The Unbearable Weight of Massive Talent” er Nicolas Cages store selverkendelse i en humoristisk, vild og absurd filmoplevelse. Nicolas Cage og Pedro Pascal udgør en fremragende comedy-duo, og Pascals charme stjæler flere gange billedet. At have et humoristisk udgangspunkt i ens karriere, og ikke mindst en selv, er en sund indstilling, og heldigvis bliver Cage hverken latterliggjort eller grinet af. Det er sådan set en af hans bedste roller her til dato.

Titel: ”The Unbearable Weight of Massive Talent”
Original Titel: ”The Unbearable Weight of Massive Talent”
Premieredato: 19. april 2022
Instruktør: Tom Gormican
Skuespillere: Nicolas Cage, Pedro Pascal, Sharon Horgan, Ike Barinholtz, Alessandra Mastronardi, Jacob Scipio, Neil Patrick Harris, Tiffany Haddish
Spilletid: 107 min.
Selskab: Saturn Films, Nordisk Film, 2022
Genre: Action , Humor
banner
Overskrift Højre Block
A Hero
Grosse Freiheit
Toscana (Netflix)
Mr. Graversen
Chip 'n Dale: Re...
Everything Every...
Lev, Elsk, Paris
Operation Mincemeat
På Nært Hold
MemoryKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...